500 e-bøger for børn
AVIVIR Baobab
Kare Design spisebordsstol
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje
Opskrift: Chilitrøfler
Redaktionen

Super lækre chili-chokolade trøfler. Portionen er stor, men disse trøfler bliver man også meget nemt forfalden til.

40-50 stk.

 

Ingredienser

  • ½ liter piskefløde
  • 4 røde tørrede chilier
  • 4 g. blød nougat (god kvalitet)
  • 200 g. hvid chokolade (god kvalitet)
  • 100 g. blødt smør, saltet eller usaltet
  • en rigtig god kakaopulver til at strø over trøflerne

Opskrift

  • Bring fløde i kog med chilierne, og lad fløden trække i mindst 1 time, før den sis.
  • Smag om den er stærk nok, ellers giver du den endnu et opkog og lader den trække endnu ½-1 time.
  • Hak nougat og chokolade sammen med en kniv. Si chilifløden, bring den i kog igen, og tilsæt nougat og chokolade. Lad blandingen smelte i fløde, rør den godt sammen, og hæld den i en skål. 
  • Massen skal afkøle til 40 grader - brug gerne et stegetermometer - hvorefter smørret røres i, brug evt. en stavblender. 
  • Fyld trøffelmassen i en stor frysepose (8 l). Luk den, læg den i et fad, og lad trøffelmassen stivne i køleskabet. 
  • Når du vil lave trøfler, skæres massen i stykker, trilles og drysses med kakaopulveret. Læg trøffelkuglerne i en si, og ryst overskydende kakaopulver af. De bliver så fine og delikate.
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Iransk frugtsalat med safran og granatæble

Fra Camilla Plums smukke opskriftsamling 'Abracadabra - 1001 ret' bringer vi her opskriften på en eventyrlig juvelbesat frugtsalat, som passer perfekt til dessert - eller efter et iransk, indisk eller arabisk måltid. Den smukke og duftende frugtsalat kan spises som der er, den holder sig frisk i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk æbletærte

Blandt alle de dejlige æblekager der findes, må den franske 'Tarte Aux Pommes', være den ultimative. Fyldt med søde æbler og marcipan, og glaseret med abrikosmarmelade, får man den herligste smagsoplevelse på det franske søde køkken.

Løber tænderne i vand?

Læs mere
Efterår
Ristede kastanjer & kastanjefestival

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Æblesolbærtærte

Her en tærte, som på herligste vis forener sæsonens frugt og bær i en himmelsk mundfuld!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage

Æbleplantager og villahaverne bugner af æbler, og der er absolut ingen grund til at lade dem gå til spilde. Vi deler vores allerdejligste æbleopskrifter, hvilket inkluderer denne super nemme og helt uimodståelige klassiske kage, som kombinerer de syrligsøde æbler med kanel.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Æblechutney

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Her får du en ide med æble udviklet af Nethe Plenge, som er kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad. En skøn æble-chutney, som både er skøn til karryretter, svinekød, fjerkræ, ost og fisk.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Krydderurtesalt

Har du friske krydderurter tilovers, så husk, at du kan få glæde af dem senere ved at fryse eller tørre krydderurterne. Af krydderurter, som fx timian, citronmelisse, salvie, mynte og estragon, kan du også fremstille din egen krydderurtesalt.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Sensommer
Æblepeberrod - Suveræn til stegt fisk !

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i mange af efterårets middagsretter. Her får du en ide med æble, udviklet af Nethe Plenge kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Skål - By Room

Skål - By Room

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Rødvinsglas

Rødvinsglas

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Shopping Nyheder
Køkken – sådan får du indrettet <BR>drømmekøkkenet

Køkken – sådan får du indrettet
drømmekøkkenet

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Nye Bøger
^