Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin

Lanceringen af Fazer Yosa-produkter i Danmark vakte især begejstring hos testpanelets mælkeallergiker, som med 'Fazer Yosa Snack' nu fik mulighed for at opleve den smag, vi andre oplever, når vi spiser yoghurtprodukter. Produkter som fx 'Fazer Yosa Greek Style' åbner endvidere op for nogle helt nye muligheder for vegetarer, veganere, danskere med laktoseintolerans og allergi overfor mælkeprotein, når det kommer til salater, dip, desserter, smoothies, morgenmad og kager.

Ny vegansk produktserie
Redaktionen

Selvom mælkeprodukter er kilde til vigtige næringsstoffer, så har der ifølge Dansk Vegetarisk Forening gennem de senere år været en markant stigning i antallet af danskere der fravælger animalske fødevarer pga. miljømæssige og dyreetiske årsager. For dem, ligesom for danskere med laktoseintolerans og allergi overfor mælkeprotein, kan det imidlertid være lidt af en udfordring at få dækket behovet for en alsidig, varieret og velsmagende plantebaseret kost i hverdagen, for til forskel fra fx svenske og finske dagligvarerbutikker, så er udvalget af plantebaserede produkter i danske dagligvarebutikker oftest temmelig begrænset.

Fremover får danske forbrugere, der gerne vil spise bæredygtigt og grønt, imidlertid lidt flere plantebaserede produkter at vælge imellem, når finske Fazer Yosa vil være at finde på hylderne hos Meny, Spar, Bilka og Føtex. Det betyder blandt andet, at man fremover kan begynde dagen med en havregurt, spise rugbrød med havrespread til frokost og snuppe et bæger med havresnack midt på dagen, når man trænger til lidt hurtigt, vegansk og lækkert.

Foto: Mediehuset Gentofte/KvindeGuiden.dk

Næringsrig og miljøvenlig

Fazer Yosa produkter er baseret på havre, som med sit høje indhold af opløselige kostfibre og gode polyumættede fedtsyrer, er en af de sundeste kornsorter - og samtidig også en af de mest miljøvenlige. Alle produkterne er endvidere beriget med vitaminerne D2, riboflavin og B12 samt mineralerne jod og kalcium. 

Testpanelet prøvesmager

I forbindelse med omtalen af produktlanceringen, har Fazer Yosa stillet seks forskellige Fazer Yosa produkter til rådighed for vores testpanel. Produkterne vakte især begejstring hos testpanelets mælkeallergiker, som med 'Fazer Yosa Snack' nu fik mulighed for at opleve den smag, vi andre oplever, når vi spiser yoghurtprodukter.

Her er testpanelets kommentarer: 

 • Produkt: Fazer Yosa havredrik
  Kommentarer fra testpanel: ”Mild, rund”, ”Mere fyldig i smagen end andre havredrikprodukter”
  Pris: Faze Yosa Havredrik Naturel i karton (1 l.) 19,95 kr. 

 • Produkt: Fazer Yosa Havredrik Kakao
  Kommentarer fra testpanel: ”Lige så god som Matilde Kakaoskummemælk”, ”Fyldig og god chokoladesmag” 
  Pris: Fazer Yosa Havredrik Kakao i karton (1 l.) 21,95 kr.

 • Produkt: Fazer Yosa Snack
  Kommentarer fra testpanel: ”Minder om frugtyoghurt”, ”Dufter godt”, ”For syrlig”, ”Dufter parfumeret”, ”Konsistensen minder mig om fløderand eller budding”.
  Pris: Fazer Yosa Snack i portionsbæger (2x125g) 15,95 kr.

 • Produkt: Fazer Yosa Havrespread (smørbart havrepålæg) 
  Kommentarer fra testpanel: ’Uhmm, virkelig lækkert!”, ”Minder om smøreost”, ”Mild og lækkert krydret”, ”Det er virkelig godt – både på knækbrød og rugbrød”, ”Kunne man også bruge den som dip til chips eller grøntsager?”
  Pris: Fazer Yosa Havrespread. Fås i varianterne: ’Naturel’, ’Tomat-basilikum’ & ’Sort pepper’ (150g) 14,95 kr.

