En brunch er særlig vellykket, når udvalget er stort, og når der også er overskud til at tænke på gæster, der fx ikke spiser kød, eller som ikke kan tåle gluten. Med Agnete og Poul Wulffs nye bog 'Brunch til fester og hyggelige dage' får man masser inspiration til et fantastisk brunchbord og de bedste opskrifter fra den legendariske brunch, som parret serverer på deres restauranter 'Wulff & Konstali'.
Brunch som hos Wulff & Konstali
Kategori:
Opskrifter & råvarer
Brunch som hos Wulff & Konstali
Små delikate brunchretter
Med bogens opskrifter, er der lagt op til at retterne serveres i små skåle efter filosofien 'lidt men godt'. På den måde får gæsterne lejlighed til at smage flere forskellige ting, og man undgår samtidig madspildet fra de store overfyldte brunchtallerkener. Her er indbydende opskrifter på alt fra blå quinoagrød til ærte-myntesuppe, laksemousse og chickenwings, søde lækkerier som fx Wulff & Konstalis vafler med bærcreme, havtorn eller saltkaramel, men også opskrifter på retter inspirerede af gamle klassikere. Fra bogen bringer vi her opskriften på Wulff & Konstalis øllebrød, som er tilføjet et delikat bounty-twist.
"Øllebrød er blevet populært igen, måske fordi det minder om mormor eller bare en hyggelig morgenstund i barndommen" skriver forfatterne. "Vi har gjort vores udgave en tand mere eksotisk ved at pynte med en god chokolade og kokosflager":
4 portioner
Ingredienser
- 150 g rugbrød
- 2 dl hvidtøl
- 1 dl vand
- 1/2 tsk salt
- 1 spsk muscovadosukker
- God mørk chokolade
- 4 spsk ristede kokosflager
Opskrift
- Blend rugbrødsskiverne, kom dem i en gryde sammen med hvidtøl og vand, og kog under låg i 15 minutter
- Smag grøden til med salt og muscovadosukker, og tilsæt eventuelt lidt ekstra vand, hvis grøden er blevet for tyk
- Skrab tynde flager af en god mørk chokolade, og pynt hver portion med chokolade og ristede kokosflager
- Server grøden, mens den er varm
Nem og lækker inspiration
Alle kender en traditionel brunch med røræg og bacon, men med opskrifterne i denne bog er det let at være lidt mere kreativ med brunchbuffeten, uden at det bliver spor besværligt. Og bogen indeholder lækre serveringer til alle og giver hurtigt overblik over, hvilke opskrifter der er egnede til veganere eller vegetarer, og om de er fri for gluten og laktose.
Titel: Brunch til fester og hyggelige dage
Forfattere: Agnete Wulff, Poul Wulff
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles online
Se også: Restaurant Wulff og Konstali