Fra Kostkompagniet

Fra Kostkompagniet

Fra Kostkompagniet 

Pasta med frisk tomatsauce og sennepsmarineret Culottesteg.

4815 kJ/ 1146 kcal

Tomatsauce
1 finthakket løg,
1 tsk olie,
½ meget finthakket pastinak,
1 fed presset hvidløg,
4 friske grofthakkede tomater med kerner,
½ ds. flået tomat,
1 dl tomatkoncentrat,
timian efter smag,
½ tsk. st. koriander,
½ tsk sukker,
1 spsk citronsaft eller hindbæreddike,
70g pasta.

Sauter løg, hvidløg, pastinak og timian i olien til det klares i farven. Tilsæt så resten af ingredienserne og lad saucen koge godt igennem.
Den må gerne reduceres så saucen koncentreres i smagen. Smag til.
Kog pastaen i mens og vend pastaen i tomatsaucen.

Sennepsmarineret Culotte
2 spsk sennep,
1 tsk timian,
2 tsk frisk finthakket salvie,
salt og peber fra kværn,
1 spsk citronsaft,
1 culotte steg uden fedtkant

Smør hele stegen ind i sennepsdressingen, læg den i en tætsluttende pose og lad den gerne marinere i køleskab 8-10 timer eller natten over. Steg den (gerne i stegepose) ved 220C i 20 min. og 170C i den resterende tid alt efter dens størrelse.

Server 270g Spinat-ruccola salat med dild.
Skyllet og godt afdryppet spinat og rucola i passende mængde, dild efter ønske.

Vend alle ingredienser og server salaten som et frisk pust til resten af middagen

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^