Ny vegansk produktserie

Lanceringen af Fazer Yosa-produkter i Danmark vakte især begejstring hos testpanelets mælkeallergiker, som med 'Fazer Yosa Snack' nu fik mulighed for at opleve den smag, vi andre oplever, når vi spiser yoghurtprodukter. Produkter som fx 'Fazer Yosa Greek Style' åbner endvidere op for nogle helt nye muligheder for vegetarer, veganere, danskere med laktoseintolerans og allergi overfor mælkeprotein, når det kommer til salater, dip, desserter, smoothies, morgenmad og kager.

Ny vegansk produktserie 

Selvom mælkeprodukter er kilde til vigtige næringsstoffer, så har der ifølge Dansk Vegetarisk Forening gennem de senere år været en markant stigning i antallet af danskere der fravælger animalske fødevarer pga. miljømæssige og dyreetiske årsager. For dem, ligesom for danskere med laktoseintolerans og allergi overfor mælkeprotein, kan det imidlertid være lidt af en udfordring at få dækket behovet for en alsidig, varieret og velsmagende plantebaseret kost i hverdagen, for til forskel fra fx svenske og finske dagligvarerbutikker, så er udvalget af plantebaserede produkter i danske dagligvarebutikker oftest temmelig begrænset.

Fremover får danske forbrugere, der gerne vil spise bæredygtigt og grønt, imidlertid lidt flere plantebaserede produkter at vælge imellem, når finske Fazer Yosa vil være at finde på hylderne hos Meny, Spar, Bilka og Føtex. Det betyder blandt andet, at man fremover kan begynde dagen med en havregurt, spise rugbrød med havrespread til frokost og snuppe et bæger med havresnack midt på dagen, når man trænger til lidt hurtigt, vegansk og lækkert.

Næringsrig og miljøvenlig

Fazer Yosa produkter er baseret på havre, som med sit høje indhold af opløselige kostfibre og gode polyumættede fedtsyrer, er en af de sundeste kornsorter - og samtidig også en af de mest miljøvenlige. Alle produkterne er endvidere beriget med vitaminerne D2, riboflavin og B12 samt mineralerne jod og kalcium. 

Testpanelet prøvesmager

I forbindelse med omtalen af produktlanceringen, har Fazer Yosa stillet seks forskellige Fazer Yosa produkter til rådighed for vores testpanel. Produkterne vakte især begejstring hos testpanelets mælkeallergiker, som med 'Fazer Yosa Snack' nu fik mulighed for at opleve den smag, vi andre oplever, når vi spiser yoghurtprodukter.

Her er testpanelets kommentarer: 

  • Produkt: Fazer Yosa havredrik
    Kommentarer fra testpanel: ”Mild, rund”, ”Mere fyldig i smagen end andre havredrikprodukter”
    Pris: Faze Yosa Havredrik Naturel i karton (1 l.) 19,95 kr. 

  • Produkt: Fazer Yosa Havredrik Kakao
    Kommentarer fra testpanel: ”Lige så god som Matilde Kakaoskummemælk”, ”Fyldig og god chokoladesmag” 
    Pris: Fazer Yosa Havredrik Kakao i karton (1 l.) 21,95 kr.

  • Produkt: Fazer Yosa Snack
    Kommentarer fra testpanel: ”Minder om frugtyoghurt”, ”Dufter godt”, ”For syrlig”, ”Dufter parfumeret”, ”Konsistensen minder mig om fløderand eller budding”.
    Pris: Fazer Yosa Snack i portionsbæger (2x125g) 15,95 kr.

  • Produkt: Fazer Yosa Havrespread (smørbart havrepålæg) 
    Kommentarer fra testpanel: ’Uhmm, virkelig lækkert!”, ”Minder om smøreost”, ”Mild og lækkert krydret”, ”Det er virkelig godt – både på knækbrød og rugbrød”, ”Kunne man også bruge den som dip til chips eller grøntsager?”
    Pris: Fazer Yosa Havrespread. Fås i varianterne: ’Naturel’, ’Tomat-basilikum’ & ’Sort pepper’ (150g) 14,95 kr.

  • Produkt: Fazer Yosa Greek Style (havregurt) 
    Kommentarer fra testpanel: ”Minder om smoothie”, ”Lækker blød og jævn konsistens”, ”Syrlig og god. Minder om græsk yoghurt”, ”Lækker - også med friske banan- og æblestykker”
    Pris: Fazer Yosa Greek Style. Fås i varianterne ’Naturel’, ’Abrikos’ og ’Rabarberjordbær’ (150 g.) 14,95 kr.

  • Produkt: Fazer Yosa Overnight Oats
    Kommentarer fra testpanel:  ”Mere grynet end Yosa Snack”, ”Mætter godt”, ”Den kan man have med i madpakken”, ”Det ved jeg ikke om jeg kan vænne mig til. Minder om kold, syrlig havregrød”
    Pris: Fazer Yosa Overnight Oats - Syrnet havregrød i bæger. Fås i varianterne ’Jordbærsolbær’ og ’Æble’ (150 g.) 15,95 kr. 

 

Kilde: vegetarisk.dk, fazer.com

Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^