Tehætte The Organic Company
Derrière la Porte - Termoflaske
Te-sæt med infuser og honningpind
Engelsk porcelæn Roy Kirkham
6 x varme, skønne drikke
Redaktionen

Når kulden bider, snuden løber eller når man bare trænger til at forkæle sig selv og en god ven, så er det herligt med en skøn varm drik, som gør godt for både sjæl og krop.

Her får du opskrifterne på Camilla Plums æbletoddy med mørk rom, hvid gløgg med skønne krydderier, vintervarmer med rødvin og rom, varm chokolade med chili, varm æbledrik med ingefær og krydret kakaodrik med kanel og kaffe.


Camilla Plums æbletoddy

(2 personer)
• ½ l ufiltreret æblesaft eller virkelig god æblemost
• ½ dl brun, god rom
• 25 g rørsukker
• ¼ flækket vaniljestang, skåret i tynde skrå stykker
• 1 stjerneanis
• Saft af 1/4 citron
• Tyndt skrællet gul skal af citronen
• 4 kardemommefrø

Kom alt undtagen rom i en gryde og varm op. Lad det trække et par timer, gerne til næste dag. Ved serveringen varmes op igen, til lige under kogepunktet, hæld rommen i og nyd din Æbletoddy mens den er varm!


Hvid gløgg

(2 personer)
• 1/2 flaske lidt sød hvidvin
• Saften af 1/2 stor usprøjtet citron
• ca. 2 spsk. sukker
• 1 dl. lyse sultan-rosiner
• 2 hele kanelstænger
• 1 spsk. hele nelliker
• Pinjekerner
• Evt. snaps eller hvid rom

Kom alle ingredienser i en gryde og varm det forsigtigt op. Det må endelig ikke koge. Når gløggen er rygende varm og klar til servering kan du evt. komme en lille sjat snaps eller hvid rom i - lige før den serveres.


Vintervarmer

(2 personer)
• 200 g hugget rørsukker eller rørsukker
• 70 cl rødvin
• saft af 1 appelsin
• saft af 1 citron
• 25 cl rom

Smelt sukkeret i en gryde ved svag varme. Tilsæt resten af ingredienserne, og opvarm til lige under kogepunktet.


Varm chokolade med chili

(2 portioner)
• 1 stang vanilje
• 4 dl minimælk eller havremælk
• 1 tsk. finthakket rød chili
• 2 spsk. honning
• 3 spsk. kakao
• 2 tsk. maizenamel
• 2 spsk. vand
• 150 g. finthakket mørk chokolade

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn, mælk, kakao, finthakket chili og honning i en gryde og varm det op til kogepunktet. Rør maizenamelen op med vand og blandt det i den varme mælkeblanding. Lad chilicacaoen simre ½ minut. Tag gryden af varmen.


Varm æbledrik med ingefær

(2 personer)
• 5 dl ufiltreret æblemost af usprøjtede æbler
• 1 tsk. frisk, revet ingefær
• 2 mynte kviste

Varm mosten op. Kom ingefæren i og server i store stort glas med en kvist mynte.


Krydret kakaodrik med kanel og kaffe

(2 personer)
• ½ liter mælk
• 1 spsk. farin eller muscovadosukker
• 1 spsk. kakao
• 1 tsk. kanel
• 1 tsk. instant kaffe.

Giv drikken et opkog og smag til.


Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter. At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det betyder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
27. marts: Spansk paella dag

Det spanske køkken byder på stribevis af delikate retter; tortilla, chorizo, crema catal, calamares fritos, tapas og gazpacho. Alligevel må paella nok siges, at være Spaniens ultimative nationalret, hvorfor den hyldes med sin helt egen mærkedag; Spansk paella dag.

Retten, som siges at stamme fra...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: 12 lækre påskeretter

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord i forårsfarver og små forårsblomster, gør frokosten særlig stemningsfuld.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af nye kartofler

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og hvert år står folk i kø for at købe forårets første. Endnu er frilandskartoflerne ikke klar, til gengæld har Coop nye, fynske drivhuskartofler på hylderne til 50 kroner for 200 gram.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Panna cotta med lime tvist

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert i stil med flødebudding. Her med et frisk tvist af lime. Både panna cotta og limesauce kan med fordel laves dagen før. Beregn tilberedningstiden til ca. 1 time plus 3 timer på køl.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Kender du dine rødder?

Kender du sæsonens skønne rødder; rødbede, grønkål, gulerød, hvidkål, peberrod, porre, pastinak, rodselleri, jordskok, kartoffel, persillerod og rosenkål? I februar bugner supermarkederne af alverdens fantastiske kilder til stor smag og vigtige vitaminer og mineraler. Her bringer vi fun facts om...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Jordskokkesuppe

Den lille, knudrede jordskokke er en herlig delikatesse, der spises rå, bagte, som mos eller, som her, i Marie Melchiors skønne suppe.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gulerødder med timian

Pandestegte gulerødder og pastinakker er super nemme at tilberede på pande, og kan fx nydes som fantastisk tilbehør til lammefrikadeller og linsesalat med tomat, men er også lækre at dyppe i hjemmelavet guacamole.

Læs mere
Vinter
Kakao for voksne

Opskrifter til en kølig dag: Varm kakao med fransk appelsinlikør og lune, hjemmebagte croissanter.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Servietring

Servietring

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Brunchbræt i egetræ fra By Brorson

Brunchbræt i egetræ fra By Brorson

Shopping Nyheder
Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
^