Betræk til IKEA sofa
Urtepotte med selvvanding
Kasse til havegrej
Urtepotte Bungalow
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes
Redaktionen

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned. Så at bage honninghjerter er en temmelig lang proces, men vi lover - det er det hele værd!

Ca. 20 stk.
Fordej (laves 1 måned i forvejen):

  • 500 g honning
  • 500 g hvedemel

Honningkagedej:

  • 2 æggeblommer
  • 10 g hjortetaksalt
  • 10 g potaske
  • 1 kg honningkagefordej
  • 5 g stødt kanel
  • 5 g stødt ingefær
  • 5 g stødt nellike
  • olie og mel til bagepladen

Til overtræk:

  • 200 g mørk chokolade, gerne 85 %

Fordej:

  • Varm honningen op til 40-50°. Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på. Gem fordejen på et ikke for lunt sted, fx i et køkkenskab, i minimum 1 måned.

    Bemærk, at fordejen bliver hård – og nogle gange stenhård – og det er der ikke noget galt i. Når potasken bliver tilsat, sker der en kemisk reaktion, som gør, at dejen langsomt bliver blød igen og til at håndtere.

Honningkagedej:

  • Kom æggeblommerne i en skål, og rør hortetaksaltet ud i dem, til der ikke er nogen klumper.
  • Rør potasken ud i et par skefulde vand eller mælk(pas på, det kan godt blive varmt). Bland æggeblommerne og potasken i fordejen, tilsæt kanel, ingefær og nellike, og ælt dejen godt sammen. Det tager ca. 6-8 minutter i hånden og 6 minutter på en røremaskine – først 3 minutter ved lav hastighed og så 3 minutter på fuld hastighed.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den er ca. 4 mm tyk, og stik eller skær den ud som hjerter. Rul dejresterne ud igen, og stik flere hjerter ud.
  • Sæt hjerterne på en bageplade, som du har smurt med lidt olie og drysset med mel, og bag dem i 8–10 minutter ved 180°.
  • Mærk, om hjerterne er bagt færdige, ved forsigtigt at presse en finger ned på toppen – hvis din finger efterlader et aftryk, skal de bage lidt længere.
  • Flyt honninghjerterne over på en bagerist, og lad dem køle af. De er stenhårde, lige når de er bagt, men en tur i køleskabet efter afkøling gør dem lækre og bløde. Så læg hjerterne i en bøtte med et fugtigt klæde over, og lad dem stå i køleskabet i 3–4 dage.
  • Tag honninghjerterne ud af køleskabet, og pensl dem med mørk chokolade, som du har smeltet over et vandbad. Når chokoladen er stivnet, er honninghjerterne klar til at blive spist.

Tip

  • Overtræk kun de honninghjerter med chokolade, som skal spises med det samme. Resten kan holde sig mindst 1 måned i køleskabet uden at blive tørre.
  • Du kan pynte hjerterne med glansbilleder, mens chokoladen stadig er våd, eller skrive på dem med hvid glasur, når chokoladen er stivnet.

Tag op madkursus hos Meyer

Gennem mere end 25 år har Claus Meyer arbejdet for at fremme kvaliteterne i den danske madkultur, på alle niveauer fra jord til bord. I dag er hovedaktiviteterne i virksomheden blandt andet catering, frugtavl, handel og forskning, men også formidling, uddannelse og rådgivning.

Året rundt arrangeres madkursus med nogle af landets bedste kokke. Her kan man blandt andet lære at bage brød, som brød bliver bagt i Meyers Bagerier, men man kan også udforske helt nye gastronomiske territorier eller få frisk inspiration fra vinkendere og chokoladeeksperter. Det giver madoplevelser for livet, uanset om du er nybegynder eller passioneret amatørkok.

Opskrifter & råvarer
Sæson: Kender du dine rødder?

Kender du sæsonens skønne rødder; rødbede, grønkål, gulerød, hvidkål, peberrod, porre, pastinak, rodselleri, jordskok, kartoffel, persillerod og rosenkål? I februar bugner supermarkederne af alverdens fantastiske kilder til stor smag og vigtige vitaminer og mineraler. Her bringer vi fun facts om...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Jordskokkesuppe

Den lille, knudrede jordskokke er en herlig delikatesse, der spises rå, bagte, som mos eller, som her, i Marie Melchiors skønne suppe.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gulerødder med timian

Pandestegte gulerødder og pastinakker er super nemme at tilberede på pande, og kan fx nydes som fantastisk tilbehør til lammefrikadeller og linsesalat med tomat, men er også lækre at dyppe i hjemmelavet guacamole.

Læs mere
Vinter
Kakao for voksne

Opskrifter til en kølig dag: Varm kakao med fransk appelsinlikør og lune, hjemmebagte croissanter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gulerodssuppe med sprøde kikærter

Guleroden er jo en kendt og elsket rod i alverdens dejlige sammenhænge. Den kan både nydes rå i salater og som snack, stegte og grillede, i mos med andre rødder og i kager. Men især i de kolde vintermåneder hitter gulerødder i suppeform.

Fra Marie Melchiors dejlige bog, Vild med rødder, får du her...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet appelsinmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Her får du opkriften på en nem og rigtig lækker appelsinmarmelade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder

Bagte rødbeder er en rigtig delikatesse, der egner sig godt som tilbehør til kødretter, men som også er en herlig appetizer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
De officielle kostråd får klima på menuen

Danmark har fået nye officielle kostråd, som danskerne kan bruge til at spise sundt og klimavenligt. Det er kostråd udarbejdet på baggrund af videnskabelige studier, skriver DTU Fødevareinstituttet, som sammen med de nye anbefalinger har udsendt en video, der kort forklarer, hvordan valget af...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vild med rødder: Derfor hitter rodfrugter i danske køkkener

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en kilde til vigtige næringsstoffer, men er også helt uundværlige i vinterens skønne retter.

Savner du inspiration til mad med rodfrugter, så kan vi varmt anbefale den smukke, indbydende bog...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fastelavnsboller

Uhmmm. Hjemmebagte fastelavnsboller med flødeskum og chokolade.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Brunchbræt i egetræ fra By Brorson

Brunchbræt i egetræ fra By Brorson

Mr. pepper og mrs. salt sæt fra Spring Copenhagen

Mr. pepper og mrs. salt sæt fra Spring Copenhagen

Shopping Nyheder
Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Interdesign

Interdesign

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
^