Klassiske bruchettas
Ingredienser
- To mellemstore, solmodne tomater
- Ekstra jomfruolivenolie
- Et fed hvidløg
- Friske basilikumblade
- Lidt salt og peber
- Parmesan eller mozzarella
- Italiensk landbrød
Tilberedning
- Skær tomater i skiver og hak basilikum og vend begge dele i olivenolien.
- Tilføj lidt salt og peber.
- Lad blandingen hvile i køleskabet en halv times tid - det fremmer krydderiernes smag.
- Grill halve skiver italiensk landbrød og gnid hvidløget henover skiverne, kom tomat- og basilikumblandingen på de varme brødskiver.
- Server straks eller tilføj flager af parmesanost eller små stykker mozzarella på toppen. Pynt med friske basilikumblade og et drys frisk peber.
Ovntørrede tomater i olie
Ingredienser
- 1 kg cherrytomater
- 3 spsk. timian
- 1 spsk. sukker
- Salt
- Peber
- Olivenolie
Tilberedning
- Skær de små cherrytomater i halve og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Drys med timian og sukker samt salt og peber over tomaterne.
- Bag tomaterne i ovnen ved 90 grader i 3 timer.
- Skold glasset og ryst derefter et par spiseskefulde Atamon rundt i glasset.
- Hæld tomaterne i glassene og overhæld dem med olivenolie.
- Opbevares i køleskab.
På køl holder tomaterne i en måneds tid, men det bliver nok ikke aktuelt, for de smager helt fantastisk!