Lanterner fra Rivièra Maison
Bestik Broste Copenhagen
Buddha i guld resin
Ibu Jewels

Tips til feriebagning: Hjemmebagning er en hyggelig adspredelse, når der skal holdes pause fra mobilen, facebook og pc-spillet. Prøv fx disse lækre vaniljemuffins dekoreret med smileys.

Bag en smiley

I vores digitale tid kommunikerer vi mere og mere over sms, mail og sociale medier. Og det kan nemt skabe misforståelser, for det kan være svært helt at forstå og tolke stemning, når vi sender eller modtager beskeder i korte tekster. Her kan emojis og smileys med billeder og ansigtsudtryk hjælpe os lidt på vej, og gøre det nemmere at udstykke følelser i en kort besked.

Og smileys kan nemt overføres til hjemmebagningen, hvor muffins, kager, tærter og skærekager bliver dekoreret med fondant, marcipan og chokolade. Her bringer vi en fin opskrift fra Odense Marcipan:

Muffins med vanilje, merengs og smiley-dekoration

Ingredienser til vaniljemuffins:

 • 1 god vaniljestang
 • 170 g sukker
 • 125 g blødt smør
 • 2 æg (stuetemperatur)
 • 125 g Original Odense Marcipan
 • 4 dl mel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1 dl lunken mælk

Opskrift på vaniljemuffins: 

 • Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret.
 • Pisk smør, vaniljesukker og sukker hvidt og luftigt i en dyb skål. Pisk længe til sukkeret er opløst.
 • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk massen sammen.
 • Riv marcipanen groft på et rivejern. Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Rør det sammen med marcipan og til sidst mælken.
 • Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 20 min.
 • Afkøl kagerne.

Ingredienser til marengs:

 • 100 g æggehvider
 • 100 g sukker
 • 50 g flormelis
 • Pynt:
 • 150 g Odense Fondant, gerne gul til smileys
 • 100 g Mørk Overtræk eller chokolade
 • 100 g Hvid Overtræk eller chokolade

Opskrift på marengs:

 • Æggehvider og sukker piskes stift. Tilsæt flormelis og pisk til en ensartet masse.
 • Afsæt små toppe på de bagte muffins.

Fondant smileys:

 • Rul gul fondant ud og udstik runde cirkler i passende størrelser. Smelt hvid og mørk overtræk og kom i små sprøjteposer. Tegn sjove emojis på de gule fondantcirkler med overtræk og sæt dem på toppen af dine muffins.

Gul fondant kan købes i hobbyforretninger eller på www.odense-marcipan.dk

Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Her i juni blomstrer hylden, og med de duftende blomsterskærme kan man fremstille den dejligste hyldeblomstsaft. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vegetarisk Hverdag: Vegetarisk i aften?

Man behøver ikke være erklæret vegetar for at dyrke det vegetariske køkken og begejstres over de store smagsoplevelser, der følger med. Som madskribent Camilla Skov skriver i sin nye bog, så er vegetariske, kødfrie retter for alle og kan nydes både som del af et rent vegetarisk måltid, men også...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som fx...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbertærte - Syrligt møder sødt!

Det er sæson for rabarber, der kan nydes i kompot - eller som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan, og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis. Kagen er fuld af smør, sukker og mandler - og kan således ikke rigtig anbefales til dem, der gerne vil...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hummus med skvalderkål

For haveejere er skvalderkål en pestilens, fordi den breder sig uhæmmet. Samtidig er skvalderkål så svær at få bugt med, at haveeksperter opfordrer til, at den graves op med rod.

Men skvalderkål er ikke kun ukrudt. Faktisk har den grønne urt en rigtig fin, krydret og let syrlig smag, der minder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

Fredag den 8. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare. De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og i år har Fuldkornspartnerskabet udviklet en opskrift, på de...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grøn pesto

I dagligvarebutikkerne finder man et stort udvalg af pesto, men den hjemmelavede med frisk basilikum, slår dem alle. Her får du den nemme opskrift på den lækreste grønne pesto til pastaen, salaten, sommerfisken, sandwichen eller bare på et stykke frisk foccacia.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter

Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hollandaisesauce

Asparges - både grønne og hvide - smager vidunderligt med en hjemmelavet hollandaisesauce.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Interdesign

Interdesign

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^