Hashbrowns med pocheret æg

Hashbrowns med pocheret æg 

Fra Louisa Lorangs kogebog 'Mit cowgirl køkken' bringer vi opskriften på en ægte amerikaner morgenmad: Hashbrowns med pocheret æg, honning-bacon (!) og hollandaise.

OVER THE TOP HASHBROWNS
Ofte er hashbrowns bare råstegt, revet kartoffel, der har suget en masse fedt, og som serveres til morgenmad. Eller færdige, sammenpressede versioner, som fås på fastfoodrestauranterne, og som højst sandsynligt er lavet af pulver. Men her får du Louisa Lorangs kartoffelversion, der stadig har suget fedt, og som virker som bund for et fabelagtigt, pocheret æg, sød, snasket bacon og ikke mindst toppet med hollandaise. Med andre ord: ikke noget, du skal spise hver morgen, men bestemt noget, du bør prøve!

2-4 personer - alt efter snaskniveau

HASHBROWNS

  • 500 g bagekartofler
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 tsk. salt
  • olie til stegning


BACON

  • 200 g bacon i tykke skiver
  • 2 spsk. honning
  • peber, peber, peber

ÆG

  • saltet, kogende vand
  • 4 tsk. eddike
  • 4 æg

HOLLANDAISE

  • 100 g smør
  • ½ dl hvidvin
  • 1-2 æggeblommer
  • ½-1 tsk. salt
  • lidt citronsaft

DESUDEN

  • en håndfuld blandet salat
  • lidt kørvel
  • lidt purløg

 

HASHBROWNS - Sådan gør du:

  • Skrub kartoflerne og riv dem groft. Vend dem med finthakket hvidløg og salt. Kom dem i et dørslag og tryk så meget væde som muligt fra dem. Lad dem trække i 10-15 minutter og tryk igen væde fra dem.
  • Form 4-8 små hashbrowns, ved at knuge kartoffelmassen sammen. Kom dem på en varm pande i lidt olie og tryk dem flade. Lad dem stege ved moderat varme i 10-15 minutter, eller til de er helt gyldne og sprøde. Dryp dem af på køkkenrulle.


BACON

  • Steg baconen på en tør, varm pande. Lad den stege sprød og hæld fedtet fra panden.
  • Kom honning på, og steg videre i ca. 1 minut, til baconen er glaseret. Kom peber på og mere peber og så lidt mere peber.

ÆG

  • Kom 1 tsk. eddike i 4 kopper. Slå et æg ud i hver.
  • Skru lidt ned for vandet i gryden, så det er lige under kogepunktet. Pisk med et piskeris, så du kreerer en fin strøm i vandet.
  • Slip to æg i midten af ”strømmen” og lad dem pochere i 2-3 minutter. Tag dem op med en hulske og gentag med de to sidste æg.

HOLLANDAISE

  • Smelt smørret og hæld det over i en kop. Kassér den hvide valle.
  • Pisk imens hvidvin og æggeblommer sammen i en kasserolle. Sæt den over varmen og pisk, til æggene tykner en smule.
  • Hæld smørret i lidt ad gangen. Pisk i nogle minutter over lav varme, eller til saucen er tyk og blank.
  • Smag til med salt og en smule citronsaft.

Servér hashbrowns med salat, bacon, æg, hollandaise, kørvel og purløg – og NYD!

TIP!
Den glaserede bacon med meget peber på er i sig selv skøn. Måske bare til røræg?!

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^