Ærte- og myntekrebinetter

Ærte- og myntekrebinetter 

Fra Yotam Ottolenghis grønne kogebog 'Plenty more - Forny dit grønne køkken', bringer vi her opskriften på fine grønne krebinetter, som både kan nydes som tilbehør til hovedretten, og som forret eller snack.

Vær opmærksom på at krebinetterne skal en tur i fryseren inden de paneres, steges på en pande og bages i ovnen. Opskriften her giver 16 store krebinetter, så der er rigeligt til fire personer. 

Ingredienser:

  • 3 spsk olivenolie
  • 6 bananskalotteløg, finthakkede (300 g)
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 700 g optøede frosne ærter
  • 20 g mynteblade, fintstrimlede
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 4 æg
  • 100 g mel
  • 150 g pankorasp
  • solsikkeolie, til stegning
  • salt og sort peber

Sauce:

  • 1 tsk tørret mynte
  • 120 g cremefraiche 9 %
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du:

  • Gør først den kolde sauce klar: Kom samtlige ingredienser til saucen i en skål sammen med ¼ tsk salt og lidt sort peber. Rør grundigt rundt, og lad saucen trække i køleskabet, til den skal bruges.
  • Varm olivenolien op i en mellemstor sauterpande. Tilsæt skalotteløgene, og steg dem ved middelvarme i 15-20 minutter under hyppig omrøring, til de er bløde. Tilsæt eddiken, steg i yderligere 2 minutter, og tag så panden af varmen.
  • Hæld ærterne i en foodprocessor, og hak dem kort til en grov, men jævn pasta. Hæld dem derpå i en røreskål, og rør skalotteløg, mynte, hvidløg, 1 æg, ½ tsk salt og godt med sort peber i.
  • Læg bagepapir i en bradepande, der kan være i din fryser, og form ærtefarsen til 16 krebinetter (a ca. 60 g), 2 cm tykke og 7 cm i diameter. Frys dem ned i et par timer, så de bliver faste.
  • Slå de resterende æg ud i en skål, og pisk dem let sammen. Hæld melet i en anden skål og raspen i en tredje. Tag krebinetterne op af fryseren, og vend dem først i mel, så i æg og til sidst i rasp. Nu kan du enten lægge dem tilbage i fryseren, til senere brug, eller lade dem tø delvist op ved stuetemperatur i 1 time. Uanset hvad, er det vigtigt, at de er tøet delvis op inden stegning, da de ellers ender med at blive brankede udenpå og rå indeni.
  • Forvarm ovnen til 220°.
  • Hæld solsikkeolie i en mellemstor pande, til det står 2½ cm op ad siderne.
  • Lad olien varme op ved middelhøj varme i 5 minutter. Skru ned til middelvarme, og steg krebinetterne i hold i ca. 2 minutter på hver side, til de er gyldenbrune.
  • Læg dem derefter på en bageplade, og varm dem igennem i ovnen i 5 minutter.

Server krebinetterne straks med saucen dryppet over eller ved siden af.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^