Sommer pasteller
Quilttæppe
Hængesofa Rivièra Maison
Kvinder bør lære at investere
Hasselnøddeparfait opskrift
Redaktionen

Fraer den svenske konditor og kogebogsforfatter Elisabeth Johanssons skønne opskriftsamling 'VILD med is', får du her opskriften på den lækreste hasselnøddeparfait.

Selvom du ikke har erfaring med at lave is, kan vi godt anbefale, at du prøver denne opskrift. Det er ikke så vanskeligt, at tilberede Elisabeth Johanssons hasselnøddeparfait - og den smager absolut himmelsk! 

ca. 8-10 personer

Ingredienser

  • 1 dl hasselnødder (ca. 60 g)
  • 5 dl piskefløde
  • 5 æggeblommer, pasteuriserede
  • 1 dl flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk + 4 spsk hasselnøddecreme, fx Nutella

Opskrift

  • Rist hasselnødderne på en tør pande, indtil skallerne begynder at blive brune og revner. Hæld nødderne op i et rent viskestykke, og gnid skallerne af. Hak halvdelen af nødderne groft.
  • Pisk fløden til skum. Pisk ggeblommer,flormelis og vaniljesukker hvidt og
  • skummende. Tilsæt 4 spsk hasselnøddecreme, og pisk til massen bliver jævn.
  • Vend flødeskummet i. Beklæd en 2-liters terrine- eller sandkageform med husholdningsfilm.
  • Hæld halvdelen af massen i. Varm resten af hasselnøddecremen i mikroovnen, til den er lunken og lidt mindre tyktflydende.
  • Læg halvdelen af hasselnøddecremen i som striber, og drys de hakkede nødder over.
  • Hæld resten af parfaitmassen i, og hæld det sidste af hasselnøddecremen på i dekorative striber, og drys de hele hasselnødder ud over. Sæt formen i fryseren i mindst 5-6 timer.
    Skær isen op i skiver eller stykker, og server eventuelt friske ferskner eller hindbær til.

 

'VILD med is' er fra Gyldendals Forlag og kan lånes på biblioteker.

Opskrifter & råvarer
Vandmelon - Sådan vælger du den bedste

Vandmelonen er først og fremmest en fantastisk tørstslukker, og derfor også en særlig populær spise på varme sommerdage. Det søde, friske frugtkød er en sund snack, en lækker ingrediens i frugtsalaten og i den grønne salat, men også velegnet til sorbet og i frugt-shakes.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter med jordbær

Jordbær er indbegrebet af en dansk sommer, og lige nu bugner grøntafdelingen af syrlige, søde jordbær fulde af smag. Nyd dem som de er, eller lad dem sætte sommersmag på desserter, salater, drinks og mellemmåltider.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Cantaloup melon

Cantaloup meloner har den kraftigste melonsmag af alle meloner. De runde meloner har netmønster og frugtkødet varierer fra det grønlige til en flot orange.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Honningmelon

Den flotte citrongule honningmelon med det fine, hvide frugtkød, er en populær melon. Melonens milde, sødmefulde smag og kødets lave kalorieindhold, gør den særdeles velegnet som snack; skær melonen i små mundrette stykker og server dem med en tandstik i hver, så får det hurtig ben at gå på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Syltetøj med to af denne årstids bedste råvarer fra naturen

Lav dit eget friske, lækre syltetøj med to af denne årstids bedste råvarer fra naturen; jordbær og hyldeblomst!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstsorbet

Den hjemmelavede hyldeblomstsaft kan også nydes som skøn, cremet sorbet. Her får du opskriften - som meget vel kan nydes sammen med hyldeblomstpandekager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Her i juni blomstrer hylden, og med de duftende blomsterskærme kan man fremstille den dejligste hyldeblomstsaft. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokoladesovs med hyldeblomstsaft

Kombiner den dejlige smag af hyldeblomster med chokolade, og lav alletiders herlige chokoladesovs - lige til at dyppe de friske jordbær i!

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Velourpolstret stol House Doctor

Velourpolstret stol House Doctor

Nye Bøger
Pandemi i USA Viagra