Lanterne fra Canett Furniture
Instruktørstol By LaForma
Rattan sofa
Havekrukker
Vild med chufa?
Redaktionen

Måske er du vild med chufa, fordi chufamel tilføjer en mild og lækker smag i dine brød og boller? Eller måske kan du bare ikke stå for smagen af et glas cremet, spansk horchata? Det kan også være, at du bare nyder, at have fundet en snack, som både mætter og holder maven i gang? Med de små chufa har man nemlig ikke kun en skøn snack med en mild og lækker smag af nødder og kokos, men samtidig en sund snack, rig på blandt andet magnesium og kostfibre.

Hvis det ligner en nød og smager som en nød, så er det vel en …
Hvis du endnu ikke har smagt chufa og tror at der er tale om en nød, så tager du fejl. Chufa ligner ganske vist nøddekerner, ligesom chufasmagen minder om friske hasselnødder, kokos og mandel. Men selvom det ligner en nød og smager som en nød, så er chufa faktisk en lille rodknold. Således kan chufa også nydes af nøddeallergikere.

Kilde til gode kostfibre
Som snack er chufa et fabelagtigt alternativ til fx tørrede frugt og nødder, hvor de bidrager med flere kostfibre og fiberrige kulhydrater end fx hasselnødder og tørret kokos. Se sammenligningen herunder.

Økologisk chufa fås som chufamel, chufaknolde og som chufatella, og forhandles blandt andet hos Irma.

Næringsindhold pr. 100 g. Nordic Chufa Urtekram Hasselnødder Urtekram Kokostern
       
Energi 1794 KJ / 433 kcal 2500 KJ/600 kcal 1992 KJ/ 476 kcal
Fedt 25 g 49 g 21,6 g
- heraf mættede fedtsyrer 3,2 g 3,5 g 19,2 g
Kulhydrat 31,0 g 21,0 g 64,8 g
- heraf sukkerarter 22,0 g 4,7 g 48,7
Kostfibre 33,0 g 8,2 g 5,8 g
Protein 4,60 g 15 g 2,7 g
Magnesium 90 mg 163 mg 32 mg
Pris ved 100 g. ca. 20 kroner ca. 30 kroner ca. 15 kroner
_________________________ _________________________ _________________________ _________________________
Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Stikkelsbærsyltetøj

Stikkelsbærsyltetøj er en sommerdelikatesse, der, udover at være herlig på brød, tilføjer et skønt syrligt tvist til jordbærlagkager og tærter, og er aldeles vanedannende i morgenyoghurten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbærvariationer

Prøv jordbær i nye delikate sammenhænge: stænket med balsamico og peber, glaseret på spyd, i salat med spinat, feta og pecannødder eller i kombination med mild flødeost på crackers.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Iskoldt kaffehit

Bland kaffeelskere er iskaffe et hit på en varm sommerdag. Miks din iskaffe som du bedst kan lide den. Tilføj ekstra farin og erstat minimælk med sødmælk, hvis du trænger til en sød og fyldig iskaffe - eller nyd den, som vi nyder den: Stærk og kalorielet!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Her i juni blomstrer hylden, og med de duftende blomsterskærme kan man fremstille den dejligste hyldeblomstsaft. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstsorbet

Den hjemmelavede hyldeblomstsaft kan også nydes som skøn, cremet sorbet. Her får du opskriften - som meget vel kan nydes sammen med hyldeblomstpandekager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokoladesovs med hyldeblomstsaft

Kombiner den dejlige smag af hyldeblomster med chokolade, og lav alletiders herlige chokoladesovs - lige til at dyppe de friske jordbær i!

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Sommer
Mindsk risikoen for salmonella og campylobacter infektioner

I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Drikkeglas Rivièra Maison

Drikkeglas Rivièra Maison

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Shopping Nyheder
Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Mød det smukke Richmond-spisebord

Mød det smukke Richmond-spisebord

Spisebordsstole

Spisebordsstole

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
^