Lanterner fra Rivièra Maison
Bestik Broste Copenhagen
JBS of Denmark Bamboo Collection
Ibu Jewels
Anne Hjernøes Chili Con Carne med chokolade
Redaktionen

Med Anne Hjernøes opskrift på Chili Con Carne med chokolade fra bogen 'Hverdag' anbefaler vi, at du laver dobbelt portion. Retten er så delikat og så fuld af smag, at en eventuel rest er skøn at have dagen der på. Ligesom mange af forslagene i bogen, så fungerer denne ret også fint som mellemmåltid eller til frokost, og egner sig tilmed at smide i fryseren.
"På en kold efterårsdag er der i øvrigt ikke noget bedre end en lille portion varm chili con carne til morgenmad med et spejlæg på" skriver forfatteren.

Ret til 4 personer 

Ingredienser:

  • 250 g tørrede kidneybønner
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3-4 fed hvidløg
  • ekstra jomfruolivenolie
  • 1 kg hakket oksekød
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk koriander
  • 1/2 tsk stødt chipotle chili - røgede og tørrede jalapeños
  • 500 g hakkede flåede tomater
  • 2-3 dl grøntsagsbouillon
  • 50 g mørk chokolade
  • flagesalt og masser af friskkværnet peber

Desuden:

  • 1/2 l cremefraiche 18%
  • 4-5 blade grønkål

Opskrift:

  • Dagen før: Bønnerne sættes i blød natten over i rigeligt vand 
  • Næste dag: Hæld vandet fra bønnerne og kog dem i frisk, letsaltet vand i ca. 30 minutter.
  • Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
  • Kom olivenolie i en stor, varm gryde og brun kødet godt igennem
  • Tilsæt løg, spidskommen, koriander, chipotle og hvidløg, og lad det simre i 7-8 minutter.
  • Kom de flåede tomater og bouillonen på og smag til med lidt salt og en masse sort peber.
  • Tilsæt mørk chokolade og rør til chokoladen smelter.
  • Lad chilien koge i 10 minutter.
  • Serveres med kold cremefraiche, finthakket grønkål og godt brød

200 opskrifter på sunde retter fra Anne Hjernøe
'Hverdag' er en kogebog med opskrifter på en sund og varieret kost til alle dagens måltider: Den vigtige morgenmad, hvor vi skal have masser af energi, så vi kan komme godt i gang med dagen. Frokosten, der sagtens kan være mere spændende end en hurtig klapsammen. Mellemmåltiderne til den lille sult, så man ikke risikerer at gå i fælden med lavt blodsukker. Og ikke mindst det gode aftensmåltid, hvor Anne Hjernøe, som altid, har hentet inspiration fra det gode danske køkken såvel som fra den store, spændende madverden, vi er omgivet af.
"I bogen har jeg samlet mange af de retter, som vi spiser i min familie, og som jeg selv er vokset op med eller har føjet til repertoiret gennemårene. Der er flest måltider til hverdagen, men også til lidt mere festlige anledninger, og det er alle sammen retter, hvor både børn og voksne kan være med. 

Titel: Hverdag
Forfatter: Anne Hjernøe
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

 

 

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pandekager - Nemt & lækkert

I anledning af årets Pandekagedag den 25. februar bringer vi her opskriften på de dejligste, sprøde pandekager. De kan nydes med fx rårørte bær af frosne bær, vaniljeis, chokolade-nøddecreme eller muscovadosukker.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fuldkorn

Der er mange sundhedsmæssige fordele ved at spise fuldkorn - men det allervigtigste ved fuldkorn er, at det giver brødet god krumme og masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter. At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det betyder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder

Bagte rødbeder er en rigtig delikatesse, der egner sig godt som tilbehør til kødretter, men som også er en herlig appetizer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvorfor er banankage mere populær end gulerodskage?

Med hele 424.000 søgninger var banankagen den mest søgte kageopskrift på arla.dk sidste år, og deres klassiske kageopskrift har faktisk bestridt førstepladsen siden 2014. Til gengæld er gulerodskagen, der tidligere lå nummer 3, fuldstændig røget ud af listen.
Dét kan jo ikke være rigtigt!...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grydebrød

Det flotte brød er langtidshævet, bagt i støbejerns gryde og har en super sprød skorpe og lækker blød krumme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Broccoli- & porretærte

Nem opskrift på den lækreste broccoli- & porretærte. Lige til frokostbordet såvel som den lette middagsanretning.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos, råkostsalater, bagte i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Borsjtj - Russisk ukrainsk rødbedesuppe

Den smukke dybrøde rødbedesuppe, kaldet borsjtj, er en skøn russisk og ukrainsk klassiker med masser af smag, vitaminer og fibre. Her får du opskriften på Borsjtj samt opskrift på små kuvertbrød ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Velourpolstret stol House Doctor

Velourpolstret stol House Doctor

Interdesign

Interdesign

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Nye Bøger
^