Dip og dyppelse med hvidløg

Den franske hvidløgsmayonnaise, Aioli, og den svenske Nobis-Sauce, er helt uundværlig tilbehør til fisk- og skaldyrsretter.

Dip og dyppelse med hvidløg 

Opskrifter på de dejligste dip og dyppelse til salater, fiske- og skaldyrsretter, brød og grøntsagsstave.

Opskrift: Aioli - Fransk hvidløgsmayonnaise

Til 4 personer.

  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 pasturiserede æggeblommer
  • 1/2 tsk dijonsennep
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl solsikkeolie
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • Groftkværnet peber

Sådan gør du

  • Æg og olier skal have stuetemperatur
  • Pil og pres hvidløgene
  • Kom hvidløg, æggeblommer, sennep og salt i en skål
  • Pisk solsikkeolien i lidt af gangen. Først dråbevis, så olien piskes helt ind i æggeblommerne, senere i en tynd stråle
  • Pisk olivenolie i og smag til med citronsaft, salt og peber

Opskrift: Svensk Nobis-Sauce

Til 4 personer

  • 1 æg
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk vineddike
  • 2 dl olie
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk groftkværnet peber
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1-2 spsk klippet purløg

Sådan gør du

  • Kog ægget i 3 min. Knæk det forsigtigt og skrab hvide og blomme ud af skallen og direkte ned i blenderen.
  • Tilsæt sennep og dryp skiftevis vineddike og olie gennem tragten i låget
  • Smag sausen til med salt, peber og hvidløg
  • Bland purløg i til sidst



Appetitten
Erstat gamle vaner med nye 

Nu da sommeren og bikinisæsonen nærmer sig kan man føle sig ekstra motiveret til at få lagt de usunde og dårlige vaner bag sig..

Og det behøver hverken være kedeligt eller pinefuldt – tværtimod..

Læs mere
Appetitten
Jeg kan og jeg vil.. 

Der er kun én måde at tabe sig på: nemlig ved at spise mindre end kroppen forbrænder...

Læs mere
Appetitten
Spis dine duftpelargonier 

Flere duftpelargonier kan faktisk anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Men det er vigtigt at kontrollere vilke sorter som er spiselige inden du begynder med madlavningen.

Læs mere
Appetitten
Laaangsom mad 

Send den besværlige mad på ferie i en uges tid og lad i stedet maden lave sig selv i gryden, på panden eller i ovnen....

Læs mere
Appetitten
Anette eckman er gæstekok hos arla.dk 

... og med sin sædvanlige gode stil byder hun på jul og traditioner, og selvfølgelig forslag til opskrifter og pynt.

Læs mere
Appetitten
Brunch 

Brunchen har for mange danskers vedkommende erstattet weekendens familiefrokost. Det halvkedelige frokostbord har fået tilføjet nye spændende lækkerier ...

Læs mere
Appetitten
Citronkrydret jordbærsmoothie 

Gæstekok på Arla.dk er Søren Bak - køkkenchef på Restaurant Frederik & Louise på Skodsborg Kurhotel & Spa. Få opskriften hans formidable jordbærsmoothie.

Læs mere
Appetitten
Det gode fedt 

De fleste tror at hvis de skal slanke sig, så skal al fedt væk fra maden. Dette er en livsfarlig teori, da de essentielle fedtsyrer er livsnødvendige..

Læs mere
Appetitten
En kærlig madpakkehilsen 

Forkæl din kære d.14.februar, med en kærlig madpakkehilsen.

Læs mere
Appetitten
Forår på færde 

Klik ind og få de nye inspirerende opskrifter til herlig forårsmad.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^