Bruschettas med friske eller ovntørrede tomater

Bruschettas med friske eller ovntørrede tomater  

I Italien nydes bruschetas og crostini som antipasto, dvs. forret, men det lille stykke brød med tomattopping er også et skønt indslag på frokostbordet fx sammen med grøn salat.

Den traditionelle bruchetta er med hvidløg, solmodne tomater, basilikum og parmesan eller mozzarella, men kan også serveres med fx relish eller ovntørrede tomater i olie på toppen.

Klassiske bruchettas

Ingredienser

  • To mellemstore, solmodne tomater
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Et fed hvidløg
  • Friske basilikumblade
  • Lidt salt og peber
  • Parmesan eller mozzarella
  • Italiensk landbrød

Tilberedning

  1. Skær tomater i skiver og hak basilikum og vend begge dele i olivenolien.
  2. Tilføj lidt salt og peber.
  3. Lad blandingen hvile i køleskabet en halv times tid - det fremmer krydderiernes smag.
  4. Grill halve skiver italiensk landbrød og gnid hvidløget henover skiverne, kom tomat- og basilikumblandingen på de varme brødskiver.
  5. Server straks eller tilføj flager af parmesanost eller små stykker mozzarella på toppen. Pynt med friske basilikumblade og et drys frisk peber.

Ovntørrede tomater i olie

Ingredienser

  • 1 kg cherrytomater
  • 3 spsk. timian
  • 1 spsk. sukker
  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie

Tilberedning

  1. Skær de små cherrytomater i halve og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  2. Drys med timian og sukker samt salt og peber over tomaterne.
  3. Bag tomaterne i ovnen ved 90 grader i 3 timer.
  4. Skold glasset og ryst derefter et par spiseskefulde Atamon rundt i glasset.
  5. Hæld tomaterne i glassene og overhæld dem med olivenolie.  
  6. Opbevares i køleskab.

På køl holder tomaterne i en måneds tid, men det bliver nok ikke aktuelt, for de smager helt fantastisk!

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^