Spisestuestole hos BOBO
AURO økologisk bordpladeolie
Signature hos Like ANNA
Katteskåle fra Yamazaki
Hasselnøddeparfait opskrift
Redaktionen

Fraer den svenske konditor og kogebogsforfatter Elisabeth Johanssons skønne opskriftsamling 'VILD med is', får du her opskriften på den lækreste hasselnøddeparfait.

Selvom du ikke har erfaring med at lave is, kan vi godt anbefale, at du prøver denne opskrift. Det er ikke så vanskeligt, at tilberede Elisabeth Johanssons hasselnøddeparfait - og den smager absolut himmelsk! 

ca. 8-10 personer

Ingredienser

  • 1 dl hasselnødder (ca. 60 g)
  • 5 dl piskefløde
  • 5 æggeblommer, pasteuriserede
  • 1 dl flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk + 4 spsk hasselnøddecreme, fx Nutella

Opskrift

  • Rist hasselnødderne på en tør pande, indtil skallerne begynder at blive brune og revner. Hæld nødderne op i et rent viskestykke, og gnid skallerne af. Hak halvdelen af nødderne groft.
  • Pisk fløden til skum. Pisk ggeblommer,flormelis og vaniljesukker hvidt og
  • skummende. Tilsæt 4 spsk hasselnøddecreme, og pisk til massen bliver jævn.
  • Vend flødeskummet i. Beklæd en 2-liters terrine- eller sandkageform med husholdningsfilm.
  • Hæld halvdelen af massen i. Varm resten af hasselnøddecremen i mikroovnen, til den er lunken og lidt mindre tyktflydende.
  • Læg halvdelen af hasselnøddecremen i som striber, og drys de hakkede nødder over.
  • Hæld resten af parfaitmassen i, og hæld det sidste af hasselnøddecremen på i dekorative striber, og drys de hele hasselnødder ud over. Sæt formen i fryseren i mindst 5-6 timer.
    Skær isen op i skiver eller stykker, og server eventuelt friske ferskner eller hindbær til.

 

'VILD med is' er fra Gyldendals Forlag og kan lånes på biblioteker.

Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos, råkostsalater, bagte i...

Læs mere
Vinter
Kakao for voksne

Opskrifter til en kølig dag: Varm kakao med fransk appelsinlikør og lune, hjemmebagte croissanter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelboller uden mælk

Jul er duften af friskbagte kanel- og kardemommeboller. Og selvom du ikke kan tåle laktose eller mælk, så skal du ikke undvære de klassiske, svenske kanelsnegle.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Keto boller

Ketoboller eller stenalderboller smager helt fantastisk, har en dejlig konsistens og giver god og lang mæthedsfornemmelse og stabilt blodsukker. Ketoboller kan nydes som alternativ til rugbrød og dejlige med ost eller pålæg. Perfekt til madpakken, men også som skøn snack, når den lille sult melder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rød bagt salat med granatæbler

Fra Camilla Plums køkken kommer den smukkeste og lækreste salat med blommetomater, radicchiosalat, pebre og masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Thomas Hermans Fougasse fra 'Feast'

Alle, der kender kokken Thomas Hermans professionelle karriere, ved, hvor meget det danske køkken og danske råvarer betyder for ham. Men med den nye kogebog, ’Feast’, præsenterer Herman et andet køkken, inspireret af andre kulturer, smage og traditioner fra varmere himmelstrøg, som også har en...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Spanske kødboller

Opskriften på krydrede, klassiske kødboller.

Læs mere
Efterår
Populære pastinakker og persillerødder

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Broste Copenhagen Nordic Coal

Broste Copenhagen Nordic Coal

AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
^