Ildsted Eva Solo
Loungestol Sika Design
Økologisk udendørs maling
Havekrukker
Bag med familien - 5 skønne, nye opskrifter
Redaktionen

Bagning kan være en aktivitet, der samler store og små den næste tid, hvor mange danskere både skal få hjemmearbejdet og børnepasningen til at gå op i en højere enhed. Fuldkornspartnerskabet deler her fem nemme opskrifter, som du kan bage med børnene i køkkenet.

Vi er i en meget usædvanlig situation, hvor mange danskere skal forsøge at få både familieliv og arbejdsliv til at gå op inden for hjemmets fire vægge. En god idé kan være at sænke ambitionsniveauet og prøve at lægge et par aktiviteter ind i løbet af hver dag, som alle kan se frem til. En god aktivitet som familien kan samles om er bagning. Her er noget som både børn og voksne i husstanden kan samles om.

"Vi hygger os med det, mens det står på og bagefter kan vi sætte os sammen og nyde bagværket over en kop varm te eller kaffe. Børnene lærer lidt hver gang man bager ift. fx opmåling af ingredienser og æltning af dej" siger Rikke Iben Neess, kampagneleder fra Fuldkornspartnerskabet, som her deler fem opskrifter, som du kan bage sammen med børnene.

Her får du opskrifterne på: Fødselsdagsboller med hvid hvede, Fuldkorns pizzasneglePølsehorn med fuldkorn, Rugbrødsboller og Muffins med fuldkorn og æble.

Opskrift: Muffins med fuldkorn og æble
Ingredienser:

  • 50 g rørsukker
  • 50 g blødt smør
  • 2 æg
  • 1 dl kærnemælk
  • 2 æbler
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 3 dl havregryn
  • 3 tsk natron
  • 1/2 dl grahamsmel
  • 1 dl hvedemel

Sådan gør du

  • Pisk rørsukker og smør indtil det lysner og tilsæt herefter æg og kærnemælk.
  • Skræl æblerne, skær dem i småtern og tilsæt ternene til dejen.
  • Tilsæt derefter de resterende ingredienser og rør rundt indtil dejen er ensartet.
  • Dejen fordeles i 8 muffinsforme, der bages i 15-20 minutter ved 200 grader.
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges med vinagrette

Nyd en vores ældste dyrkede grøntsager blot med en vinagrette til. Enkelt og delikat. Her får du opskriften til 6 personer.

Læs mere
Forår
Hvide asparges - Sådan tilberedes hvide asparges

Det er sæson for hvide asparges, og selvom de kan være noget sværere at få fat i i en god kvalitet, så bør man ikke gå glip af denne fine sæsondelikatesse.

Skal du have hvide asparges af god kvalitet, så kig efter friske, ligestammede asparges, der ser tykke og robuste ud. Aspargsen skal være...

Læs mere
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Charlotte Nørgaards opskrift på slikkepinde

Slikkepinde kogt med drugesukker er den klassiske måde at fremstille slikkepinde på.

”Og det er samtidig den opskrift, der giver det bedste resultat, hvis du vil være sikker på, at dine slikkepinde bliver pæne, glatte og transparente. Druesukkeret forhindrer nemlig sukkeret i at krystallisere...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvide asparges med hollandaise og pocheret æg

Sæsonens friske hvide asparges er en særlig fin delikatesse og en hel anden oplevelse end grønne. Her bringer vi Claus Holms opskrift, hvor de skønne asparges serveres med hollandaise, pocheret æg og lakserogn.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter. At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det betyder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kunsten at fremstille skønne hjemmelavede slikkepinde

Et godt bolsje er en herlig mundfuld, men bolsje på pind er endnu bedre. Med slikkepinde varer bolsjeoplevelsen længere, og med hjemmelavede slikkepinde, ja, så behøver man ikke længere nøjes med kioskens triste udvalg af de blå, røde og gule i cellofan.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ras el hanout - Smagen af Marokko

Med ras el hanout får man smagen af det marokkanske køkken. Krydderiblandingen, der blandt andet bruges i tagine- og gryderetter med lam, kylling og couscous samt i dip, fars, rubs og marinader, findes i mange versioner og kan købes færdigblandet. Men man kan også sagtens lave sin krydderiblanding,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
27. marts: Spansk paella dag

Det spanske køkken byder på stribevis af delikate retter; tortilla, chorizo, crema catal, calamares fritos, tapas og gazpacho. Alligevel må paella nok siges, at være Spaniens ultimative nationalret, hvorfor den hyldes med sin helt egen mærkedag; Spansk paella dag.

Retten, som siges at stamme fra...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Servietring

Servietring

Mr. pepper og mrs. salt sæt fra Spring Copenhagen

Mr. pepper og mrs. salt sæt fra Spring Copenhagen

Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Shopping Nyheder
Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
^