Hørserviet
Bestik Broste Copenhagen
Kagefad på fod
Tallerken Roy Kirkham
Koldhævet hvedebrød

Fra Claus Meyers bagebog 'Meyers Bageri' bringer vi her opskriften på koldhævet hvedebrød. Et rigtig dejligt hverdagshvedebrød med skøn smag, lækker krumme og god holdbarhed. Koldhævningen gør hele forskellen i forhold til et brød af samme ingredienser hævet med mere gær.

Ingredienser

  • 8 dl koldt vand
  • 10 g gær
  • 1 dl surdej
  • 30 g havsalt
  • 200 g grahamsmel
  • 1 kg hvedemel

Sådan gør du ...
Dag 1: Hæld det kolde vand i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt surdej, salt, grahamsmel og hvedemel, og ælt dejen godt sammen til den er glat og smidig. Hvis du bruger røremaskine tager det ca. 10 minutter (4 minutter ved lav hastighed og 6 minutter ved fuld hastighed), til dejen er færdigæltet og slipper skålens kanter. Hvis du håndælter dejen på køkkenbordet, tager det ca. 12-15 minutter. Kom dejen i en plastikskål smurt med koldpresset rapsolie, dæk den med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet til næste dag.
Dag 2: Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 3 dele, som slås op og formes til brød. Lad brødene hæve lunt og tildækket på køkkenbordet et par timer.
Sæt en bagesten i ovnen, og varm ovnen op til 250 grader. Regn med et kvarter længere en ovnens normale opvarmningstid. Skub forsigtigt brødene ind på den brandvarme bagesten i ovnen - brug en bagespade. Bag brødene i ca. 20-25 minutter, og afkøl dem på en bagerist.

  • Tip: Du kan erstatte surdejen med 1 dl yoghurt naturel.

Bag bedre med Claus Meyer
'Meyers Bageri' er skrevet til dig som ønsker at bage bedre brød, end du gjorde sidst og bedre brød end de fleste andre. I bogen introducerer Claus Meyer korn og meltyper, du muligvis ikke kender, men som ikke fås overalt. Samtidig forklarer han omhyggeligt, hvordan du kan variere og forbedre dine ælte-, hæve- og afbagningsmetoder, og hvad din indsats betyder for dit brød. 

"Mit inderste ønske er, at du oplever dit dejtrug blive til et steinwayflygel. Start med at læse det indledende afsnit, juster dine metoder, bag herefter så meget du kan, så lover jeg, at du hurtigt bliver en endnu bedre bager." skriver Claus Meyer, som har udviklet bogens opskrifter i samarbejde med Nicolai Halken Skytte, som er daglig chef for bageriet i Meyers Køkken og Deli.

Titel: Meyers Bageri
Forfatter: Claus Meyer & Nicolai Halken Skytte
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Bestilling: Bogen kan bestilles her >>

Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
6 x varme, skønne drikke

Når kulden bider, snuden løber eller når man bare trænger til at forkæle sig selv og en god ven, så er det herligt med en skøn varm drik, som gør godt for både sjæl og krop.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Karamel popcorn

Byt HARIBO-posen ud med knasende lækre hjemmelavede karamelpopcorn. De er super nemme at fremstille, smager fantastisk og dufter så skønt, at tænderne løber i vand.

Læs mere
Halloween
Tærte med græskar og gedeost

Der er ingen grund til at lade græskar fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde, farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sensommersalater

Det er bare med at få det bedste ud af de sidste lyse timer og de gode danske råvarer, inden efteråret for alvor rammer Danmark. Og der er intet, der kan give følelsen af sensommer som flotte salater med frisk dansk frugt og grønt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Varm æbledrik med ingefær

En ganske enkel opskrift på en super dejlig drik. God at varme sig på!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Æblechutney

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Her får du en ide med æble udviklet af Nethe Plenge, som er kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad. En skøn æble-chutney, som både er skøn til karryretter, svinekød, fjerkræ, ost og fisk.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kirsebær & blomme shake

Modne blommer og kirsebær er skønne at nyde som de er, men kan også bruges i en herlig smoothie!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Pandemi i USA Viagra