Sommer pasteller
Quilttæppe
Sommerstel med David Austins roser
Store runde solbriller
Hæld sommeren på glas
Redaktionen

Det er en både hyggelig og tilfredsstillende syssel at konservere sæsonens og frugter. Og når du hjemmesylter, kan du afstemme ingredienser og krydderier efter smag og behag. Her får du en god grundopskrift.

Det behøver ikke tage lang tid, især ikke hvis du bruger særlig 'syltesukker', som indeholder alle de ingredienser der behøves til at lave syltetøj; sukker, æblepektin, citronsyre og natriumbenzoat. Det eneste, du skal tilsætte, er dine favoritbær eller frugt og lidt vand, og snart kan du fylde sommeren på glas.
Brug en god grundopskrift til at sylte sæsonens bær og frugter, og tilsæt spændende smagsoplevelser som ingefær, stjerneanis og mandel. Variationerne er uendelige!

Syltetøj, grundopskrift - ca. 3-5 liter

  • 1-2 kg bær eller frugt
  • 1 kg syltesukker

Skyl og rens bærrene. Større bær, f.eks. jordbær, skæres i skiver eller blendes. Hårde bær, som f.eks. stikkelsbær eller kirsebær, koges sammen med et par deciliter vand i 5 minutter, inden sukkeret tilsættes. De øvrige bær kommes i en gryde og blandes med syltesukker og koges i 2-3 minutter under omrøring. Skum derefter grundigt. Hæld blandingen på varme, rengjorte glas. Fyld syltetøj helt op til kanten af glasset, og sæt varme, rengjorte låg på. Opbevares mørkt og køligt. Brug syltetøj i nybagte roulader, og server med flødeskum, eller bag en cheesecake med bærtop.

 

Til den, som ikke kun ønsker at gemme sommerminderne på glas og flaske, er der også mulighed for at komme bær i fryseren, så kan en mørk vinteraften forsødes med en dejlig bærkompot og smagen af sommer.

Annonce: Praktisk grej til syltning

Glasflaske med hvid patentlåg. 500ml.
Hos: Rosen-Lund.dk

Til hjemmelavet is.
Hos: BOXdeLUX.dk

Limonadebeholder i glas fra House Doctor.
Hos: KAiKU.dk

Robust forklæde fra The Organic Company.
Hos: KAiKU.dk

Målebæger fra japanske Yamazaki
Hos: BOXdeLUX.dk

Meraki emaljefad.
Hos: BOXdeLUX.dk

Bog: Syltedronningen.
Af: Helena Grayston

Fanske marmeladeglas fra Chic Antique.
Hos: Rosen-Lund.dk

Små skåle fra Ib Laursen.
Hos: Rosen-Lund.dk

Opbevaringsglas Food Factory.
Hos: KAiKU.dk

Hulske Ordinary fra Nicolas Vahé.
Hos: KAiKU.dk

Stor marmeladeglas med plast låg.
Hos: Rosen-Lund.dk
Opskrifter & råvarer
Asparges favoritter

Med asparges er mulighederne mange. Asparges kan serveres med viaigrette sauce, hakkede æg og kapers, eller - ganske enkelt - med blot lidt god olivenolie, citron og friskhøvlet parmesan på toppen. Eller hvad med asparges viklet i røget bacon på havegrillen?

Læs mere
Forår
Med masser af purløg

Purløg er en ukuelig forårsbebuder, som hurtigt vokser sig stor og derfor kan høstes flittigt. Det grønne drys er ikke kun en herlig delikatesse, men også rig på C-vitamin.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Artiskoksalat

Nyd artiskokkens milde, nøddeagtige smag i denne lækre franskinspirerede opskrift på 'Salade d'artichauts'. Server de ristede artiskokker på en bund af artiskokcreme sammen med appelsin, pistacienødder og brøndkarse. Den delikate salat kan pyntes med med forårets stedmoderblomster, og nydes som et...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder

Bagte rødbeder er en rigtig delikatesse, der egner sig godt som tilbehør til kødretter, men som også er en herlig appetizer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos, råkostsalater, bagte i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nye rødbeder

Det er nu man skal nyde friske rødbeder. For det er her i begyndelsen af efteråret, at de små runde rødbeder har en særlig sprødhed og sødme, som forsvinder, når vi når lidt længere hen på efteråret.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage

Æbleplantager og villahaverne bugner af æbler, og der er absolut ingen grund til at lade dem gå til spilde. Vi deler vores allerdejligste æbleopskrifter, hvilket inkluderer denne super nemme og helt uimodståelige klassiske kage, som kombinerer de syrligsøde æbler med kanel.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet appelsinmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Her får du opkriften på en nem og rigtig lækker appelsinmarmelade.

Læs mere
Sensommer
Svampetid

Den lune og fugtige sensommer skaber optimale betingelser for vilde svampe. Her bringer vi tips til dig, der har lyst til at samle og smage Danmarks vilde svampe.

Læs mere
Sensommer
Guide til Æblets Dag 2019

Der er travlhed på landets æbleplantager. Årets æblehøst er i fuld gang og avlerne melder om god høst med æbler af en høj kvalitet. Traditionen tro fejres æblehøsten med høstmarkeder og æblefester, hvor æbleentusiaster inviteres til selvpluk, mostpresning og stemningsfulde sensommer aktiviteter.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Nye Bøger
^