80’ernes superhotte ingrediens gør comeback

80’ernes superhotte ingrediens gør comeback 

Det er kinakålens fine egenskaber i for eksempel wokretter, der giver den gamle klassiker en renæssance. Også inden for mad og råvarer bliver tidligere trends genopdaget. Et godt eksempel er 80’ernes superhotte ingrediens kinakål, der i 2013 får en revival i madlavningen. Brug for eksempel kålen i wokretter.

”Det er med mad, som det er med mode. I kinakålens tilfælde vandt den stor udbredelse i 80’erne, fordi der var behov for en salat, der kunne holde sig frisk længe. Men i 00’erne mistede kålen igen sin popularitet. Kinakål smager jo lidt kedeligt i salater, hvor den ofte bliver brugt. Nu har vi fundet ud af at bruge den på en mere spændende måde, og derfor er kinakålen på vej tilbage igen,” siger madhistoriker Else-Marie Boyhus.

Comeback til kinakål

Det er kinakålens fine egenskaber i for eksempel wokretter, der giver den gamle klassiker en renæssance. Start med at skære roden af og snit fine strimler af de store blade. Put dem i wokretten lige inden servering, så bladene blot får en hurtig dampning. Det giver retten bid og friskhed, som gør den lækker at sætte tænderne i.

Og med sin milde smag tilsat et strøg af sennep er kinakålen også perfekt til ungerne. De vil elske de sprøde kålblade, som knaser mellem tænderne. Tag for eksempel børnene med i køkkenet og lad dem hjælpe med at kreere en lun nudelsalat med sesamfrø, kylling og strimler af kinakål.

Mildt alternativ

Det store kål rækker langt i madplanen og kan bruges i et væld af retter. Grøntsagen er samtidig billig og holder sig frisk i flere uger i køleskabet. Derfor er den en god basisvare, der kan bruges som et mildere og lettere alternativ til andre hippe kåltyper som savoy- og spidskål.

Kinakål fås netop nu i dagligvareforretninger landet over og kan købes helt frem til december måned.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^