Få varmen med indiske retter

Kategori: Appetitten

Få varmen med indiske retter

Få varmen med indiske retter 

​Mens vi går koldere tider i møde, kan vi udfordre de nordiske smagsløg med krydrede indiske retter ...

​Mens vi går koldere tider i møde, kan vi udfordre de nordiske smagsløg med krydrede indiske retter, som giver indre varme og luner helt ud i tåspidserne på en kold og mørk novemberaften.

Den indiske madkultur gemmer på et hav af spændende og eksotiske retter. Der findes nemlig ikke kun ét indisk køkken. Tværtimod er den indiske madkultur kendetegnet ved store variationer, som afspejler landets forskellige klimaer og det indiske samfunds enorme mangfoldighed.

Kontrast til nordisk køkken
Én ting har alle inderes madlavning dog til fælles, nemlig krydderierne. Mottoet jo stærkere, jo bedre binder den indiske madkultur sammen på tværs af regionale og religiøse forskelle. Det er netop brugen af mange krydderier som eksempelvis chili og ingefær, der skaber en god og interessant smagsoplevelse, som adskiller sig fra vores nordiske køkken.

Drikke som lassi og tilbehør som raita er en fast del af det nordindiske menukort. Nøgleingrediensen i begge småretter er yoghurt, der skaber en god balance til smagsindtrykkene i de krydrede hovedretter, og som samtidig har en kølende effekt.

Arla Karolines Køkken har udviklet to lækre indiske retter, der begge er inspireret af det nordindiske køkken, mere præcist Punjab, der grænser op til Pakistan. Det drejer sig om spicy og varmende lammeragout med kølende myntelassi og den lidt mildere cremet butterchicken med forfriskende bananraita.

Se opskrifter på ..
• <link http: kvindeguiden.dk _self> Cremet butterchicken
- med forfriskende bananraita
• <link http: kvindeguiden.dk _self> Spicy og varmende lammeragout
- med kølende myntelassi

Appetitten
Pizza med smag 

Det kræver ikke den store indsats, at lave pizzaer, som både smags- og ernæringsmæssigt overtrumfer de fede takeaway pizzaer.Her får du 10 x pizzaopskrifter !

Læs mere
Appetitten
Jordbærfristelser 

De røde bær er dejlige i både de traditionelle deserter, men kan også anvendes i en salater til et godt stykke kød...

Læs mere
Appetitten
6 nye sommerretter 

Her finder du inspiration til nye retter med sommerens råvarer. Sprit-nye opskrifter !

Læs mere
Appetitten
Meget mere Alle tiders Karoline  

Nu kun 149,00Masser af nye opskrifter på mormormad, nordisk mad, aftensmad på 30 minutter, børnelivretter, kager og Karolines egne livretter ...

Læs mere
Appetitten
Varme, kulørte supper 

Grøntsagsupper er gode at varme sig på, og så kan de tilberedes af alverdens grøntsager og i alverdens skønne farver. Hvid med blomkål, grøn med ærter, gul med karry og orange med gulerod...

Læs mere
Appetitten
Brunch 

Der kan som regel altid findes en anledning til at byde på brunch …

Læs mere
Appetitten
Let og lækker sommermad 

Et lille udvalg af lækre og lette sommerretter til hverdag og den lille sammenkomst ...

Læs mere
Appetitten
Godt i gang med kostomlægning 

Før du starter en kur er det vigtigt nøje at vurdere, om du har viljen til at gennemføre de ændringer af dine kost- og motionsvaner, som skal til for at det bliver en succes ...

Læs mere
Appetitten
Opskrifter på konfekt og kræs 

Julen er chokoladens højtid, og allerede tilbage i 1400-tallet kunne den bedre stillede del af befolkningen købe konfekt som fyldte chokolader, marcipan og kandiseret frugt på apoteket. I dag kan vi heldigvis alle nyde julens små himmelske mundfulde, og mange familier har særlige traditioner…

Læs mere
Appetitten
Studenterfest 2015 

Endelig er de kommet igennem rækken af eksamener er det er endelig blevet tid til at fejre anstrengelserne med fest - og derefter en tiltrængt ferie ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^