Frokosttid er familietid

Frokosttid er familietid 

Den danske familiefrokost er fyldt med klassikere på rugbrød. En af dem er sild. Den lille fisk har givet mange valgmuligheder og skabt mange små slagsmål gennem de sidste 70 år. Nu aflyser Glyngøre slagsmålene og øger valgmulighederne. Nye låg, nye opskrifter og ny tradition med ’Årets smag’ indføres.

De står der, side om side i køledisken, de berømte sild på glas – madeirasild, karrysild og ikke mindst de klassiske marinerede sild. Og berømmelse forpligter. Det mener Glyngøre, som har arbejdet med at udvikle og tilpasse de originale opskrifter, der stammer tilbage fra 1940’erne: ”Vi nytænker klassikerne og tilpasser dem nutidens smagsløg og forventninger. Og så finder vi nye interessante smage, der kan løfte sildeoplevelsen ind i det nye nordiske køkken”, fortæller Kirsten Verhaegh, Marketing Manager, Orkla Foods Danmark.

For Kirsten Verhaegh er en sild ikke bare en sild: ”Den skal fanges på rette tidspunkt, og så skal den have tid og plads. En god, velsmagende sild skal have plads til at svømme i lagen, så smags-nuancerne træder helt igennem”. Netop lagen har Glyngøre arbejdet intenst med i den seneste tid, så danskernes smagsløg kan føle sig endnu mere forkælet af den helt rette balance mellem sødme og syrlighed.

Sæt sild på bordet, og tag hånd om familien

  • Sild er godt for familiefrokosten i mere end én forstand.
  • Sild er nemme og tidsbesparende. Du kan nemt pifte dem op med lidt løg og krydderurter, så de ligner en million på frokostbordet, uden du bruger en masse kostbar familietid.
  • Sild passer utrolig godt til fuldkornsbrød, og vi danskere får generelt for lidt fuldkorn.
  • Sild er en nem vej til de vitaminer og Omega-3-fedtsyrer, som er så vigtige for os. 

Ramsløg bliver årets smag

”Vi vil gerne inspirere danskerne til at give frokostbordet et ekstra pift. For selvom vi er glade for traditioner, så har vi godt af at prøve noget nyt, gøre det gamle bedre og udfordre os selv lidt. Derfor har vi valgt at udvide vores sortiment med ’Årets smag’. Og i år er det ’Ramsløg & Citron’, ” fortæller Kirsten Verhaegh. "Med 'Ramsløg & Citron' har Glyngøre hentet fornyelsen ude i den danske skovbund og ladet det særegne ramsløg give et friskt tvist til familiens frokostbord." 

To hurtige og kreative sild til frokostbordet 

En nem og hurtig frokost behøver ikke være kedelig. Her er to bud på en hurtig og smuk frokost.

 

Karry Bidder med dild og koriander

Ingredienser:

  • Karry Bidder
  • Æble
  • Sød Chili
  • Løg
  • Mango
  • Frisk koriander

Sådan gør du:

  • Karrybidderne drysses med æbletern, sød chili, hakket løg, mango og frisk koriander.
  • Nydes med Linie Aquavit

 

Hindbærsild

Ingredienser:

  • 6-8 Glyngøre Marinerede Fileter skåret i mundrette stykker eller Glyngøre Marinerede bidder
  • Ca. 200 gram frosne hindbær
  • 1 finthakket løg
  • Sukker efter behag (ca. 100 gram)
  • Frisk dild til pynt

Sådan gør du:

  • De frosne bindbær koges møre i lidt vand og smages til med sukker
  • Hindbærrene køles af og blandes herefter med silden og det finthakkede løg
  • Lad det trække - gerne et døgns tid
  • Silden pyntes med løgringe samt frisk dild
  • Server med nybagt rugbrød samt halve æg

 

Nyhed fra Glyngøre: Slut med bøvl

’Slagsmål’ med genstridige låg og forsøg med alskens mere eller mindre ubrugelige husgeråd om åbning af glas er ikke en ukendt udfordring. Og er det nu et reelt problem? Ja! En analyse fra Norge viser, at 30 pct. har besvær med at åbne låg på glasemballager og 66 pct. af kvinderne bruger husgeråd som knive, gafler og varme klude mv. Men nu er det passé! Glyngøre lancerer et nyt og unikt låg, der på en og samme gang beskytter silden optimalt og sikrer mod undertryk, garanterer, at alle i familien, fra bedstemor til børnebørn, nu kan få låget af Glyngøres sild.

Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^