Ferm Living Loungestol Desert
Hængekøje VENTURE DESIGN
Adezz - Bålfad og havepejs
Loungestol Sika Design
Tomaten, en ungdomskilde?
Redaktionen

Tomaten henter den røde farve via stoffet lycopen, der er en form for karotin. Lycopen menes at kunne modvirke flere sygdomme samt at modvirke aldringsprocessen. Stoffet findes også i hyben, vandmeloner og lyserød grape. Lycopen er i familie med beta karotiner, der findes bl.a. i gulerødder og selvom stoffet er mest kendt for at give den røde og orange farve, er det også en kraftig antioxidant, der har vist mærkbare funktioner i kampen mod degenerative sygdomme.

Forskning viser, at en diæt, der er rig på tomater og tomatprodukter direkte kan mindske risikoen for bestemte kræftsygdomme og når det kommer til kræft i prostata, mener forskerne, at stoffet muligvis kan bruges som forebyggende middel. En undersøgelse, foretaget af forskere ved Harvard Medical School, der løb over 6 år og hvor de 48.000 mandlige deltagere spiste rigeligt med tomat, bl.a. tomat sauce eller pizza med tomat mere end to gange om ugen i modsætning til aldrig at spise et tomatprodukt, viste at risikoen for kræft i prostata faldt om 21-34% afhængigt af fødevaren.

En anden undersøgelse, der er offentliggjort i International Journal of Cancer fortæller at lycopen kan mindske risikoen for andre kræftformer, bl.a. i gane og tarmesystemet. Samme undersøgelse fortæller at kvinder med højt indehold af lycopen i kroppen har 5 gang mindre risiko for at udvikle kræft i livmoderen end kvinder der lader tomaten være.

På grund af den kemiske opbygning anses lycopen at være blandt de bedst kendte biologiske kæmpere mod de frie radikaler, især dem der stammer fra ilt. De undersøgelser der er foretaget peger i den retning at lycopen spiller en vigtig rolle i den naturlige mekanisme der forsvarer organismer mod skadelige virkninger fra de frie radikaler. 


Sensommer
Ribs sæson

Ribs er en uimodståelig delikatesse, især hvis sommeren har budt på de rette vejrforhold. I år må de små bær have haft optimale betingelser, for de er både saftige, syrlige og sødmefulde.

Synes man alligevel, at de nyplukkede bær er en lidt for syrlig mundfuld, så kan man jo servere dem som...

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man oplever den fulde smag af friske sommerjordbær og friskpisket flødeskum mellem hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprødt pistacie-krokant.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet frugt- og bærmos

Hjemmelavet frugt- og bærmos er nem at tilberede, indeholder kun ganske lidt raffineret sukker og smager helt fantastisk med is og desserter, kager - og ikke mindst på toppen af yoghurten.

Læs mere
Årstidens råvarer
Det eksklusive bær

Der er noget særligt eksklusivt over det fine, lille hindbær. For mens der er sommerbær, man næsten kan nå at få nok af i sæsonen, så gælder det ikke hindbær. Velvidende at de koster omtrent det samme som de tre liter mælk, det økologiske smør og koldskålen, der allerede ligger i indkøbskurven, så...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Stikkelsbærsyltetøj

Stikkelsbærsyltetøj er en sommerdelikatesse, der, udover at være herlig på brød, tilføjer et skønt syrligt tvist til jordbærlagkager og tærter, og er aldeles vanedannende i morgenyoghurten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbærvariationer

Prøv jordbær i nye delikate sammenhænge: stænket med balsamico og peber, glaseret på spyd, i salat med spinat, feta og pecannødder eller i kombination med mild flødeost på crackers.

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Haven & altanen
Citronmelisse

Citronmelisse, også kaldet hjertensfryd, er en skøn lille krydderurt, som dufter så dejligt og er så utrolig anvendelig. Læs hvordan munkene anvendte citronmelisse som lægeplante, og få opskriften på en plejende og helende citronmelissesalve, du nemt kan fremstille hjemme.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Mød det smukke Richmond-spisebord

Mød det smukke Richmond-spisebord

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahè

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahè

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
^