Bænke hos BOBO
AVIVIR Baobab
Ogawa Kazumasa poster
Opbevar dine sager<BR> i den smukkeste skænk
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød
Redaktionen

I denne uge bringer vi opskriften på en skøn efterårssuppe med Hokkaido-græskar. Det flotte, orange græskar fås i mange forskellige former, kødet er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte Hokkaidoen med fx indmaden af årets Halloweengræskar.

Hokkaidosuppe

Ingredienser 

  • 2 store løg i tern
  • 100 g kalkunbacon
  • 1 tsk olie
  • 2 fed presset hvidløg
  • chili efter smag (kan udelades)
  • 7 dl vand eller god suppe
  • 300 g grofthakket hokkaido 
  • salt 
  • 2 tsk frisk timian 
  • 1 tsk sukker 
  • 2 spsk citronsaft 
  • bouillonterning - hvis der ikke bruges suppe/fond

Opskrift

  • Sauter løg, bacon og hvidløg i olien sammen med chili og timian til løget bliver glasklart i farven. 
  • Skrællet hokkaido grovhakkes
  • Tilsæt hokkaidokødet og sauter det i et minuts tid. 
  • Tilsæt vand/ suppe og lad suppen simre godt igennem. 
  • Blend suppen til sidst og smag til med salt, en anelse sukker og krydderier. 


Suppen vinder meget i smagen, når der bruges en god suppe eller fond – eksempelvis fra en kogt kylling. Der er bacon som drys til suppen. Vi har valgt også at bruge bacon i selve suppen for at give en ekstra god og røget smag.

Drys af ristede porrer og kalkunbaconIngredienser

  • 2 porrer 
  • 150 g kalkunbacon 
  • 1 spsk olie

Opskrift

  • Skær porrer og bacon ud i tern og sauter det i olien til det gyldner. Bruges som drys på suppen.

Naanbrød

Ingredienser

  • 300 g mel 
  • 1 tsk sukker 
  • ½ spsk bagepulver
  • ½ tsk salt 
  • 1 æg
  • 1 dl minimælk
  • 2 tsk smeltet smør

Opskrift

  • Rør alle de tørre ingredienser sammen og dan en fordybning i midten.
  • Hæld ægget heri og rør det langsomt ud i melet.
  • Tilsæt så mælken og ælt dejen så den bliver glat og smidig.
  • Sæt den til at hvile i gerne 3 timer.
  • Fordel dejen i 6 kugler, der rulles flade.
  • Læg dem på bagepapir og pensel med smørret.
  • Bag den i 6 min. ved 275C. 
Opskrifter & råvarer
Langtidshævede havregrødsboller

Disse skønne havregrødsboller, mætter godt og har god, saftig konsistens. Bollerne er langtidshævede og får af samme årsag en god aroma. De skal hæve på køl natten over.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Energidrik med kokos, kaffe, kakao og dadler

Denne skønne, hjemmelavede energidrik er oplagt, når man føler sig træt og mentalt udmattet. Indholdet af kaffe og kaffebønner gør den til et perfekt alternativ til en kop kaffe, der bare gør en sløv og sulten. Det friske kokosvand tilfører kroppen væske, valnødderne indeholder vigtige...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Camilla Plums hjemmerørte remoulade

Denne hjemmelavede remoulade er prikken over i`et til frikadeller af såvel flæsk- som fiskefars, skinke, pariserbøf, smørrebrød og sandwich. Piccalilli, som Camilla Plum anvender i denne opskrift, er råsyltede grøntsager i sur/sød sennepssauce. Fås bla. hos Irma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsagerer, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Keto boller

Ketoboller eller stenalderboller smager helt fantastisk, har en dejlig konsistens og giver god og lang mæthedsfornemmelse og stabilt blodsukker. Ketoboller kan nydes som alternativ til rugbrød og dejlige med ost eller pålæg. Perfekt til madpakken, men også som skøn snack, når den lille sult melder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Restemad: Thaisalat med and

Har du andesteg tilovers, så kan den nydes i en skøn thaiinspireret salat med sprød rødkål og spidskål, lime, sesamfrø og friske koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Restemad: French Toast

Inden du smider halvkedeligt, tørt toastbrød i skraldespanden, så skal du måske lige overveje, hvorvidt du i stedet skal bruge det til French Toast - eller arme riddere, som vi kalder det herhjemme. Toastbrød vendt i æg og kardemomme og stegt på pande, er en dejlig start på dagen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Restemad: Glaseret medister med rødkålssalat

Har du rødkål og et stykke medister tilovers, så brug resterne på denne lækre ret, hvor syrligt, sødt, salt og krydderier forenes i en himmelsk mundfuld.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Restemad: Kartoffelkage

Har du kartoffelrester fra julemiddagen, så kan de forvandles til alletiders skønne, og lidt syndige, kartoffekage - en absolut fryd til den søde tand i juledagene.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahè

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahè

Mød det smukke Richmond-spisebord

Mød det smukke Richmond-spisebord

Nye Bøger
^