Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin

Grundppskriften på den fine franske nougat er formentligt af persisk oprindelse.

Opskrift: Fransk nougat
Redaktionen

Ingredienserne i hvid fransk nougat er den udsøgte kombination af gylden honning og ristede nødder vendt i blød konfektmasse. Denne fine konfekt har formentligt persisk oprindelse, men har været nydt overalt i Mellemøsten og Sydeuropa i århundrede.

Det er ikke svært selv at fremstille fransk nougat. Det kræver ganske vist lidt tålmodighed, til gengæld får du den lækreste søde, bløde konfekt med sprøde, ristede mandler. I stedet for mandler kan du også vælge ristede valnødder, ristede, usaltede pistacienødder, ristede hasselnødder, macadamianødder eller kandiseret frugt.

Bemærk, at du til fremstillingen blandt andet får brug for et sukkertermometer og teflonunderlag.

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 250 g sukker
  • 125 g vand
  • 100 g glukose sirup
  • 125 g honning
  • 2 æggehvider
  • Flormelis


Opskrift

  • Smut mandlerne
  • Rist dem i ovnen ved 150 grader i ca. 5 minutter
  • Afkøl mandlerne
  • Pisk æggehviderne til hvidt skum
  • Kog sukker, vand og glukose sirup i en tykbundet gryde
  • Sørg for, med jævne mellemrum, at fjerne eventuelle sukkerkrystaller fra grydens inderside med en bagepensel dyppet i kold vand, så massen ikke brænder på
  • Kog sukkerlagen til den er 140 grader. Brug termometer
  • Tilsæt honning
  • Kog sukkerlagen til den er 148 grader
  • Hæld – lidt efter lidt, og under omrøring - den varme sukkerlage i de piskede æggehvider
  • Forsæt med at piske til massen er lidt kølet lidt af, og er jævn og lind
  • Hæld massen ud op et teflonunderlag og ælt de ristede mandler ind i massen
  • Kom massen op i et fad foret med bagepapir
  • Lad den den afkøle ved stuetemperatur
  • Tag nougaten ud af formen og drys med flormelis
  • Skær nougaten i mundrette stykker med en skarp kniv
  • Pak stykkerne i vokspapir eller husholdningsfilm
Forbrugernyt
Køkkenhjælp til kriseramte danskere: Sådan får du din mad til at række længere

For at hjælpe danskerne med at passe godt på maden i Corona-krisen, har Stop Spild Af Mad samlet en nyttig guide til, hvordan du får din mad til at række længere, hvordan du opbevarer din mad, portionsberegner og udnytter alle madrester.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bag med familien - 5 skønne, nye opskrifter

Bagning kan være en aktivitet, der samler store og små den næste tid, hvor mange danskere både skal få hjemmearbejdet og børnepasningen til at gå op i en højere enhed. Fuldkornspartnerskabet deler her fem nemme opskrifter, som du kan bage med børnene i køkkenet.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte ostestænger

Sprøde grissini med ost er en lækker snack, oplagt til tapas - og overraskende nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fuldkornspizzasnegle

Fra Fuldkornspartnerskabet kommer en nem opskrift på de lækreste pizzasnegle, som ikke mindst vil være et mega hit blandt børnene. Selvom de lækre snegle er bagt med både fuldkornslogomærket hvedemel og durummel, så lever opskriften ikke helt op til fuldkorslogoet. Til gengæld er sneglene en god...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pølsehorn med fuldkorn

Bag lækre pølsehorn med fuldkorn til picnicturen og mellemmåltidet. Lune eller kolde – de smager skønt og er en dejlig mættende snack. Opskriften er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet, som skriver, at selvom de skønne pølsehorn ikke helt lever op til fuldkornslogoet, så er de stadig en god kilde...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Rugbrødsboller

Opskriften på de rustikke rugbrødsboller med knækket rug er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet.

Opskriften lever ganske vist ikke op til fuldkorslogoet, men er en god kilde til mere fuldkorn i hverdagen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fødselsdagsboller med hvid hvede

Fra Fuldkornspartnerskabet kommer en dejlig opskrift på skønne, bløde fødselsdagsboller. Denne opskrift lever ganske vist ikke helt op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen. Disse er bagt med 100% fuldkornsmel, så du kan servere dem med lidt bedre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tortilla - Spansk kartoffelomelet

Sundt, lækkert og let måltid i en fart.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Cheesecake med lime

Denne syndige kage med den fine syrlige smag af lime skal gerne stå natten over.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pandekager - Nemt & lækkert

I anledning af årets Pandekagedag den 25. februar bringer vi her opskriften på de dejligste, sprøde pandekager. De kan nydes med fx rårørte bær af frosne bær, vaniljeis, chokolade-nøddecreme eller muscovadosukker.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Velourpolstret stol House Doctor

Velourpolstret stol House Doctor

Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^