Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Tomaten, en ungdomskilde?
Redaktionen

Tomaten henter den røde farve via stoffet lycopen, der er en form for karotin. Lycopen menes at kunne modvirke flere sygdomme samt at modvirke aldringsprocessen. Stoffet findes også i hyben, vandmeloner og lyserød grape. Lycopen er i familie med beta karotiner, der findes bl.a. i gulerødder og selvom stoffet er mest kendt for at give den røde og orange farve, er det også en kraftig antioxidant, der har vist mærkbare funktioner i kampen mod degenerative sygdomme.

Forskning viser, at en diæt, der er rig på tomater og tomatprodukter direkte kan mindske risikoen for bestemte kræftsygdomme og når det kommer til kræft i prostata, mener forskerne, at stoffet muligvis kan bruges som forebyggende middel. En undersøgelse, foretaget af forskere ved Harvard Medical School, der løb over 6 år og hvor de 48.000 mandlige deltagere spiste rigeligt med tomat, bl.a. tomat sauce eller pizza med tomat mere end to gange om ugen i modsætning til aldrig at spise et tomatprodukt, viste at risikoen for kræft i prostata faldt om 21-34% afhængigt af fødevaren.

En anden undersøgelse, der er offentliggjort i International Journal of Cancer fortæller at lycopen kan mindske risikoen for andre kræftformer, bl.a. i gane og tarmesystemet. Samme undersøgelse fortæller at kvinder med højt indehold af lycopen i kroppen har 5 gang mindre risiko for at udvikle kræft i livmoderen end kvinder der lader tomaten være.

På grund af den kemiske opbygning anses lycopen at være blandt de bedst kendte biologiske kæmpere mod de frie radikaler, især dem der stammer fra ilt. De undersøgelser der er foretaget peger i den retning at lycopen spiller en vigtig rolle i den naturlige mekanisme der forsvarer organismer mod skadelige virkninger fra de frie radikaler. 


Årstidens råvarer
Find et brombærkrat

Her i sensommeren kan du plukke vilde brombær. I lysninger i skoven, i skovbryn og hegn, er der gode muligheder for at finde brombærbuske. Og har du først fundet én busk, så er der som regel ikke langt til den næste, for ligesom vilde hindbær breder brombær sig til store krat. En sand...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydret ribsgelé

Ribs er fantastiske, både som gelé og i syltetøj. Her anviser Dansukker, hvordan du selv fremstiller en krydret ribsgelé, som er dejligt tilbehør til både kød og fjerkræ.

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomattid - Opskrifter

Det er her i august, at tomaterne smager allerbedst. Så det er bare om at nyde den duftende, dejlige grøntsag i rigelige mængder og lade dem indgå i så mange kulinariske sammenhænge, som muligt.

Læs mere
Sommer
Opskrift: Minns rabarberkage

Man behøver ikke have opholdt sig længe i Sverige, før man støder på ordet ’fika’. I mit tilfælde blev jeg bekendt med begrebet, da genboen til det hus, hvor jeg ferierede, kiggede forbi og spurgte: ”Är det inte dags att fika?” Mens jeg vred min hjerne for at gætte, hvad hun spurgte om, kom hun mig...

Læs mere
Sommer
Spis dine haveblomster - rose, lavendel & pelargonier

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Sommer
Hvorfor smager danske jordbær bedre?

Du ved det godt. Uanset om du foretrækker dem med sukker, mælk og fløde eller helt naturligt som de er, smager danske jordbær bare bedre end dem, der kommer fra udlandet. Men ved du også hvorfor? Forklaringen er, ifølge Dansk Gartneri, enkel og handler om sort, friskhed og modenhed.

Læs mere
Sommer
Jordbærtid!

Så er der masser af fuldmodne danske frilandsjordbær i butikkerne, og her får du tips til, hvordan du får mest ud af bordbærbakken, og hvordan du opbevarer dem.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson

Sæsonen for friske ærter, er ikke lang, så det gælder om at spise løs i juli, hvor de er allerbedst. De grønne ærter, er en sund snack og skønne i salater, og de friske ærtebælge behøver ikke gå til spilde. Ærtebælge kan fx ristes og nydes i salaten, eller blendes sammen med frugt i smoothie eller...

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man oplever den fulde smag af friske sommerjordbær og friskpisket flødeskum mellem hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprødt pistacie-krokant.

Læs mere
Årstidens råvarer
Honning- & jordbærdag 2019

Der findes næppe to danske fødevarer, der er så tæt forbundne med dansk solskin og sommer som jordbær og honning. Og når de to serveres sammen, har man en absolut himmelsk mundfuld.
Lørdag den 22. juni bliver der rig lejlighed til at dyppe solmodne jordbær i nyslynget honning, for her fejrer...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Velourpolstret stol House Doctor

Velourpolstret stol House Doctor

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Nye Bøger
^