Smørrebrød er det nye sort

Kategori: Appetitten

Smørrebrød er det nye sort

Smørrebrød er det nye sort 

Glem sushi, raw food og tapas. Det klassiske, danske smørrebrød er tilbage i gadebilledet i moderne indpakning og er på vej til at blive hippere end nogensinde ...

Det ”nye” smørrebrød forener danske traditioner med tidens fokus på nem kvalitetsmad af gode råvarer. Der er tale om en ny madtrend, mener livsstilsekspert...


Smørrebrødets comeback
Sushi, raw food og tapas har de seneste år stået for de populære madtendenser. Nu ser det ud til, at smørrebrød er på vej til at indtage favoritpladsen, og en dansk klassiker er dermed blevet vakt til live i en ny og moderne udgave.
Hos Arla Karolines Køkken, har man bidt mærke i smørrebrødets comeback:
”Vi oplever generelt en større interesse for smørrebrød og al anden mad, der er ”retro”. Og det kan jeg godt forstå, for smørrebrød har mange fordele i hverdagen: Det kan forberedes i god tid, det er let at lave børnevenlige udgaver, og man kan servere et festmåltid af forskellige køleskabsrester”, siger Tove Færch, der er opskrifts- og inspirationschef hos Arla Karolines Køkken.

Madtrend med mange kvaliteter
Ifølge livsstilsekspert Birthe Linddal, som er ekspert i fødevareforbrug, hænger smørrebrødets succes sammen med, at det passer perfekt ind i en tid med fokus på nem kvalitetsmad af gode råvarer.
”De traditionelle smørrebrødsvarianter har fået en kulinarisk make-over, så de nu passer til tidens smagsløg. Smørrebrødet har også den fordel, at det egner sig godt til den moderne livsstil, hvor folk sjældnere laver mad selv. Det er super nemt lige at smutte ned og hente et par stykker til madpakken, udflugten, uventede gæster eller den dag, hvor man ikke selv gider laver mad. Samtidig kan et godt stykke smørrebrød også sagtens være sundt og nærende med masser af fuldkorn, grønt og protein”, siger Birthe Linddal.

Smørrebrødsopskrifter
Her får du opskrifter på smørrebrød med hakkebøf og små spejlæg samt en opskrift på smørrebrød med tomat, gedeost og parmaskinke.

∙<link http: www.kvindeguiden.dk _self> Hakkebøf med biks og små spejlæg
∙<link http: www.kvindeguiden.dk _self> Tomatmad med gedeost og parmaskinke

Arla Karolines Køkken inspirerer med mange flere opskrifter på spændende smørrebrød på

Appetitten
Pizza med smag 

Det kræver ikke den store indsats, at lave pizzaer, som både smags- og ernæringsmæssigt overtrumfer de fede takeaway pizzaer.Her får du 10 x pizzaopskrifter !

Læs mere
Appetitten
Jordbærfristelser 

De røde bær er dejlige i både de traditionelle deserter, men kan også anvendes i en salater til et godt stykke kød...

Læs mere
Appetitten
6 nye sommerretter 

Her finder du inspiration til nye retter med sommerens råvarer. Sprit-nye opskrifter !

Læs mere
Appetitten
Meget mere Alle tiders Karoline  

Nu kun 149,00Masser af nye opskrifter på mormormad, nordisk mad, aftensmad på 30 minutter, børnelivretter, kager og Karolines egne livretter ...

Læs mere
Appetitten
Varme, kulørte supper 

Grøntsagsupper er gode at varme sig på, og så kan de tilberedes af alverdens grøntsager og i alverdens skønne farver. Hvid med blomkål, grøn med ærter, gul med karry og orange med gulerod...

Læs mere
Appetitten
Brunch 

Der kan som regel altid findes en anledning til at byde på brunch …

Læs mere
Appetitten
Let og lækker sommermad 

Et lille udvalg af lækre og lette sommerretter til hverdag og den lille sammenkomst ...

Læs mere
Appetitten
Godt i gang med kostomlægning 

Før du starter en kur er det vigtigt nøje at vurdere, om du har viljen til at gennemføre de ændringer af dine kost- og motionsvaner, som skal til for at det bliver en succes ...

Læs mere
Appetitten
Opskrifter på konfekt og kræs 

Julen er chokoladens højtid, og allerede tilbage i 1400-tallet kunne den bedre stillede del af befolkningen købe konfekt som fyldte chokolader, marcipan og kandiseret frugt på apoteket. I dag kan vi heldigvis alle nyde julens små himmelske mundfulde, og mange familier har særlige traditioner…

Læs mere
Appetitten
Studenterfest 2015 

Endelig er de kommet igennem rækken af eksamener er det er endelig blevet tid til at fejre anstrengelserne med fest - og derefter en tiltrængt ferie ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^