Fastelavnsboller med flødeskum og chokolade

Fastelavnsboller med flødeskum og chokolade 

Uhmmm. Hjemmebagte fastelavnsboller med flødeskum og chokolade.

16 stk.

Ingredienser:

  • 350 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 50 g gær
  • 1 ½ dl mælk
  • 1 æg
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk sukker

Sådan gør du:

  • Hak smør og mel sammen til en grynet masse 
  • Rør gæren ud med lidt af den lune mælk og hæld det i et bagefad sammen med resten af mælken
  • Pisk æg sammen med salt og sukker og kom det i 
  • Rør dejen til den er glat og smidig 
  • Lad den hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse 
  • Ælt dejen igennem, rul den ud og skær den i 16 stykker 
  • Læg 1 spsk vaniljecreme (se opskriften herunder) på hvert stykke og fold dejen sammen om stykket 
  • Tryk kanterne til og sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade beklædt med bagepapir 
  • Nu skal bollerne efterhæve til dobbelt størrelse
  • Bollerne pensles med vand og bages på næstnederst rille i en forvarmet ovn ved 225 C i ca. 20 minutter

Ingredienser til vaniljecreme:

  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 tsk maizena
  • 2 ½ dl mælk
  • 1 dl smuttede, hakkede mandler

Sådan tilbereder du fyldet:

  • Æg, sukker og vaniljesukker piskes sammen og maizena tilføjes til æggemassen
  • Mælken varmes til kogepunktet og hældes, under omrøring, op i skålen med æggemassen
  • Herefter hældes det hele tilbage i gryden og opvarmes til kogepunktet, mens der piskes
  • Rør mandlerne i og afkøl cremen

De færdigbagte fastelavnsboller afkøles på rist inden halveres, fyldes med flødeskum og dekoreres med glasur eller flormelis.

 

Tip: Rør evt. hindbærsyltetøj eller nougatcreme i flødeskummet.



Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^