Fettuccine med jordskokkecreme

Fettuccine med jordskokkecreme  

Susanne Engelstoft Rasmussens skønne kogebog 'Pasta med passion' er fyldt med opskrifter på de dejligste pastaretter. Fra bogen bringer vi her opskriften på Fettuccine med jordskokkecreme, ristede svampe og sprødt drys. Det sprøde drys i form af ristet rasp, chips eller (for ikke-vegetarer) sprødstegt skinke, klæder denne bløde og milde pastasauce.

Opskriften er til 4 personer

JORDSKOKKECREME

• 1 løg
• 300 g jordskokker
• 1 kartoffel
• 2 fed hvidløg
• 2 dl grøntbouillon eller fond
• 1½ dl piskefløde
• 1 spsk citronsaft
• 2 spsk frisk salvie
• 1 nip stærk karry
• salt og peber

RISTEDE SVAMPE

• 250 g mark champignon
• 1 spsk olie
• salt og peber
• 500 g frisk pasta, fx fettuccine
• 3 spsk hakket purløg
• 1 dl revet parmesanost
• 1 handfuld sprøde rodfrugtchips

SÅDAN GØR DU ...

1. Bring en gryde med saltet vand i kog.
2. Hak løget groft, skær jordskok og kartoffel i tern. Kog løg, jordskok, kartofler og hvidløg i en blanding af bouillon og fløde i en gryde under låg, til de er helt møre. Blend grydens indhold til en cremet jævn konsistens.
3. Tilsæt citronsaft og salvie. Krydr med karry, salt og peber.
4. Halver champignonerne, rist dem pa panden i olie, og drys med salt og peber
5. Kog pastaen et par minutter i rigeligt, saltet vand. Bland den nykogte pasta med jordskokkecreme, ristede svampe og drys med purløg og parmesan.
6. Server og spis retten straks med de sprøde chips til som drys.

Pasta med passion

'Pasta med passion' er en sanselig kogebog med smukke, forførende billeder og meget nemt tilgængelige, internationalt inspirerede opskrifter. Bogen præsenterer en lang række nemme og overskuelige opskrifter til både hverdag og fest. Pasta er perfekt til både den travle familie og det hurtige nemme måltid, men også til hjemmelavede ravioli og langtidskogt kød en weekend, hvor du har lyst til at kræse for gæsterne eller familien.

Titel: Pasta med passion
Forfatter: Susanne Engelstoft Rasmussen
Forlag: Gyldendal

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^