Pendel fra House Doctor
Bloomingville Pendel
Sengelampe
Stor LED pære
80’ernes superhotte ingrediens gør comeback
Redaktionen

Det er kinakålens fine egenskaber i for eksempel wokretter, der giver den gamle klassiker en renæssance. Også inden for mad og råvarer bliver tidligere trends genopdaget. Et godt eksempel er 80’ernes superhotte ingrediens kinakål, der i 2013 får en revival i madlavningen. Brug for eksempel kålen i wokretter.

”Det er med mad, som det er med mode. I kinakålens tilfælde vandt den stor udbredelse i 80’erne, fordi der var behov for en salat, der kunne holde sig frisk længe. Men i 00’erne mistede kålen igen sin popularitet. Kinakål smager jo lidt kedeligt i salater, hvor den ofte bliver brugt. Nu har vi fundet ud af at bruge den på en mere spændende måde, og derfor er kinakålen på vej tilbage igen,” siger madhistoriker Else-Marie Boyhus.

Comeback til kinakål

Det er kinakålens fine egenskaber i for eksempel wokretter, der giver den gamle klassiker en renæssance. Start med at skære roden af og snit fine strimler af de store blade. Put dem i wokretten lige inden servering, så bladene blot får en hurtig dampning. Det giver retten bid og friskhed, som gør den lækker at sætte tænderne i.

Og med sin milde smag tilsat et strøg af sennep er kinakålen også perfekt til ungerne. De vil elske de sprøde kålblade, som knaser mellem tænderne. Tag for eksempel børnene med i køkkenet og lad dem hjælpe med at kreere en lun nudelsalat med sesamfrø, kylling og strimler af kinakål.

Mildt alternativ

Det store kål rækker langt i madplanen og kan bruges i et væld af retter. Grøntsagen er samtidig billig og holder sig frisk i flere uger i køleskabet. Derfor er den en god basisvare, der kan bruges som et mildere og lettere alternativ til andre hippe kåltyper som savoy- og spidskål.

Kinakål fås netop nu i dagligvareforretninger landet over og kan købes helt frem til december måned.

Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
6 x varme, skønne drikke

Når kulden bider, snuden løber eller når man bare trænger til at forkæle sig selv og en god ven, så er det herligt med en skøn varm drik, som gør godt for både sjæl og krop.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Karamel popcorn

Byt HARIBO-posen ud med knasende lækre hjemmelavede karamelpopcorn. De er super nemme at fremstille, smager fantastisk og dufter så skønt, at tænderne løber i vand.

Læs mere
Halloween
Tærte med græskar og gedeost

Der er ingen grund til at lade græskar fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sensommersalater

Det er bare med at få det bedste ud af de sidste lyse timer og de gode danske råvarer, inden efteråret for alvor rammer Danmark. Og der er intet, der kan give følelsen af sensommer som flotte salater med frisk dansk frugt og grønt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Varm æbledrik med ingefær

En ganske enkel opskrift på en super dejlig drik. God at varme sig på!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Æblechutney

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Her får du en ide med æble udviklet af Nethe Plenge, som er kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad. En skøn æble-chutney, som både er skøn til karryretter, svinekød, fjerkræ, ost og fisk.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kirsebær & blomme shake

Modne blommer og kirsebær er skønne at nyde som de er, men kan også bruges i en herlig smoothie!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Pandemi i USA Viagra