Tommy Hilfiger
Georg Jensen topstjerne
Roy Kirkham tehætte Redoute Roses
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje
Hasselnøddeparfait opskrift
Redaktionen

Fraer den svenske konditor og kogebogsforfatter Elisabeth Johanssons skønne opskriftsamling 'VILD med is', får du her opskriften på den lækreste hasselnøddeparfait.

Selvom du ikke har erfaring med at lave is, kan vi godt anbefale, at du prøver denne opskrift. Det er ikke så vanskeligt, at tilberede Elisabeth Johanssons hasselnøddeparfait - og den smager absolut himmelsk! 

ca. 8-10 personer

Ingredienser

  • 1 dl hasselnødder (ca. 60 g)
  • 5 dl piskefløde
  • 5 æggeblommer, pasteuriserede
  • 1 dl flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk + 4 spsk hasselnøddecreme, fx Nutella

Opskrift

  • Rist hasselnødderne på en tør pande, indtil skallerne begynder at blive brune og revner. Hæld nødderne op i et rent viskestykke, og gnid skallerne af. Hak halvdelen af nødderne groft.
  • Pisk fløden til skum. Pisk ggeblommer,flormelis og vaniljesukker hvidt og
  • skummende. Tilsæt 4 spsk hasselnøddecreme, og pisk til massen bliver jævn.
  • Vend flødeskummet i. Beklæd en 2-liters terrine- eller sandkageform med husholdningsfilm.
  • Hæld halvdelen af massen i. Varm resten af hasselnøddecremen i mikroovnen, til den er lunken og lidt mindre tyktflydende.
  • Læg halvdelen af hasselnøddecremen i som striber, og drys de hakkede nødder over.
  • Hæld resten af parfaitmassen i, og hæld det sidste af hasselnøddecremen på i dekorative striber, og drys de hele hasselnødder ud over. Sæt formen i fryseren i mindst 5-6 timer.
    Skær isen op i skiver eller stykker, og server eventuelt friske ferskner eller hindbær til.

 

'VILD med is' er fra Gyldendals Forlag og kan lånes på biblioteker.

Opskrifter & råvarer
Svensk jul: Klassiske svenske pepparkakor

De duftende svenske ingefærsmåkager 'pepparkakor' med kanel, kardemomme, ingefær og nelliker, nydes året rundt i Sverige, og i julen er de små, krydrede kager en absolut favorit blandt julelækkerierne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Svensk fladbrød

Bag fine, sprøde svenske fladbrød.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Romkugler - En lækker, lille mundfuld

Mens vi venter på, at det bliver tid til hjemmebagte julesmåkager, så kan kan jo nyde disse små, tænderløbende lækre romkugler. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Efterår
Populære pastinakker og persillerødder

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kogebøger - Bestsellere & nye udgivelser

Bag tidens bestsellere og nye bogudgivelser om sund kost og med skønne opskrifter, står en lang række anerkendte, inspirerende kokke og sundhedseksperter.

Her finder man bøger fra blandt andet Jane Faerber, Ann-Christine Hellerup Brandt, James Morton, Karina Baagø og Anne Van Der Merwede, der...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

Dæk et smukt bord

Dæk et smukt bord

Drikkeglas Rivièra Maison

Drikkeglas Rivièra Maison

Shopping Nyheder
UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Nye Bøger
^