Brændekurv i sort læder fra Ørskov
Tank top & t-shirt B. Copenhagen
Dansk Smykkekunst
MIIEGO AL3+ FREEDOM

Navnet ''granatæble stammer fra det franske 'pome garnete', som direkte oversat betyder 'frøæble', eller fra det latinske for 'frugt med mange frø'.

Granatæblet
Redaktionen

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og orientalske eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Mange vitaminer
Den runde, læderagtige frugtskal gemmer på kerner indkapslet i rødt, saftigt frugtkød, som holdes på plads af et gult gitterværk. Frugten har sæson i det sene efterår og hen over vinteren. Man bruger kernerne, eller saften fra de pressede kerner i madlavning, hvor de tilføjer en frisk, sød og let syrlig smag. Granatæblet er fuldt af vitamin A, C, E og jern og hører til de frugter, som har et meget højt indhold af antioxidanter.

En antik frugt
Granatæblet menes at stamme fra Persien og har gennem historien været et højt værdsat symbol på sundhed, fertilitet og genfødsel. De gamle ægyptere og babyloniere troede, at granatæblet indeholdt mystiske, helbredende kræfter, men brugte også frugten til mere praktiske ting som farvning eller dekoration.
"Iranere tror, at Eva blev fristet med et granatæble i Edens Have" fortæller Margaret Shaida, der er historiker og forfatter til bogen 'The Legendary Cuisine of Persia'. "Profeten Muhammed menes at have opfordret sine tilhængere til at spise frugten i den tro, at den renser systemet for misundelse og had."
Antikkens egyptere blev begravet med granatæbler i håbet om genfødsel, mens Persefone, der var datter af Demeter, gudinden for landbrug, i den græske mytologi blev tilbudt frugtens frø af Hades. Fristet af dets juvelagtige udseende tog hun det og fordømte derved sig selv til at tilbringe tid hvert år sammen med Hades i underverdenen.

Kærlighedens frugt
I vore dage deler grækerne traditionelt et granatæble ved bryllupper som et symbol på frugtbarhed. I Kina spiser man frøene på bryllupsdagen for at velsigne de nygifte. Frugten er længe blevet brugt som et husråd i Mellemøsten, Iran og Indien, hvor healere har brugt barken, blade og skindet og de spiselige dele af frugten til at kurere alt fra øjenbetændelse til hæmorider.



Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage

Æbleplantager og villahaverne bugner af æbler, og der er absolut ingen grund til at lade dem gå til spilde. Vi deler vores allerdejligste æbleopskrifter, hvilket inkluderer denne super nemme og helt uimodståelige klassiske kage, som kombinerer de syrligsøde æbler med kanel.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordskok

Jordskokkens fine runde, nøddeagtige smag komplimenterer efterårets retter. Prøv f.eks. de fine rødder i pastaen, suppen, med bagte rodfrugter eller til fisken.

Læs mere
Efterår
Ristede kastanjer

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde, farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kylling med rødbedecoleslaw

I denne opskrift indgår nye rødbeder, iform af en skøn rødbedecoleslaw, som lækkert tilbehør til fjerkræ.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ras el hanout - Smagen af Marokko

Med ras el hanout får man smagen af det marokkanske køkken. Krydderiblandingen, der blandt andet bruges i tagine- og gryderetter med lam, kylling og couscous samt i dip, fars, rubs og marinader, findes i mange versioner og kan købes færdigblandet. Men man kan også sagtens lave sin krydderiblanding,...

Læs mere
Halloween
Tærte med græskar og gedeost

Der er ingen grund til at lade græskar fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet appelsinmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Her får du opkriften på en nem og rigtig lækker appelsinmarmelade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rødbede juice

Gennem de senere år har rødbeden hævet sig fra at være en tålt ingrediens i fadet med ovnstegte rodfrugter til en regulær super-food. For rødbeden er sprængfyldt med god energi, rig på kulhydrater og fibre samt jern, C-vitamin og B-vitamin.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Vandhaner med kogende vand

Vandhaner med kogende vand

Nye Bøger
^