Bænke hos BOBO
AVIVIR Baobab
Ogawa Kazumasa poster
De største tendenser til foråret 2021
6 x varme, skønne drikke
Redaktionen

Når kulden bider, snuden løber eller når man bare trænger til at forkæle sig selv og en god ven, så er det herligt med en skøn varm drik, som gør godt for både sjæl og krop.

Her får du opskrifterne på Camilla Plums æbletoddy med mørk rom, hvid gløgg med skønne krydderier, vintervarmer med rødvin og rom, varm chokolade med chili, varm æbledrik med ingefær og krydret kakaodrik med kanel og kaffe.


Camilla Plums æbletoddy

(2 personer)
• ½ l ufiltreret æblesaft eller virkelig god æblemost
• ½ dl brun, god rom
• 25 g rørsukker
• ¼ flækket vaniljestang, skåret i tynde skrå stykker
• 1 stjerneanis
• Saft af 1/4 citron
• Tyndt skrællet gul skal af citronen
• 4 kardemommefrø

Kom alt undtagen rom i en gryde og varm op. Lad det trække et par timer, gerne til næste dag. Ved serveringen varmes op igen, til lige under kogepunktet, hæld rommen i og nyd din Æbletoddy mens den er varm!


Hvid gløgg

(2 personer)
• 1/2 flaske lidt sød hvidvin
• Saften af 1/2 stor usprøjtet citron
• ca. 2 spsk. sukker
• 1 dl. lyse sultan-rosiner
• 2 hele kanelstænger
• 1 spsk. hele nelliker
• Pinjekerner
• Evt. snaps eller hvid rom

Kom alle ingredienser i en gryde og varm det forsigtigt op. Det må endelig ikke koge. Når gløggen er rygende varm og klar til servering kan du evt. komme en lille sjat snaps eller hvid rom i - lige før den serveres.


Vintervarmer

(2 personer)
• 200 g hugget rørsukker eller rørsukker
• 70 cl rødvin
• saft af 1 appelsin
• saft af 1 citron
• 25 cl rom

Smelt sukkeret i en gryde ved svag varme. Tilsæt resten af ingredienserne, og opvarm til lige under kogepunktet.


Varm chokolade med chili

(2 portioner)
• 1 stang vanilje
• 4 dl minimælk eller havremælk
• 1 tsk. finthakket rød chili
• 2 spsk. honning
• 3 spsk. kakao
• 2 tsk. maizenamel
• 2 spsk. vand
• 150 g. finthakket mørk chokolade

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn, mælk, kakao, finthakket chili og honning i en gryde og varm det op til kogepunktet. Rør maizenamelen op med vand og blandt det i den varme mælkeblanding. Lad chilicacaoen simre ½ minut. Tag gryden af varmen.


Varm æbledrik med ingefær

(2 personer)
• 5 dl ufiltreret æblemost af usprøjtede æbler
• 1 tsk. frisk, revet ingefær
• 2 mynte kviste

Varm mosten op. Kom ingefæren i og server i store stort glas med en kvist mynte.


Krydret kakaodrik med kanel og kaffe

(2 personer)
• ½ liter mælk
• 1 spsk. farin eller muscovadosukker
• 1 spsk. kakao
• 1 tsk. kanel
• 1 tsk. instant kaffe.

Giv drikken et opkog og smag til.


Opskrifter & råvarer
De officielle kostråd får klima på menuen

Danmark har fået nye officielle kostråd, som danskerne kan bruge til at spise sundt og klimavenligt. Det er kostråd udarbejdet på baggrund af videnskabelige studier, skriver DTU Fødevareinstituttet, som sammen med de nye anbefalinger har udsendt en video, der kort forklarer, hvordan valget af...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Årets Fuldkornsdag 2021: Få opskriften på rugbrød

I anledningen af Årets Fuldkornsdag, den 15. januar, vil Fuldkornspartnerskabet sørge for at vi alle ved, hvordan man nemt bager et superlækkert fuldkornsrugbrød. Her får du opskriften, udarbejdet i samarbejde med den populære madblogger, Cathrine Brandt, som er surdejsnørd og forfatter til bøgerne...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dal Tadka - Indisk linsesuppe

Den cremede klassiske indiske linsesuppe, er et herligt bombardement af smag og duftende krydderier. Servér den med en kølig Raita og Naanbrød.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fuldkornsbrød har krumme og smag

Der er mange sundhedsmæssige fordele ved at spise fuldkorn - men det allervigtigste ved fuldkorn er, at det giver brødet god krumme og masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvid hvedemel er fuldkornsmel

Mange tror, at fuldkorn kun er de synlige kerner i fx rugbrød, men fuldkorn er mere end det! For fuldkorn kan både være hele og forarbejdede kerner. Det vigtige er, at alle dele af kornet er brugt – også skaldele og kim. Det er nemlig her, at de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder. Derfor er...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Restemad: Klatkager med bær og nødder

Med rester af risengrød, lidt mel, et æg og vaniliesukker, får man hurtigt de lækreste klatkager, som kan nydes med friske bær og kompot, og nødder på toppen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: 4 lækre og mættende grødopskrifter

Julen nærmer sig – en jul og nogle juledage som for mange af os bliver meget anderledes, end vi er vant til. Nedlukninger i store dele af landet gør, at mange igen arbejder hjemmefra. Juledagene er ikke tæt pakket med julefrokoster og arrangementer, og vi kommer ikke til at se lige så mange...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk nougat

Ingredienserne i hvid fransk nougat er den udsøgte kombination af gylden honning og ristede nødder vendt i blød konfektmasse. Denne fine konfekt har formentligt persisk oprindelse, men har været nydt overalt i Mellemøsten og Sydeuropa i århundrede.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler

De fine pretzels, eller saltkringler, bliver typisk solgt fra små boder på gaderne i USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa. De er skønne som snacks, og lækre med ost og pølse.
Pretzels skal stå på køl over natten inden de bages.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Mød det smukke Richmond-spisebord

Mød det smukke Richmond-spisebord

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
^