AVIVIR Baobab
Betræk til IKEA sofa
Sugerør glas
Simple Goods - Bæredygtig rengøring
Opskrift: Fransk nougat
Redaktionen

Ingredienserne i hvid fransk nougat er den udsøgte kombination af gylden honning og ristede nødder vendt i blød konfektmasse. Denne fine konfekt har formentligt persisk oprindelse, men har været nydt overalt i Mellemøsten og Sydeuropa i århundrede.

Det er ikke svært selv at fremstille fransk nougat. Det kræver ganske vist lidt tålmodighed, til gengæld får du den lækreste søde, bløde konfekt med sprøde, ristede mandler. I stedet for mandler kan du også vælge ristede valnødder, ristede, usaltede pistacienødder, ristede hasselnødder, macadamianødder eller kandiseret frugt.

Bemærk, at du til fremstillingen blandt andet får brug for et sukkertermometer og teflonunderlag.

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 250 g sukker
  • 125 g vand
  • 100 g glukose sirup
  • 125 g honning
  • 2 æggehvider
  • Flormelis


Opskrift

  • Smut mandlerne
  • Rist dem i ovnen ved 150 grader i ca. 5 minutter
  • Afkøl mandlerne
  • Pisk æggehviderne til hvidt skum
  • Kog sukker, vand og glukose sirup i en tykbundet gryde
  • Sørg for, med jævne mellemrum, at fjerne eventuelle sukkerkrystaller fra grydens inderside med en bagepensel dyppet i kold vand, så massen ikke brænder på
  • Kog sukkerlagen til den er 140 grader. Brug termometer
  • Tilsæt honning
  • Kog sukkerlagen til den er 148 grader
  • Hæld – lidt efter lidt, og under omrøring - den varme sukkerlage i de piskede æggehvider
  • Forsæt med at piske til massen er lidt kølet lidt af, og er jævn og lind
  • Hæld massen ud op et teflonunderlag og ælt de ristede mandler ind i massen
  • Kom massen op i et fad foret med bagepapir
  • Lad den den afkøle ved stuetemperatur
  • Tag nougaten ud af formen og drys med flormelis
  • Skær nougaten i mundrette stykker med en skarp kniv
  • Pak stykkerne i vokspapir eller husholdningsfilm
Opskrifter & råvarer
Sæson: Kender du dine rødder?

Kender du sæsonens skønne rødder; rødbede, grønkål, gulerød, hvidkål, peberrod, porre, pastinak, rodselleri, jordskok, kartoffel, persillerod og rosenkål? I februar bugner supermarkederne af alverdens fantastiske kilder til stor smag og vigtige vitaminer og mineraler. Her bringer vi fun facts om...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Jordskokkesuppe

Den lille, knudrede jordskokke er en herlig delikatesse, der spises rå, bagte, som mos eller, som her, i Marie Melchiors skønne suppe.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gulerødder med timian

Pandestegte gulerødder og pastinakker er super nemme at tilberede på pande, og kan fx nydes som fantastisk tilbehør til lammefrikadeller og linsesalat med tomat, men er også lækre at dyppe i hjemmelavet guacamole.

Læs mere
Vinter
Kakao for voksne

Opskrifter til en kølig dag: Varm kakao med fransk appelsinlikør og lune, hjemmebagte croissanter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gulerodssuppe med sprøde kikærter

Guleroden er jo en kendt og elsket rod i alverdens dejlige sammenhænge. Den kan både nydes rå i salater og som snack, stegte og grillede, i mos med andre rødder og i kager. Men især i de kolde vintermåneder hitter gulerødder i suppeform.

Fra Marie Melchiors dejlige bog, Vild med rødder, får du her...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet appelsinmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Her får du opkriften på en nem og rigtig lækker appelsinmarmelade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder

Bagte rødbeder er en rigtig delikatesse, der egner sig godt som tilbehør til kødretter, men som også er en herlig appetizer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
De officielle kostråd får klima på menuen

Danmark har fået nye officielle kostråd, som danskerne kan bruge til at spise sundt og klimavenligt. Det er kostråd udarbejdet på baggrund af videnskabelige studier, skriver DTU Fødevareinstituttet, som sammen med de nye anbefalinger har udsendt en video, der kort forklarer, hvordan valget af...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vild med rødder: Derfor hitter rodfrugter i danske køkkener

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en kilde til vigtige næringsstoffer, men er også helt uundværlige i vinterens skønne retter.

Savner du inspiration til mad med rodfrugter, så kan vi varmt anbefale den smukke, indbydende bog...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fastelavnsboller

Uhmmm. Hjemmebagte fastelavnsboller med flødeskum og chokolade.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Kodanska glas

Kodanska glas

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Shopping Nyheder
Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Mød det smukke Richmond-spisebord

Mød det smukke Richmond-spisebord

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahè

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahè

Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
^