Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
JBS of Denmark Bamboo Collection
Ibu Jewels
Honning- & jordbærdag 2019
Redaktionen

Der findes næppe to danske fødevarer, der er så tæt forbundne med dansk solskin og sommer som jordbær og honning. Og når de to serveres sammen, har man en absolut himmelsk mundfuld.
Lørdag den 22. juni bliver der rig lejlighed til at dyppe solmodne jordbær i nyslynget honning, for her fejrer biavlere og jordbæravlere årets 'Honning- & jordbærdag 2019', og inviterer flere steder i landet på delikate smagsprøver.

På Danmarks Biavlerforenings hjemmeside, finder du en samlet oversigt over arrangementer i forbindelse med Honning- & jordbærdag 2019

Smagen af dansk sommer

Skulle du ikke have mulighed for at deltage, så opfordrer Danmarks Biavlerforening til, at man lægger vejen forbi en lokal biavler. Nyslået honning er nemlig en ganske særlig delikatesse, som tilføjer smag og duft til brød, kager og desserter såvel som marinader og dressinger. Med sin fine aroma, er honning også en oplagt erstatning for sukker i fx yoghurt, smoothie, te og kaffe. 

Forårets honning, har bierne især hentet på de smukke, gule rapsmarker, hvilket giver nyslynget forårshonning en særlig fin og harmoniske smag, der passer perfekt til de, nye røde jordbær. Senere på sommeren bliver honningen kraftigere i smagen, fordi bierne henter nektar fra blomster i blandt andet haver, skove og hegn. 

Jordbær, honning og lune croissanter

Prøv solmodne danske jordbær og nyslået honning med hjemmebagte lune og luftige croissanter. Uhmmmm!

Opskrifter & råvarer
Artiskoksalat

Nyd artiskokkens milde, nøddeagtige smag i denne lækre franskinspirerede opskrift på 'Salade d'artichauts'. Server de ristede artiskokker på en bund af artiskokcreme sammen med appelsin, pistacienødder og brøndkarse. Den delikate salat kan pyntes med med forårets stedmoderblomster, og nydes som et...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder

Bagte rødbeder er en rigtig delikatesse, der egner sig godt som tilbehør til kødretter, men som også er en herlig appetizer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos, råkostsalater, bagte i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nye rødbeder

Det er nu man skal nyde friske rødbeder. For det er her i begyndelsen af efteråret, at de små runde rødbeder har en særlig sprødhed og sødme, som forsvinder, når vi når lidt længere hen på efteråret.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage

Æbleplantager og villahaverne bugner af æbler, og der er absolut ingen grund til at lade dem gå til spilde. Vi deler vores allerdejligste æbleopskrifter, hvilket inkluderer denne super nemme og helt uimodståelige klassiske kage, som kombinerer de syrligsøde æbler med kanel.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet appelsinmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Her får du opkriften på en nem og rigtig lækker appelsinmarmelade.

Læs mere
Sensommer
Svampetid

Den lune og fugtige sensommer skaber optimale betingelser for vilde svampe. Her bringer vi tips til dig, der har lyst til at samle og smage Danmarks vilde svampe.

Læs mere
Sensommer
Guide til Æblets Dag 2019

Der er travlhed på landets æbleplantager. Årets æblehøst er i fuld gang og avlerne melder om god høst med æbler af en høj kvalitet. Traditionen tro fejres æblehøsten med høstmarkeder og æblefester, hvor æbleentusiaster inviteres til selvpluk, mostpresning og stemningsfulde sensommer aktiviteter.

Læs mere
Sensommer
Sæson: Karl Johan

Svampen Karl Johan er en af de mest almindelige vilde danske svampe, og samtidig en af de mest eftertragtede spisesvampe. Læs her, hvordan du kan tørre svampen, så du kan nyde svampens lækre nøddeagtige smag i vinterens retter.

Læs mere
Sensommer
Hyben - Den oversete frugt

De dejlige, syrlige hyben er en overset frugt, og det er synd. For af hyben kan man lave den lækreste marmelade, der blandt andet smager himmelsk på pandekager - eller tørre frugten og bruge den i te.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Nye Bøger
^