Bestik Broste Copenhagen
Buddha i guld resin
JBS of Denmark Bamboo Collection
Ibu Jewels
Hæld sommeren på glas
Redaktionen

Det er en både hyggelig og tilfredsstillende syssel at konservere sæsonens og frugter. Og når du hjemmesylter, kan du afstemme ingredienser og krydderier efter smag og behag. Her får du en god grundopskrift.

Det behøver ikke tage lang tid, især ikke hvis du bruger særlig 'syltesukker', som indeholder alle de ingredienser der behøves til at lave syltetøj; sukker, æblepektin, citronsyre og natriumbenzoat. Det eneste, du skal tilsætte, er dine favoritbær eller frugt og lidt vand, og snart kan du fylde sommeren på glas.
Brug en god grundopskrift til at sylte sæsonens bær og frugter, og tilsæt spændende smagsoplevelser som ingefær, stjerneanis og mandel. Variationerne er uendelige!

Syltetøj, grundopskrift - ca. 3-5 liter

  • 1-2 kg bær eller frugt
  • 1 kg syltesukker

Skyl og rens bærrene. Større bær, f.eks. jordbær, skæres i skiver eller blendes. Hårde bær, som f.eks. stikkelsbær eller kirsebær, koges sammen med et par deciliter vand i 5 minutter, inden sukkeret tilsættes. De øvrige bær kommes i en gryde og blandes med syltesukker og koges i 2-3 minutter under omrøring. Skum derefter grundigt. Hæld blandingen på varme, rengjorte glas. Fyld syltetøj helt op til kanten af glasset, og sæt varme, rengjorte låg på. Opbevares mørkt og køligt. Brug syltetøj i nybagte roulader, og server med flødeskum, eller bag en cheesecake med bærtop.

 

Til den, som ikke kun ønsker at gemme sommerminderne på glas og flaske, er der også mulighed for at komme bær i fryseren, så kan en mørk vinteraften forsødes med en dejlig bærkompot og smagen af sommer.

Annonce: Praktisk grej til syltning

Glasflaske med hvid patentlåg. 500ml.
Hos: Rosen-Lund.dk

Til hjemmelavet is.
Hos: BOXdeLUX.dk

Limonadebeholder i glas fra House Doctor.
Hos: KAiKU.dk

Robust forklæde fra The Organic Company.
Hos: KAiKU.dk

Målebæger fra japanske Yamazaki
Hos: BOXdeLUX.dk

Meraki emaljefad.
Hos: BOXdeLUX.dk

Bog: Syltedronningen.
Af: Helena Grayston

Fanske marmeladeglas fra Chic Antique.
Hos: Rosen-Lund.dk

Små skåle fra Ib Laursen.
Hos: Rosen-Lund.dk

Opbevaringsglas Food Factory.
Hos: KAiKU.dk

Hulske Ordinary fra Nicolas Vahé.
Hos: KAiKU.dk

Stor marmeladeglas med plast låg.
Hos: Rosen-Lund.dk
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som fx...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbertærte - Syrligt møder sødt!

Det er sæson for rabarber, der kan nydes i kompot - eller som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan, og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis. Kagen er fuld af smør, sukker og mandler - og kan således ikke rigtig anbefales til dem, der gerne vil...

Læs mere
Forår
Salat med vilde urter

Pluk og nyd den dejligste forårssalat med spæde grønne bøgeskud, mælkebøtter og skvalderkål. Det er lige nu, at de vilde urters smag er helt i top!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter

Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

Læs mere
Forår
Mynte: Gør plads til flere slags mynte i krukkehaven

Den store variation blandt de mange sorter, gør den flittige mynte til en yderst alsidig og anvendelig krydderurt. Og da de enkelte sorter samtidig tager sig forskelligt ud, kan man med flere potter og forskellige myntesorter skabe den fineste variation i krukkehaven.

Læs mere
Forår
Dyrk din C-vitamin

Have- og brøndkarse er nem og taknemlig at dyrke, smager fantastisk og er fuld af C-vitamin. Brøndkarsen er mild i smagen og ikke helt så robust en plante som havekarsen. Dyrk din egen lille karsehave i vindueskarmen, på altanen eller i haven.

Læs mere
Haven & altanen
Citronmelisse

Citronmelisse, også kaldet hjertensfryd, er en skøn lille krydderurt, som dufter så dejligt og er så utrolig anvendelig. Læs hvordan munkene anvendte citronmelisse som lægeplante, og få opskriften på en plejende og helende citronmelissesalve, du nemt kan fremstille hjemme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Asparges favoritter

Med asparges er mulighederne mange. Asparges kan serveres med viaigrette sauce, hakkede æg og kapers, eller - ganske enkelt - med blot lidt god olivenolie, citron og friskhøvlet parmesan på toppen. Eller hvad med asparges viklet i røget bacon på havegrillen?

Læs mere
Forår
Med masser af purløg

Purløg er en ukuelig forårsbebuder, som hurtigt vokser sig stor og derfor kan høstes flittigt. Det grønne drys er ikke kun en herlig delikatesse, men også rig på C-vitamin.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^