(8-12 personer)
Ingredienser til bunden:
- 60 g boghvedemel
- 120 g hvedemel
- lidt havsalt og friskkværnet peber
- 80 g koldt smør
- muligvis lidt vand
Ingredienser til fyld:
- 175 g rygeost
- 200 g flødeost, naturel
- 170 g skyr, naturel
- 2 æg
- saft og skal fra 1 citron
- en håndfuld dild, hakket fint
- en håndfuld purløg, hakket fint
- 150 g rejer
- 150 g kogt fisk f.eks. laks
- salt og peber
- lidt grøn salat
Tilberedning:
- Rør mel, boghvedemel og salt og peber sammen. Pres smørret ind i melet med fingrene, så det får konsistens som grov rasp.
- Kom vand i, ganske lidt ad gangen, til dejen samler sig. Pres dejen ud i bunden af en springform, og bag ved 180 grader i 15-20 minutter – toppen skal være gylden.
- Rør alle ingredienser til fyldet sammen, og hæld det henover den bagte bund. Placer springformen på en stor bageplade med høje sider, hæld vand i bagepladen, så springformen står i et vandbad.
- Bag kagen ved 180 grader i 20-25 minutter – midten skal stadig være lidt våd. Den skal svaje, når man skubber til den.
- Lad den køle af på køkkenbordet, og kom den i køleskabet til dagen efter. Server ostekagen med salat.
Velbekomme!