Efterårs fisk med æble

Efterårs fisk med æble 

Skøn fiskeropskrift fra Kostkompagniet: Fiskeruller med æblekompot og pasta i agurkevinaigrette.

Fisk er en klimaansvarlig spise

Det er muligt at gøre en markant forskel i forhold til klimabelastning, når det drejer sig om indkøb og madlavning. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilken mad vi serverer, hvis vi vil bidrage til at mindske CO2-udledningen. Rent faktisk kan vi reducere klimabelastningen med 23 procent, hvis vi klimaoptimerer vores indkøb. Ifølge Fødevareministeriet er én af de helt store syndere oksekød, hvorimod fisk er en særdeles klimaansvarlig spise! Muslinger, sild, torsk og rødspætter er særligt klimavenlige.

 

Ingredienser til fiskeruller

  • 300 g skrubbefilet
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk st. koriander
  • 1 lille reven løg
  • salt og peber fra kværn
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 dl hvidvin

Opskrift

  • Ca. 100 g af fisken hakkes fint og krydres med krydderierne til en fars.
  • Tag de resterende 200 g fileter og læg lidt fiskefars på hver filet.
  • Rul fisken sammen som en roulade og saml den med en tandstik.
  • Læg fiske rullerne i et ovnfast fad med 1-2 dl hvidvin i bunden. 
  • Dryp citronsaft, salt, peber og lidt karry over og bag dem i ovnen ved 220C i ca. 20 min.

Ingredienser til æblekompot

  • 1 madæble skrællet og skåret i både
  • 4 løg i både
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 knivspids presset hvidløg
  • ½ dl balsamico
  • lidt meget finthakket frisk rosmarin
  • 2 tsk honning

Opskrift

  • Varm olien i en sauterpande. Vend æble, rosmarin og løg i og lad det sautere til løget er glasklart i farven.
  • Tilsæt så hvidløget og sauter et minuts tid. Tilsæt balsamico, honning, salt og peber og lad retten simre med låg i 15 min.
  • Tag låget af og lad smagen koncentreres ved at simre i yderligere 10-15 min.

Ingredienser til pasta med agurkevinaigrette

  • 70 g pasta - evt. nedkølet
  • ½ agurk uden kerner, blendet
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk vineddike
  • 1 lille fed presset hvidløg
  • 3 tsk olie
  • salt og peber fra kværn

Opskrift

  • Kog pastaen og vend alle de øvrige ingredienser sammen til agurkevinaigrette.
  • Smag den til og vend den i pastaen.

Læs mere om Kostkompagniets arbejde

Flere dejlige fiskeopskrifter på 2gangeomugen.dk

 

 

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^