Bloomingville
Danmarks Dufte: Time for Hygge
Julepynt - Dansk design fra FELIUS
Montana
80’ernes superhotte ingrediens gør comeback
Redaktionen

Det er kinakålens fine egenskaber i for eksempel wokretter, der giver den gamle klassiker en renæssance. Også inden for mad og råvarer bliver tidligere trends genopdaget. Et godt eksempel er 80’ernes superhotte ingrediens kinakål, der i 2013 får en revival i madlavningen. Brug for eksempel kålen i wokretter.

”Det er med mad, som det er med mode. I kinakålens tilfælde vandt den stor udbredelse i 80’erne, fordi der var behov for en salat, der kunne holde sig frisk længe. Men i 00’erne mistede kålen igen sin popularitet. Kinakål smager jo lidt kedeligt i salater, hvor den ofte bliver brugt. Nu har vi fundet ud af at bruge den på en mere spændende måde, og derfor er kinakålen på vej tilbage igen,” siger madhistoriker Else-Marie Boyhus.

Comeback til kinakål

Det er kinakålens fine egenskaber i for eksempel wokretter, der giver den gamle klassiker en renæssance. Start med at skære roden af og snit fine strimler af de store blade. Put dem i wokretten lige inden servering, så bladene blot får en hurtig dampning. Det giver retten bid og friskhed, som gør den lækker at sætte tænderne i.

Og med sin milde smag tilsat et strøg af sennep er kinakålen også perfekt til ungerne. De vil elske de sprøde kålblade, som knaser mellem tænderne. Tag for eksempel børnene med i køkkenet og lad dem hjælpe med at kreere en lun nudelsalat med sesamfrø, kylling og strimler af kinakål.

Mildt alternativ

Det store kål rækker langt i madplanen og kan bruges i et væld af retter. Grøntsagen er samtidig billig og holder sig frisk i flere uger i køleskabet. Derfor er den en god basisvare, der kan bruges som et mildere og lettere alternativ til andre hippe kåltyper som savoy- og spidskål.

Kinakål fås netop nu i dagligvareforretninger landet over og kan købes helt frem til december måned.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Keto boller

Ketoboller eller stenalderboller smager helt fantastisk, har en dejlig konsistens og giver god og lang mæthedsfornemmelse og stabilt blodsukker. Ketoboller kan nydes som alternativ til rugbrød og dejlige med ost eller pålæg. Perfekt til madpakken, men også som skøn snack, når den lille sult melder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler

De fine pretzels, eller saltkringler, bliver typisk solgt fra små boder på gaderne i USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa. De er skønne som snacks, og lækre med ost og pølse.
Pretzels skal stå på køl over natten inden de bages.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Proteinomeletter

Skal du have en rigtig god mæthedsfølelse, hvor du samtidig får sat skub i din forbrænding, så er det proteiner, der skal på tallerkenen. Proteiner giver en rar mæthedsfornemmelse - uden at påvirke dit blodsukker.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Mortensaften kan julen planlægges

Tirsdag, den 10. november, fejres Mortens Aften med generalprøve på lækkerier, der serveres juleaften. De senere år synes traditionen imidlertid at være gået lidt i glemmebogen, for selvom det er en hyggelig anledning til at spise god mad og tage hul på juleplanlægningen, så rummer traditionen ikke...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Klimavenlig opskrift: Arme riddere med kanelstegte pærer

Når det kommer til at spise klimavenligt, så kommer vi ikke uden om, at det blandt andet gælder om at nedbringe madspild ved at få mest muligt ud af de madvarer, vi køber. I bogen ’Grønt i front i køkkenet’ deler Ditte Ingemann ud af de miljøvenlige råd og opskrifter, som egner sig til rester.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rød bagt salat med granatæbler

Fra Camilla Plums køkken kommer den smukkeste og lækreste salat med blommetomater, radicchiosalat, pebre og masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønkål - vinterens konge

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kulørte kålhoveder

Kål er efterårets gode, grove grøntsag. Desværre ender de flotte fiberbomber ofte i de samme lidt kedelige retter. Men det behøver ikke være så svært at forvandle kålen til lækre, velsmagende retter. Muligheder er utallige med de mange slags kål: hvid-, rød-, spids-, savoj-, rosen-, grøn-, og den...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
6 x varme, skønne drikke

Når kulden bider, snuden løber eller når man bare trænger til at forkæle sig selv og en god ven, så er det herligt med en skøn varm drik, som gør godt for både sjæl og krop.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk nougat

Ingredienserne i hvid fransk nougat er den udsøgte kombination af gylden honning og ristede nødder vendt i blød konfektmasse. Denne fine konfekt har formentligt persisk oprindelse, men har været nydt overalt i Mellemøsten og Sydeuropa i århundrede.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Velourpolstret stol House Doctor

Velourpolstret stol House Doctor

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Nye Bøger
^