500 e-bøger for børn
Akvarel i drømmende farver
Georg Jensen topstjerne
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje
Festkage

Skal der bages kage til en festlig lejlighed, så får du her opskriften på en RIGTIG festlig og smuk kage. Den er med blombærfyld og nøddetop og er fra Camilla Lawes nye bog "Kagetid" ...

Fra Camilla Lawes nye bog "Kagetid", får du her en frisk og flot opskrift på "Festkage". Den store kage ser helt fantastisk ud, fyldt med den farvestrålende blåbærmousse og pyntet med nødder og chokolade- spåner. Du kan lave den dagen inden, den skal bruges.

Her får du opskriften til 15 personer.



Det skal du bruge:
2 store æg
80 g fint rørsukker
1 dl lys sirup
140 g smeltet smør
100 g marcipan, skåret i små firkanter
250 g hvedemel
1 tsk. natron
½ tsk. bagepulver
2 dl kærnemælk

Fyld
Fyld
300 g blåbær
200 g rørsukker
5 blade udblødt husblas
(se side 180)
3 pasteuriserede æggehvider
2 dl piskefløde
korn fra ½ god vaniljestang

Pynt
2 dl piskefløde
100 g afskallede hasselnødder
(se side 180)
50 g god mørk chokolade, skåret i tynde flager
kandiserede violer, blendet

Desuden:
En springform på 22 cm i diameter
smør til formen.

Sådan gør du

1. Tænd ovnen på 190 grader.

2. Pisk æg og sukker hvidt, tilsæt sirup og smør, og rør det sam- men. Tilsæt marcipan, og rør godt.

3. Sigt mel, natron og bagepulver i, og rør til en ensartet masse.
Hæld kærnemælk i lidt ad gangen, og rør til en tyktflydende dej.

4. Fordel dejen i den smurte springform, og bag kagen i 25 minutter.

5. Tag kagen ud af formen, og lad den køle af. Flæk den, så du har to bunde.

6. Kog blåbærrene op sammen med tre fjerdedele af sukkeret, og si det. Opvarm lidt af blåbærsaucen i en ren gryde, og opløs den udblødte husblas heri. Rør det i blåbærpureen, og lad den køle af.

7. Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk dem helt stive, til piskeriset danner spor.

8. Pisk fløden stiv med vaniljekornene.

9. Fold blåbærpureen sammen med æggehvider og flødeskum med store luftige tag.

10. Gør springformen ren, og for den med husholdningsfilm. Læg den underste kagebund ned i formen, og fordel blåbærcremen på bunden. Læg den anden bund over, og pak kagen ind i film.

11. Stil kagen i køleskabet, til den har sat sig – mindst 6 timer, og gerne natten over.

12. Pisk fløden stiv, og fordel den på toppen af kagen. Drys med nødder, chokolade og violdrys.

Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Romkugler - En lækker, lille mundfuld

Mens vi venter på, at det bliver tid til hjemmebagte julesmåkager, så kan kan jo nyde disse små, tænderløbende lækre romkugler. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Efterår
Populære pastinakker og persillerødder

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kogebøger - Bestsellere & nye udgivelser

Bag tidens bestsellere og nye bogudgivelser om sund kost og med skønne opskrifter, står en lang række anerkendte, inspirerende kokke og sundhedseksperter.

Her finder man bøger fra blandt andet Jane Faerber, Ann-Christine Hellerup Brandt, James Morton, Karina Baagø og Anne Van Der Merwede, der...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Iransk frugtsalat med safran og granatæble

Fra Camilla Plums smukke opskriftsamling 'Abracadabra - 1001 ret' bringer vi her opskriften på en eventyrlig juvelbesat frugtsalat, som passer perfekt til dessert - eller efter et iransk, indisk eller arabisk måltid. Den smukke og duftende frugtsalat kan spises som der er, den holder sig frisk i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk æbletærte

Blandt alle de dejlige æblekager der findes, må den franske 'Tarte Aux Pommes', være den ultimative. Fyldt med søde æbler og marcipan, og glaseret med abrikosmarmelade, får man den herligste smagsoplevelse på det franske søde køkken.

Løber tænderne i vand?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Skål - By Room

Skål - By Room

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Shopping Nyheder
Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Køkken – sådan får du indrettet <BR>drømmekøkkenet

Køkken – sådan får du indrettet
drømmekøkkenet

AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Nye Bøger
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
^