Og smileys kan nemt overføres til hjemmebagningen, hvor muffins, kager, tærter og skærekager bliver dekoreret med fondant, marcipan og chokolade. Her bringer vi en fin opskrift fra Odense Marcipan:
Muffins med vanilje, merengs og smiley-dekoration
Ingredienser til vaniljemuffins:
- 1 god vaniljestang
- 170 g sukker
- 125 g blødt smør
- 2 æg (stuetemperatur)
- 125 g Original Odense Marcipan
- 4 dl mel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 dl lunken mælk
Opskrift på vaniljemuffins:
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret.
- Pisk smør, vaniljesukker og sukker hvidt og luftigt i en dyb skål. Pisk længe til sukkeret er opløst.
- Tilsæt æggene et ad gangen og pisk massen sammen.
- Riv marcipanen groft på et rivejern. Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Rør det sammen med marcipan og til sidst mælken.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 20 min.
- Afkøl kagerne.
Ingredienser til marengs:
- 100 g æggehvider
- 100 g sukker
- 50 g flormelis
- Pynt:
- 150 g Odense Fondant, gerne gul til smileys
- 100 g Mørk Overtræk eller chokolade
- 100 g Hvid Overtræk eller chokolade
Opskrift på marengs:
- Æggehvider og sukker piskes stift. Tilsæt flormelis og pisk til en ensartet masse.
- Afsæt små toppe på de bagte muffins.
Fondant smileys:
- Rul gul fondant ud og udstik runde cirkler i passende størrelser. Smelt hvid og mørk overtræk og kom i små sprøjteposer. Tegn sjove emojis på de gule fondantcirkler med overtræk og sæt dem på toppen af dine muffins.
Gul fondant kan købes i hobbyforretninger eller på www.odense-marcipan.dk