Hashbrowns med pocheret æg

Hashbrowns med pocheret æg 

Fra Louisa Lorangs kogebog 'Mit cowgirl køkken' bringer vi opskriften på en ægte amerikaner morgenmad: Hashbrowns med pocheret æg, honning-bacon (!) og hollandaise.

OVER THE TOP HASHBROWNS
Ofte er hashbrowns bare råstegt, revet kartoffel, der har suget en masse fedt, og som serveres til morgenmad. Eller færdige, sammenpressede versioner, som fås på fastfoodrestauranterne, og som højst sandsynligt er lavet af pulver. Men her får du Louisa Lorangs kartoffelversion, der stadig har suget fedt, og som virker som bund for et fabelagtigt, pocheret æg, sød, snasket bacon og ikke mindst toppet med hollandaise. Med andre ord: ikke noget, du skal spise hver morgen, men bestemt noget, du bør prøve!

2-4 personer - alt efter snaskniveau

HASHBROWNS

  • 500 g bagekartofler
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 tsk. salt
  • olie til stegning


BACON

  • 200 g bacon i tykke skiver
  • 2 spsk. honning
  • peber, peber, peber

ÆG

  • saltet, kogende vand
  • 4 tsk. eddike
  • 4 æg

HOLLANDAISE

  • 100 g smør
  • ½ dl hvidvin
  • 1-2 æggeblommer
  • ½-1 tsk. salt
  • lidt citronsaft

DESUDEN

  • en håndfuld blandet salat
  • lidt kørvel
  • lidt purløg

 

HASHBROWNS - Sådan gør du:

  • Skrub kartoflerne og riv dem groft. Vend dem med finthakket hvidløg og salt. Kom dem i et dørslag og tryk så meget væde som muligt fra dem. Lad dem trække i 10-15 minutter og tryk igen væde fra dem.
  • Form 4-8 små hashbrowns, ved at knuge kartoffelmassen sammen. Kom dem på en varm pande i lidt olie og tryk dem flade. Lad dem stege ved moderat varme i 10-15 minutter, eller til de er helt gyldne og sprøde. Dryp dem af på køkkenrulle.


BACON

  • Steg baconen på en tør, varm pande. Lad den stege sprød og hæld fedtet fra panden.
  • Kom honning på, og steg videre i ca. 1 minut, til baconen er glaseret. Kom peber på og mere peber og så lidt mere peber.

ÆG

  • Kom 1 tsk. eddike i 4 kopper. Slå et æg ud i hver.
  • Skru lidt ned for vandet i gryden, så det er lige under kogepunktet. Pisk med et piskeris, så du kreerer en fin strøm i vandet.
  • Slip to æg i midten af ”strømmen” og lad dem pochere i 2-3 minutter. Tag dem op med en hulske og gentag med de to sidste æg.

HOLLANDAISE

  • Smelt smørret og hæld det over i en kop. Kassér den hvide valle.
  • Pisk imens hvidvin og æggeblommer sammen i en kasserolle. Sæt den over varmen og pisk, til æggene tykner en smule.
  • Hæld smørret i lidt ad gangen. Pisk i nogle minutter over lav varme, eller til saucen er tyk og blank.
  • Smag til med salt og en smule citronsaft.

Servér hashbrowns med salat, bacon, æg, hollandaise, kørvel og purløg – og NYD!

TIP!
Den glaserede bacon med meget peber på er i sig selv skøn. Måske bare til røræg?!

Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^