Walton Ford
AVIVIR Aloe Vera Shampoo
Danmarks Dufte: Time for Hygge
Julepynt - Dansk design fra FELIUS
80’ernes superhotte ingrediens gør comeback
Redaktionen

Det er kinakålens fine egenskaber i for eksempel wokretter, der giver den gamle klassiker en renæssance. Også inden for mad og råvarer bliver tidligere trends genopdaget. Et godt eksempel er 80’ernes superhotte ingrediens kinakål, der i 2013 får en revival i madlavningen. Brug for eksempel kålen i wokretter.

”Det er med mad, som det er med mode. I kinakålens tilfælde vandt den stor udbredelse i 80’erne, fordi der var behov for en salat, der kunne holde sig frisk længe. Men i 00’erne mistede kålen igen sin popularitet. Kinakål smager jo lidt kedeligt i salater, hvor den ofte bliver brugt. Nu har vi fundet ud af at bruge den på en mere spændende måde, og derfor er kinakålen på vej tilbage igen,” siger madhistoriker Else-Marie Boyhus.

Comeback til kinakål

Det er kinakålens fine egenskaber i for eksempel wokretter, der giver den gamle klassiker en renæssance. Start med at skære roden af og snit fine strimler af de store blade. Put dem i wokretten lige inden servering, så bladene blot får en hurtig dampning. Det giver retten bid og friskhed, som gør den lækker at sætte tænderne i.

Og med sin milde smag tilsat et strøg af sennep er kinakålen også perfekt til ungerne. De vil elske de sprøde kålblade, som knaser mellem tænderne. Tag for eksempel børnene med i køkkenet og lad dem hjælpe med at kreere en lun nudelsalat med sesamfrø, kylling og strimler af kinakål.

Mildt alternativ

Det store kål rækker langt i madplanen og kan bruges i et væld af retter. Grøntsagen er samtidig billig og holder sig frisk i flere uger i køleskabet. Derfor er den en god basisvare, der kan bruges som et mildere og lettere alternativ til andre hippe kåltyper som savoy- og spidskål.

Kinakål fås netop nu i dagligvareforretninger landet over og kan købes helt frem til december måned.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sensommersalater

Det er bare med at få det bedste ud af de sidste lyse timer og de gode danske råvarer, inden efteråret for alvor rammer Danmark. Og der er intet, der kan give følelsen af sensommer som flotte salater med frisk dansk frugt og grønt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Æblechutney

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Her får du en ide med æble udviklet af Nethe Plenge, som er kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad. En skøn æble-chutney, som både er skøn til karryretter, svinekød, fjerkræ, ost og fisk.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kirsebær & blomme shake

Modne blommer og kirsebær er skønne at nyde som de er, men kan også bruges i en herlig smoothie!

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet tomatketchup

Den første kendte opskrift på ketchup med tomat som grundingrediens - 'Love apples' - er fra 1812. Siden gik den krydrede tomatsovs under navne som 'katchup' eller 'catsup', som blev til vor dages 'ketchup'.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bruschettas

Super let og lækker anretning, hvor sommerens solmodne tomater rigtig kommer til deres ret. Her får du opskriften på skønne Bruschettas Classico.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Orientalsk pastasalat med sprøde grøntsager

Fra Lone Kjær, forfatteren til blandt andet 'Sund på den fede måde' kommer en herlig orientalskinspireret pastasalat med friske sensommergrøntsager og oksebøffer i strimler. Det er en salat med stor smag krydret med karry, ingefær, hvidløg, soja, koriander, peanuts og sesamfrø.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Wrap med røget laks og kålsalat

Fyld tortillaen med varmrøget laks og kålsalat, æbler, ristede mandler og friske krydderurter.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Velourpolstret stol House Doctor

Velourpolstret stol House Doctor

Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Spisebordsstole

Spisebordsstole

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Nye Bøger
^