Sommer pasteller
Zinkbaljer
Shorts i bambuskvalitet JBS
Strandtaske Rice
Foccacia-fuldtræffer
Redaktionen

Fra Anne W. Ravn og Mette Borres bog 'Rigtig god fordøjelse - Enkle råd og opskrifter til stærk mave og mere energi' bringer vi opskriften på et dejligt mættende madbrød til madpakker, mellemmaden, middagsmaden og de andre oaser. Opskriften er en grundopskrift på en basisdej, der kan bages i små eller store portioner til boller eller bages som bradepandebrød, der kan toppes med det, du lige har.

Idéer til topping

Til inspiration får du her tre idéer til topping/fyld, men husk, at du stort set kan bruge, hvad du nu har i køleskabet, og dermed selv opfinde dagens fuldtræffer.

  • Cherrytomater i halve, halve, pillede eller upillede hvidløgsfed, ca. ½ dl olie, groft salt og rosmarinkviste.
  • Strimler af hvidkål eller rødkål, kvarte rosenkål eller buketter af blomkål eller broccoli, rødløg i strimler, pesto (smøres under fyldet), smuldret feta, groft salt, oregano og cayennepeber.
  • Prøv også Foccacia-fuldtræffer til eftermiddagsteen. Her kan du pensle brødet med lidt æg og drysse med et pænt lag kanelsukker, hakkede valnøddekerner og æblebåde inden du bager det..

Ingredienser til dejen:

  • 1/8 pakke gær
  • 1 l koldt vand
  • 2 spsk sukker eller honning
  • 2 tsk salt
  • 1 dl chiafrø
  • 250 g skårne eller knækkede kerner
  • 600 g fuldkornsmel
  • 300 g hvedemel

Sådan gør du:

  • Rør gæren ud i vandet.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen sammen.
  • Konsistensen skal være som tyk havregrød. Korn og frø suger meget væske, så dejen bliver mere fast, når den har hævet.
  • Lad dejen hæve i en bøtte med låg natten over, eller i hvert fald seks timer i køleskabet.
  • Hæld dejen i en bradepande foret med bagepapir, læg eller drys fyldet på, og stik det godt ned i dejen. Lad brødet efterhæve i mindst 1 time.
  • Tilføj topping/fyld
  • Bag brødet ved 185 grader i ca. 40 minutter. Husk: Ovne er forskellige, og jo grovere mel du bruger, jo længere bliver bagetiden. Brødet er færdigt, når det er gyldent og lyder hult, når du banker på det.
Sensommer
Blommesæson

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Bagte blommer

Nyd dem som de er til den lille sult om eftermiddagen, eller brug den søde, runde frugt i kager og desserter. Og husk at sæsonens mirabeller og blommer også i høj grad har berettigelse i madlavninganden og blandt andet er helt fantastiske i fx salater eller som kompot eller chutney.
Her en nem...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Brownie med hindbær

Smagen af kakao, vanilje og hindbær i én lækker mundfuld! Her får du opskriften på sommerens lækreste kager, som kan være serveringsklare på en time.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Quiz: Kender du navnet på melonen?

Søde, saftige meloner er en af danskernes fortrukne eksotiske frugter - eller grøntsager, for botanisk set kategoriseres meloner som grøntsager sammen med fx agurker, squash og auberginer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillede ferskner med rosmarin & karamelliseret hvid chokolade

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift på en helt eventyrlig sommerdessert med grillede...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for blåbær: Hjemmelavet is med blåbær

Nu er det sæson for vilde blåbær, som er modne og plukkeklar i juli og august. De små delikate bær vokser især på blåbærbuske på den jyske hede, i lysninger i skove og plantager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Melonsymfoni

Melonernes fine gule, orange og grønne farver er hovedingrediensen i denne indbydende og friske sommersymfoni.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Græsk salat med vandmelon

Den saftige vandmelon er skøn i salater. Fra Dorthe Studsgarth, forfatter til den skønne bog 'Sommerhus-kogebogen' bringer vi her opskriften på græsk melonsalat. Opskriften er en lækker, ny variation med vandmelon og persille - også selvom disse jo faktisk ikke hører til i en autentisk græsk...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vandmelonblaster

En iskold sommerklassiker med vandmelon og friske, søde sommerbær.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Velourpolstret stol House Doctor

Velourpolstret stol House Doctor

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Pandemi i USA Viagra