 • Produkt: Fazer Yosa Greek Style (havregurt) 
  Kommentarer fra testpanel: ”Minder om smoothie”, ”Lækker blød og jævn konsistens”, ”Syrlig og god. Minder om græsk yoghurt”, ”Lækker - også med friske banan- og æblestykker”
  Pris: Fazer Yosa Greek Style. Fås i varianterne ’Naturel’, ’Abrikos’ og ’Rabarberjordbær’ (150 g.) 14,95 kr.

 • Produkt: Fazer Yosa Overnight Oats
  Kommentarer fra testpanel:  ”Mere grynet end Yosa Snack”, ”Mætter godt”, ”Den kan man have med i madpakken”, ”Det ved jeg ikke om jeg kan vænne mig til. Minder om kold, syrlig havregrød”
  Pris: Fazer Yosa Overnight Oats - Syrnet havregrød i bæger. Fås i varianterne ’Jordbærsolbær’ og ’Æble’ (150 g.) 15,95 kr. 

 

Kilde: vegetarisk.dk, fazer.com

Forbrugernyt
Køkkenhjælp til kriseramte danskere: Sådan får du din mad til at række længere

For at hjælpe danskerne med at passe godt på maden i Corona-krisen, har Stop Spild Af Mad samlet en nyttig guide til, hvordan du får din mad til at række længere, hvordan du opbevarer din mad, portionsberegner og udnytter alle madrester.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bag med familien - 5 skønne, nye opskrifter

Bagning kan være en aktivitet, der samler store og små den næste tid, hvor mange danskere både skal få hjemmearbejdet og børnepasningen til at gå op i en højere enhed. Fuldkornspartnerskabet deler her fem nemme opskrifter, som du kan bage med børnene i køkkenet.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte ostestænger

Sprøde grissini med ost er en lækker snack, oplagt til tapas - og overraskende nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fuldkornspizzasnegle

Fra Fuldkornspartnerskabet kommer en nem opskrift på de lækreste pizzasnegle, som ikke mindst vil være et mega hit blandt børnene. Selvom de lækre snegle er bagt med både fuldkornslogomærket hvedemel og durummel, så lever opskriften ikke helt op til fuldkorslogoet. Til gengæld er sneglene en god...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pølsehorn med fuldkorn

Bag lækre pølsehorn med fuldkorn til picnicturen og mellemmåltidet. Lune eller kolde – de smager skønt og er en dejlig mættende snack. Opskriften er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet, som skriver, at selvom de skønne pølsehorn ikke helt lever op til fuldkornslogoet, så er de stadig en god kilde...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Rugbrødsboller

Opskriften på de rustikke rugbrødsboller med knækket rug er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet.

Opskriften lever ganske vist ikke op til fuldkorslogoet, men er en god kilde til mere fuldkorn i hverdagen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fødselsdagsboller med hvid hvede

Fra Fuldkornspartnerskabet kommer en dejlig opskrift på skønne, bløde fødselsdagsboller. Denne opskrift lever ganske vist ikke helt op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen. Disse er bagt med 100% fuldkornsmel, så du kan servere dem med lidt bedre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tortilla - Spansk kartoffelomelet

Sundt, lækkert og let måltid i en fart.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Cheesecake med lime

Denne syndige kage med den fine syrlige smag af lime skal gerne stå natten over.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pandekager - Nemt & lækkert

I anledning af årets Pandekagedag den 25. februar bringer vi her opskriften på de dejligste, sprøde pandekager. De kan nydes med fx rårørte bær af frosne bær, vaniljeis, chokolade-nøddecreme eller muscovadosukker.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Interdesign

Interdesign

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^