Lanterner fra Rivièra Maison
Bestik Broste Copenhagen
JBS of Denmark Bamboo Collection
Ibu Jewels

Lanceringen af Fazer Yosa-produkter i Danmark vakte især begejstring hos testpanelets mælkeallergiker, som med 'Fazer Yosa Snack' nu fik mulighed for at opleve den smag, vi andre oplever, når vi spiser yoghurtprodukter. Produkter som fx 'Fazer Yosa Greek Style' åbner endvidere op for nogle helt nye muligheder for vegetarer, veganere, danskere med laktoseintolerans og allergi overfor mælkeprotein, når det kommer til salater, dip, desserter, smoothies, morgenmad og kager.

Ny vegansk produktserie
Redaktionen

Selvom mælkeprodukter er kilde til vigtige næringsstoffer, så har der ifølge Dansk Vegetarisk Forening gennem de senere år været en markant stigning i antallet af danskere der fravælger animalske fødevarer pga. miljømæssige og dyreetiske årsager. For dem, ligesom for danskere med laktoseintolerans og allergi overfor mælkeprotein, kan det imidlertid være lidt af en udfordring at få dækket behovet for en alsidig, varieret og velsmagende plantebaseret kost i hverdagen, for til forskel fra fx svenske og finske dagligvarerbutikker, så er udvalget af plantebaserede produkter i danske dagligvarebutikker oftest temmelig begrænset.

Fremover får danske forbrugere, der gerne vil spise bæredygtigt og grønt, imidlertid lidt flere plantebaserede produkter at vælge imellem, når finske Fazer Yosa vil være at finde på hylderne hos Meny, Spar, Bilka og Føtex. Det betyder blandt andet, at man fremover kan begynde dagen med en havregurt, spise rugbrød med havrespread til frokost og snuppe et bæger med havresnack midt på dagen, når man trænger til lidt hurtigt, vegansk og lækkert.

Foto: Mediehuset Gentofte/KvindeGuiden.dk

Næringsrig og miljøvenlig

Fazer Yosa produkter er baseret på havre, som med sit høje indhold af opløselige kostfibre og gode polyumættede fedtsyrer, er en af de sundeste kornsorter - og samtidig også en af de mest miljøvenlige. Alle produkterne er endvidere beriget med vitaminerne D2, riboflavin og B12 samt mineralerne jod og kalcium. 

Testpanelet prøvesmager

I forbindelse med omtalen af produktlanceringen, har Fazer Yosa stillet seks forskellige Fazer Yosa produkter til rådighed for vores testpanel. Produkterne vakte især begejstring hos testpanelets mælkeallergiker, som med 'Fazer Yosa Snack' nu fik mulighed for at opleve den smag, vi andre oplever, når vi spiser yoghurtprodukter.

Her er testpanelets kommentarer: 

 • Produkt: Fazer Yosa havredrik
  Kommentarer fra testpanel: ”Mild, rund”, ”Mere fyldig i smagen end andre havredrikprodukter”
  Pris: Faze Yosa Havredrik Naturel i karton (1 l.) 19,95 kr. 

 • Produkt: Fazer Yosa Havredrik Kakao
  Kommentarer fra testpanel: ”Lige så god som Matilde Kakaoskummemælk”, ”Fyldig og god chokoladesmag” 
  Pris: Fazer Yosa Havredrik Kakao i karton (1 l.) 21,95 kr.

 • Produkt: Fazer Yosa Snack
  Kommentarer fra testpanel: ”Minder om frugtyoghurt”, ”Dufter godt”, ”For syrlig”, ”Dufter parfumeret”, ”Konsistensen minder mig om fløderand eller budding”.
  Pris: Fazer Yosa Snack i portionsbæger (2x125g) 15,95 kr.

 • Produkt: Fazer Yosa Havrespread (smørbart havrepålæg) 
  Kommentarer fra testpanel: ’Uhmm, virkelig lækkert!”, ”Minder om smøreost”, ”Mild og lækkert krydret”, ”Det er virkelig godt – både på knækbrød og rugbrød”, ”Kunne man også bruge den som dip til chips eller grøntsager?”
  Pris: Fazer Yosa Havrespread. Fås i varianterne: ’Naturel’, ’Tomat-basilikum’ & ’Sort pepper’ (150g) 14,95 kr.

 • Produkt: Fazer Yosa Greek Style (havregurt) 
  Kommentarer fra testpanel: ”Minder om smoothie”, ”Lækker blød og jævn konsistens”, ”Syrlig og god. Minder om græsk yoghurt”, ”Lækker - også med friske banan- og æblestykker”
  Pris: Fazer Yosa Greek Style. Fås i varianterne ’Naturel’, ’Abrikos’ og ’Rabarberjordbær’ (150 g.) 14,95 kr.

 • Produkt: Fazer Yosa Overnight Oats
  Kommentarer fra testpanel:  ”Mere grynet end Yosa Snack”, ”Mætter godt”, ”Den kan man have med i madpakken”, ”Det ved jeg ikke om jeg kan vænne mig til. Minder om kold, syrlig havregrød”
  Pris: Fazer Yosa Overnight Oats - Syrnet havregrød i bæger. Fås i varianterne ’Jordbærsolbær’ og ’Æble’ (150 g.) 15,95 kr. 

 

Kilde: vegetarisk.dk, fazer.com

Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vegetarisk Hverdag: Vegetarisk i aften?

Man behøver ikke være erklæret vegetar for at dyrke det vegetariske køkken og begejstres over de store smagsoplevelser, der følger med. Som madskribent Camilla Skov skriver i sin nye bog, så er vegetariske, kødfrie retter for alle og kan nydes både som del af et rent vegetarisk måltid, men også...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som fx...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbertærte - Syrligt møder sødt!

Det er sæson for rabarber, der kan nydes i kompot - eller som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan, og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis. Kagen er fuld af smør, sukker og mandler - og kan således ikke rigtig anbefales til dem, der gerne vil...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hummus med skvalderkål

For haveejere er skvalderkål en pestilens, fordi den breder sig uhæmmet. Samtidig er skvalderkål så svær at få bugt med, at haveeksperter opfordrer til, at den graves op med rod.

Men skvalderkål er ikke kun ukrudt. Faktisk har den grønne urt en rigtig fin, krydret og let syrlig smag, der minder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

Fredag den 8. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare. De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og i år har Fuldkornspartnerskabet udviklet en opskrift, på de...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grøn pesto

I dagligvarebutikkerne finder man et stort udvalg af pesto, men den hjemmelavede med frisk basilikum, slår dem alle. Her får du den nemme opskrift på den lækreste grønne pesto til pastaen, salaten, sommerfisken, sandwichen eller bare på et stykke frisk foccacia.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter

Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hollandaisesauce

Asparges - både grønne og hvide - smager vidunderligt med en hjemmelavet hollandaisesauce.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Asparges favoritter

Med asparges er mulighederne mange. Asparges kan serveres med viaigrette sauce, hakkede æg og kapers, eller - ganske enkelt - med blot lidt god olivenolie, citron og friskhøvlet parmesan på toppen. Eller hvad med asparges viklet i røget bacon på havegrillen?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^