Dip og dyppelse med hvidløg

Den franske hvidløgsmayonnaise, Aioli, og den svenske Nobis-Sauce, er helt uundværlig tilbehør til fisk- og skaldyrsretter.

Dip og dyppelse med hvidløg 

Opskrifter på de dejligste dip og dyppelse til salater, fiske- og skaldyrsretter, brød og grøntsagsstave.

Opskrift: Aioli - Fransk hvidløgsmayonnaise

Til 4 personer.

  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 pasturiserede æggeblommer
  • 1/2 tsk dijonsennep
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl solsikkeolie
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • Groftkværnet peber

Sådan gør du

  • Æg og olier skal have stuetemperatur
  • Pil og pres hvidløgene
  • Kom hvidløg, æggeblommer, sennep og salt i en skål
  • Pisk solsikkeolien i lidt af gangen. Først dråbevis, så olien piskes helt ind i æggeblommerne, senere i en tynd stråle
  • Pisk olivenolie i og smag til med citronsaft, salt og peber

Opskrift: Svensk Nobis-Sauce

Til 4 personer

  • 1 æg
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk vineddike
  • 2 dl olie
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk groftkværnet peber
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1-2 spsk klippet purløg

Sådan gør du

  • Kog ægget i 3 min. Knæk det forsigtigt og skrab hvide og blomme ud af skallen og direkte ned i blenderen.
  • Tilsæt sennep og dryp skiftevis vineddike og olie gennem tragten i låget
  • Smag sausen til med salt, peber og hvidløg
  • Bland purløg i til sidst



Appetitten
Smørret er tilbage  

Madprogrammer som ”Spise med Price” er med til at bringe smørret tilbage i de danske køkkener ...

Læs mere
Appetitten
Finschmecker forårs buffet 

Menuen har sikre forårstegn i råvarerne som f.eks stenbiderrogn, grønne asparges, spinat, lam, rabarber...

Læs mere
Appetitten
Smør der krydrer grillmaden 

Prikken over i’et på en vellykket grillmiddag er smør med krydderier på det varme brød, i den bagte kartoffel og oven på det grillede kød ...

Læs mere
Appetitten
Hveder 

9 forskellige opskrifter på hveder. For en tradition må godt fornyes en smule bare en gang imellem ...

Læs mere
Appetitten
Indisk krydret lammeragout  

Spicy og varmende lammeragout med kølende myntelassi ...

Læs mere
Appetitten
Den gyldne farvepalet 

Her får du en stribe krydrede, varme og gyldne opskrifter, der netop matcher efterårets råvarer, farver og stemning ...

Læs mere
Appetitten
Få varmen med indiske retter 

​Mens vi går koldere tider i møde, kan vi udfordre de nordiske smagsløg med krydrede indiske retter ...

Læs mere
Appetitten
Smørrebrød er det nye sort 

Glem sushi, raw food og tapas. Det klassiske, danske smørrebrød er tilbage i gadebilledet i moderne indpakning og er på vej til at blive hippere end nogensinde ...

Læs mere
Appetitten
Smør, olie eller margarine? 

Når du skal bage, er det ikke ligegyldigt, hvilket fedtstof du bruger ...

Læs mere
Appetitten
Server i glas 

Drikkeglas er ikke blot til at drikke af. Her får du en række forslag til anretninger i glas...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^