Lanterne fra Canett Furniture
Instruktørstol By LaForma
Rattan sofa
Ildsted Eva Solo
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød
Redaktionen

I denne uge bringer vi opskriften på en skøn efterårssuppe med Hokkaido-græskar. Det flotte, orange græskar fås i mange forskellige former, kødet er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte Hokkaidoen med fx indmaden af årets Halloweengræskar.

Hokkaidosuppe

Ingredienser 

  • 2 store løg i tern
  • 100 g kalkunbacon
  • 1 tsk olie
  • 2 fed presset hvidløg
  • chili efter smag (kan udelades)
  • 7 dl vand eller god suppe
  • 300 g grofthakket hokkaido 
  • salt 
  • 2 tsk frisk timian 
  • 1 tsk sukker 
  • 2 spsk citronsaft 
  • bouillonterning - hvis der ikke bruges suppe/fond

Opskrift

  • Sauter løg, bacon og hvidløg i olien sammen med chili og timian til løget bliver glasklart i farven. 
  • Skrællet hokkaido grovhakkes
  • Tilsæt hokkaidokødet og sauter det i et minuts tid. 
  • Tilsæt vand/ suppe og lad suppen simre godt igennem. 
  • Blend suppen til sidst og smag til med salt, en anelse sukker og krydderier. 


Suppen vinder meget i smagen, når der bruges en god suppe eller fond – eksempelvis fra en kogt kylling. Der er bacon som drys til suppen. Vi har valgt også at bruge bacon i selve suppen for at give en ekstra god og røget smag.

Drys af ristede porrer og kalkunbaconIngredienser

  • 2 porrer 
  • 150 g kalkunbacon 
  • 1 spsk olie

Opskrift

  • Skær porrer og bacon ud i tern og sauter det i olien til det gyldner. Bruges som drys på suppen.

Naanbrød

Ingredienser

  • 300 g mel 
  • 1 tsk sukker 
  • ½ spsk bagepulver
  • ½ tsk salt 
  • 1 æg
  • 1 dl minimælk
  • 2 tsk smeltet smør

Opskrift

  • Rør alle de tørre ingredienser sammen og dan en fordybning i midten.
  • Hæld ægget heri og rør det langsomt ud i melet.
  • Tilsæt så mælken og ælt dejen så den bliver glat og smidig.
  • Sæt den til at hvile i gerne 3 timer.
  • Fordel dejen i 6 kugler, der rulles flade.
  • Læg dem på bagepapir og pensel med smørret.
  • Bag den i 6 min. ved 275C. 
Opskrifter & råvarer
Panna cotta med lime tvist

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert i stil med flødebudding. Her med et frisk tvist af lime. Både panna cotta og limesauce kan med fordel laves dagen før. Beregn tilberedningstiden til ca. 1 time plus 3 timer på køl.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Kender du dine rødder?

Kender du sæsonens skønne rødder; rødbede, grønkål, gulerød, hvidkål, peberrod, porre, pastinak, rodselleri, jordskok, kartoffel, persillerod og rosenkål? I februar bugner supermarkederne af alverdens fantastiske kilder til stor smag og vigtige vitaminer og mineraler. Her bringer vi fun facts om...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Jordskokkesuppe

Den lille, knudrede jordskokke er en herlig delikatesse, der spises rå, bagte, som mos eller, som her, i Marie Melchiors skønne suppe.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gulerødder med timian

Pandestegte gulerødder og pastinakker er super nemme at tilberede på pande, og kan fx nydes som fantastisk tilbehør til lammefrikadeller og linsesalat med tomat, men er også lækre at dyppe i hjemmelavet guacamole.

Læs mere
Vinter
Kakao for voksne

Opskrifter til en kølig dag: Varm kakao med fransk appelsinlikør og lune, hjemmebagte croissanter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gulerodssuppe med sprøde kikærter

Guleroden er jo en kendt og elsket rod i alverdens dejlige sammenhænge. Den kan både nydes rå i salater og som snack, stegte og grillede, i mos med andre rødder og i kager. Men især i de kolde vintermåneder hitter gulerødder i suppeform.

Fra Marie Melchiors dejlige bog, Vild med rødder, får du her...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet appelsinmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Her får du opkriften på en nem og rigtig lækker appelsinmarmelade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder

Bagte rødbeder er en rigtig delikatesse, der egner sig godt som tilbehør til kødretter, men som også er en herlig appetizer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
De officielle kostråd får klima på menuen

Danmark har fået nye officielle kostråd, som danskerne kan bruge til at spise sundt og klimavenligt. Det er kostråd udarbejdet på baggrund af videnskabelige studier, skriver DTU Fødevareinstituttet, som sammen med de nye anbefalinger har udsendt en video, der kort forklarer, hvordan valget af...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vild med rødder: Derfor hitter rodfrugter i danske køkkener

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en kilde til vigtige næringsstoffer, men er også helt uundværlige i vinterens skønne retter.

Savner du inspiration til mad med rodfrugter, så kan vi varmt anbefale den smukke, indbydende bog...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Brunchbræt i egetræ fra By Brorson

Brunchbræt i egetræ fra By Brorson

Kodanska glas

Kodanska glas

Mr. pepper og mrs. salt sæt fra Spring Copenhagen

Mr. pepper og mrs. salt sæt fra Spring Copenhagen

Dæk et smukt bord

Dæk et smukt bord

Shopping Nyheder
Spisebordsstole

Spisebordsstole

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Nye Bøger
^