Sommer pasteller
Shorts i bambuskvalitet JBS
Sommerstel med David Austins roser
Kjole slå-om effekt og paisley print
Couscousalat med turbofalafler & bagte peberfrugter
Redaktionen

En grøn salat er populær i madpakken, ikke kun fordi den udgør et let, sundt og mættende måltid, men fordi den kan varieres i det uendelige med alverdens skønne ingredienser.

Couscousalaten med falafler er fx ideel til madpakken. Opskriften her er udviklet af Ditte Ingemann fra den populære madblog The Food Club, og bragt i hendes nye, skønne bog 'Salat snedker', som samler 100 nye, sprøde opskrifter til salatskålen.

Salaten er en anelse tidskrævende. Heldigvis kan det hele laves på forhånd og samles om morgenen, inden man drager afsted på arbejde.

4 personer 

Couscousalat med bagte peberfrugter 

Ingredienser couscoussalaten

 • 2 røde peberfugter
 • 2 dl couscous
 • 2 dl kogende vand
 • 2 håndfulde bredbladet persille

Opskrift

 • Kom de hele peberfrugter i et ovnfast fad og bag dem møre i ovnen, ca. 20-30 minutter ved 200 grader. Kom de bagte, varme peberfrugter i en skål, kom husholdningsfilm over skålen og lad dem køle af.
 • Pil skindet af peberfrugterne og kassér stilk og kerner.
 • Skær peberfrugtkødet i grove stykker.
 • Kom couscoussen i en skål og hæld kogende vand over. Kom husholdningsfilm over skålen og lad couscoussen trække i 10-15 minutter.

Ingredienser til dressing

 • 4 spsk olivenolie
 • saft fra 1 citron
 • 1 tsk grov sennep
 • 1 tsk flydende honning
 • ½ fed hvidløg
 • salt og peber

Opskrift

 • Kom ingredienserne til dressing i en minihakker eller blender og blend det hele godt sammen til en cremet dressing – smag den til.
 • Vend couscoussen sammen med peberfrugt, dressing og finthakket persille. Top salaten med falafler og evt. et drys jomfru i det grønne.

Falafler 

Falaflerne er en turbo-version, som laves af kikærtemel, der kan købes i etniske butikker og større supermarkeder. 

Ingredienser til turbofalafler

 • 3 dl kikærtemel
 • 2 tsk spidskommen
 • 1 tsk koriander
 • 1 tsk hvidløgspulver
 • 1 tsk gurkemeje
 • 1 tsk salt
 • sort peber
 • 3 dl kogende vand
 • olie til stegning

Opskrift

 • Rør alle ingredienser til falaflerne sammen i en skål og lad dejen hvile i ca. 10 minutter.
 • Form små kugler, ca. 16 stk., med et par skeer eller fugtige hænder og steg dem på en pande i varm olie i 3-4 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne.

Ny bog fra The Food Club: Salat snedker

Hvis salater har en særlig plads i dit madhjerte, så kender du med sikkerhed den passionerede madelsker, Ditte Ingemann, der står bag madbloggen The Food Club. Med sin nye bog 'Salat snedker' præsenterer hun et væld af nye, sprøde, sunde og saftige salatopskrifter.
Der er alt lige fra de simple til de fyldige salater, de lette og delikate til de grove og mættende. Der er desuden opskrifter på alverdens lækre salattilbehør og toppings som brød, hummus, saltede mandler, bagte tomater og gode dressinger. Alt i alt 100 skønne opskrifter til din salatskål.

Titel: Salat snedker
Forfatter: Ditte Ingemann
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

 

 

 

 

Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Amerikanske spareribs på grillen

Grillede spareribs marineret med hjemmelavet bbq-marinade, grillede majs & aubergine, feta/melon salat med syltede jalapenos. Lækkerier inspireret af stolte amerikanske bbq-traditioner.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pandekager med hjemmelavet vaniljeis og friske brombær

Brombær er i sæson og en helt enestående mundfuld sammen med lun pandekage og iskold, hjemmelavet vaniljeis.

Læs mere
Sommer
Madvarer i varmen

Når temperaturen uden for stiger, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på, hvordan man behandler sine madvarer. Reglerne for hvordan du forbygger sygdomsfremkaldende bakterier, som salmonella, campylobacter eller andre bakterier, er enkle:

Læs mere
Sensommer
Blommesæson

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Bagte blommer

Nyd dem som de er til den lille sult om eftermiddagen, eller brug den søde, runde frugt i kager og desserter. Og husk at sæsonens mirabeller og blommer også i høj grad har berettigelse i madlavninganden og blandt andet er helt fantastiske i fx salater eller som kompot eller chutney.
Her en nem...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Nem vaniljeis

Nem opskrift på den lækreste hjemmelavet vaniljeis til fx pandekager, friske eller syltede bær.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Brownie med hindbær

Smagen af kakao, vanilje og hindbær i én lækker mundfuld! Her får du opskriften på sommerens lækreste kager, som kan være serveringsklare på en time.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Quiz: Kender du navnet på melonen?

Søde, saftige meloner er en af danskernes fortrukne eksotiske frugter - eller grøntsager, for botanisk set kategoriseres meloner som grøntsager sammen med fx agurker, squash og auberginer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillede ferskner med rosmarin & karamelliseret hvid chokolade

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift på en helt eventyrlig sommerdessert med grillede...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Pandemi i USA Viagra