Til 10 stk. skal du bruge:
- ½ liter lunkent vand
- ½ spsk. havsalt
- 1 spsk. akaciehonning
- 1 pose tørgør
- 3 tsk stødt kardemomme
- 100 g. grofthakkede hasselnødder
- 100 g mørke rosiner
- 150 g fintmalet fuldkornsspeltmel
- 300 g grofmalet fuldkornsspeltmel
- 100 g malede hørfrø (gør det selv i kaffekværnen)
Sådan gør du:
- Rør gær, salt og honning i vandet
- Tilsæt nødder og rosiner og derefter mel lidt efter lidt, og rør sammen med let hånd. Kosistensen bliver som en tyk kartoffelmos.
- Dejen hæves under klæde i mindst et par timer, længere tid, hvis du har den.
- Forvarm ovnen på varmluft 160 grader.
- Sæt 10 bolleformede klatter på bagepladen (brug bagepapir), og efterhæv dem i en ½ times tid.
- Bages i cirka 20 minutter. Hvis det lyder hult, når du banker på bunden af en bolle, er de klar. Kan du tåle det, så nyd med smør, eller med humus, dip, dressing eller mayonnaise, pålæg eller nøddesmør.