Quilttæppe
Ogawa Kazumaza
Store runde solbriller
Kvinder bør lære at investere
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat
Redaktionen

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

CHILIFRIKADELLER

Ingredienser

  • 300 g mager svinehakket max. 10% (evt. kalve eller okse)
  • 1 æggehvide 
  • 2 spsk havregryn
  • 1 knivspids karry
  • 1 løg
  • ¼ chili
  • olie til stegning

Tilberedning
Alle ingredienser blandes - løget rives, chili efter ønske finthakkes - og farsen formes til frikadeller. Både svine-, kalve- og oksehakket kan bruges. Streges i lidt olie til de føles hårde. Tages straks af panden. 

BULGURSALAT

Ingredienser

  • 90 g rå bulgur
  • 2 dl vand
  • 1 peberfrugt
  • 2 porrer
  • 1 spsk olie
  • 2 tomater
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg

Tilberedning
Kog bulguren i vand efter anvisning på pakken. Hakket peberfrugt og porre sauteres godt og gylden i olien. Vend dem i den færdige bulgur. Skær tomaterne i halve og fjern stok og kerner. Hak dem og vend den i salaten. Smag til med salt, peber, sukker, presset hvidløg og citronsaft.

Tilberedningstid: Ca. 35 min.

Opskrifter & råvarer
Piel De Sapo

Den store spanske Piel De Sapo melon minder om smagen af honningmelon, men har en lidt kraftigere, dog stadig mild, aroma og en anelse blødere konsistens.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Melon- og citronsorbet

Søde, saftige meloner er super velegnede til sorbeter. Her bringer vi en nem opskrift på friske sorbeter med melon og citron.

Læs mere
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Boganmeldelse: Vegetarisk i aften?

Man behøver ikke være erklæret vegetar for at dyrke det vegetariske køkken og begejstres over de store smagsoplevelser, der følger med. Som madskribent Camilla Skov skriver i sin nye bog, så er vegetariske, kødfrie retter for alle og kan nydes både som del af et rent vegetarisk måltid, men også...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som fx...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbertærte - Syrligt møder sødt!

Det er sæson for rabarber, der kan nydes i kompot - eller som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan, og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis. Kagen er fuld af smør, sukker og mandler - og kan således ikke rigtig anbefales til dem, der gerne vil...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hummus med skvalderkål

For haveejere er skvalderkål en pestilens, fordi den breder sig uhæmmet. Samtidig er skvalderkål så svær at få bugt med, at haveeksperter opfordrer til, at den graves op med rod.

Men skvalderkål er ikke kun ukrudt. Faktisk har den grønne urt en rigtig fin, krydret og let syrlig smag, der minder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

Fredag den 8. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare. De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og i år har Fuldkornspartnerskabet udviklet en opskrift, på de...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grøn pesto

I dagligvarebutikkerne finder man et stort udvalg af pesto, men den hjemmelavede med frisk basilikum, slår dem alle. Her får du den nemme opskrift på den lækreste grønne pesto til pastaen, salaten, sommerfisken, sandwichen eller bare på et stykke frisk foccacia.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter

Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Nye Bøger
Pandemi i USA Viagra