Smør der krydrer grillmaden

Kategori: Appetitten

Smør der krydrer grillmaden

Smør der krydrer grillmaden 

Prikken over i’et på en vellykket grillmiddag er smør med krydderier på det varme brød, i den bagte kartoffel og oven på det grillede kød ...

Uanset om sommervejret byder på sol eller sommerregn, så er grill er et hit i Danmark. Vi samles om grillen på terrassen eller tager på grill-picnic på en grøn plet, og så er der dømt dansk sommerhygge. En hurtig salat, et godt stykke brød, lækkert kød og grøntsager på grillen gør madlavningen særdeles attraktiv og overkommelig. Prikken over i’et på en vellykket grillmiddag er smør med krydderier på det varme brød, i den bagte kartoffel og oven på det grillede kød.

Du kan nemt og hurtigt lave dit kryddersmør selv. Mulighederne er utallige – kun din kreativitet sætter grænser for nye smagsvariationer. Og du kan roligt glemme alt om indkogning af fond eller tilberedning af komplicerede saucer, som skaber stress og jag i køkkenet. Har du derimod en køkkenhave eller urtepotter med krydderier, er ingredienserne lige ved hånden hele grillsæsonen. Kryddersmør er med andre ord det perfekte tilbehør til grillmad: det er nemt at røre sammen, det kan forberedes i god tid, det kan passe til næsten alt i menuen, og sidst men ikke mindst giver smørret et ekstra pift til hele smagsoplevelsen.

Nedenfor finder du en opskrift på kryddersmør med persille og estragon fra Arla & LURPAK-smør ...

KRYDDERSMØR MED PERSILLE & ESTRAGON

Til 4 personer

• 100 g blødt smør
• ½ spsk revet zittauerløg
• 2 spsk hakket frisk persille
• ½ tsk tørret estragon
• 1 tsk mild, sød sennep
• ½ tsk groft salt

Fremgangsmåde: Rør smørret sammen med de øvrige ingredienser og smag til med salt. Form smørret til en rulle og læg den indpakket i alufolie koldt 2-3 timer. Skær ved serveringen smørret i skiver.

Udviklet af: Arla Karolines Køkken®

Appetitten
Jeg kan og jeg vil.. 

Der er kun én måde at tabe sig på: nemlig ved at spise mindre end kroppen forbrænder...

Læs mere
Appetitten
Spis dine duftpelargonier 

Flere duftpelargonier kan faktisk anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Men det er vigtigt at kontrollere vilke sorter som er spiselige inden du begynder med madlavningen.

Læs mere
Appetitten
Laaangsom mad 

Send den besværlige mad på ferie i en uges tid og lad i stedet maden lave sig selv i gryden, på panden eller i ovnen....

Læs mere
Appetitten
Anette eckman er gæstekok hos arla.dk 

... og med sin sædvanlige gode stil byder hun på jul og traditioner, og selvfølgelig forslag til opskrifter og pynt.

Læs mere
Appetitten
Brunch 

Brunchen har for mange danskers vedkommende erstattet weekendens familiefrokost. Det halvkedelige frokostbord har fået tilføjet nye spændende lækkerier ...

Læs mere
Appetitten
Citronkrydret jordbærsmoothie 

Gæstekok på Arla.dk er Søren Bak - køkkenchef på Restaurant Frederik & Louise på Skodsborg Kurhotel & Spa. Få opskriften hans formidable jordbærsmoothie.

Læs mere
Appetitten
Det gode fedt 

De fleste tror at hvis de skal slanke sig, så skal al fedt væk fra maden. Dette er en livsfarlig teori, da de essentielle fedtsyrer er livsnødvendige..

Læs mere
Appetitten
En kærlig madpakkehilsen 

Forkæl din kære d.14.februar, med en kærlig madpakkehilsen.

Læs mere
Appetitten
Forår på færde 

Klik ind og få de nye inspirerende opskrifter til herlig forårsmad.

Læs mere
Appetitten
Hverdagsmad i efteråret 

Det kan være svært at finde tid og overskud til de kreative opskrifter i hverdagen, men her er hjælp at hente....

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^