Festkage

Festkage 

Skal der bages kage til en festlig lejlighed, så får du her opskriften på en rigtig festlig og smuk kage med blombærfyld og nøddetop ...

Her får du opskriften til 15 personer.

Det skal du bruge:

  • 2 store æg
  • 80 g fint rørsukker
  • 1 dl lys sirup
  • 140 g smeltet smør
  • 100 g marcipan, skåret i små firkanter
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • ½ tsk. bagepulver
  • 2 dl kærnemælk

Fyld

  • 300 g blåbær
  • 200 g rørsukker
  • 5 blade udblødt husblas
  • (se side 180)
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 2 dl piskefløde
  • korn fra ½ god vaniljestang

Pynt

  • 2 dl piskefløde
  • 100 g afskallede hasselnødder
  • 50 g god mørk chokolade, skåret i tynde flager
  • kandiserede violer, blendet

En springform på 22 cm i diameter
smør til formen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 190 grader.
  2. Pisk æg og sukker hvidt, tilsæt sirup og smør, og rør det sam- men. Tilsæt marcipan, og rør godt.
  3. Sigt mel, natron og bagepulver i, og rør til en ensartet masse.
  4. Hæld kærnemælk i lidt ad gangen, og rør til en tyktflydende dej.
  5. Fordel dejen i den smurte springform, og bag kagen i 25 minutter.
  6. Tag kagen ud af formen, og lad den køle af. Flæk den, så du har to bunde.
  7. Kog blåbærrene op sammen med tre fjerdedele af sukkeret, og si det. Opvarm lidt af blåbærsaucen i en ren gryde, og opløs den udblødte husblas heri. Rør det i blåbærpureen, og lad den køle af.
  8. Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk dem helt stive, til piskeriset danner spor.
  9. Pisk fløden stiv med vaniljekornene.
  10. Fold blåbærpureen sammen med æggehvider og flødeskum med store luftige tag.
  11. Gør springformen ren, og for den med husholdningsfilm. Læg den underste kagebund ned i formen, og fordel blåbærcremen på bunden. Læg den anden bund over, og pak kagen ind i film.
  12. Stil kagen i køleskabet, til den har sat sig – mindst 6 timer, og gerne natten over.
  13. Pisk fløden stiv, og fordel den på toppen af kagen. Drys med nødder, chokolade og violdrys.

Opskriften er fra Camilla Lawes bog 'Kagetid'.
Bragt med tilladelse af Forlaget Lindhardt og Ringhof

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^