Fyrværkeri: Her dækker forsikringen ikke!

Kategori: Nytår

Fyrværkeri: Her dækker forsikringen ikke! 

Hvert år må adskillige danskere en tur forbi skadestuen for at få behandlet en skade, forårsaget af fyrværkeri. Efterfølgende kan den tilskadekomne søge erstatning, men Forsikringsoplysningen advarer, at fyrværkeriskader ikke altid udløser erstatning. Skyldes skaden uansvarlig opførsel, kan den tilskadekomne foruden at blive invalideret også mister retten til erstatning.

Ingen dækning ved tankeløs opførsel og for meget alkohol

Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikringsoplysningen, fortæller, at der er flere situationer, hvor forsikringerne ikke dækker i forbindelse med fyrværkeri. Det er især i forbindelse med tankeløs opførsel, ulovligt fyrværkeri og for meget alkohol.
"Du får ingen erstatning, hvis du tankeløst håndterer fyrværkeriet forkert og kommer til skade - fx holder en tændt raket i hånden. Det samme gælder, hvis du fyrer ulovligt eller hjemmelavet fyrværkeri af."

Forsikringen siger også stop, hvis skaden sker i forbindelse med fuldskab. Lad andre om at fyre af, hvis du er fuld.
"Hvert år sker der ulykker, fordi fulde personer kaster tændt fyrværkeri efter andre personer eller deres ting. I sådan en situation kan du ikke være sikker på, at din private ansvarsforsikring betaler erstatning til det uskyldige offer. Det risikerer du at skulle betale af egen lomme," siger Anja Lintrup Sørensen.

Ulykkesforsikring

Der findes helt klare regler for, hvornår ulykkesforsikringen ikke vil betale erstatning i forbindelse med affyring af fyrværkeri, nemlig ved:

  • forkert håndtering af fyrværkeri
  • ved affyring af hjemmelavet fyrværkeri 
  • når man går tilbage til en fuser
  • ved brug af professionelt fyrværkeri, som er indlysende farligt 
  • når den der affyrer fyrværkeriet er spirituspåvirket, og det er spiritussens skyld, at skaden sker

Ansvarsforsikring

Hvert nytår sker ulykker, hvor personer i kådhed kaster tændt nytårskrudt efter de omkringstående. Er den, der kaster, beruset, vil hans private ansvarsforsikring på indboforsikringen ikke betale erstatning for skaden på det uskyldige offer.

I de tilfælde kommer den skyldige til at betale af egen lomme. Erstatningskravene, der kan kræves efter reglerne i Lov om erstatningsansvar, kan blive meget høje.

Gode råd til et sikkert nytår

  • Køb kun godkendt fyrværkeri, og hold dig væk fra hjemmelavet fyrværkeri
  • Placer fyrværkeriet sikkert og tænd. Skynd dig væk
  • Gå aldrig tilbage til en fuser
  • Forsøg aldrig at slukke tændt fyrværkeri
  • Brug altid beskyttelsesbriller. Både børn og voksne - også selv om I bare kigger på
  • Opbevar aldrig dit fyrværkeri i lommerne
  • Kast aldrig med fyrværkeri efter andre
  • Lad andre om at fyre af, hvis du er fuld
Nytår
Fyrværkeri: Husk brillerne! 

Hvert år rammes mellem 200 og 300 personer af fyrværkeri eller dele af fyrværkeri. Fire ud af ti øjenskader sker på tilskuere. Desuden viser statistikken, at kun 20% af tilskuerne, der kommer til skade, har briller på. Hos Sikkerhedsstyrelsen vurderes brugen af sikkerhedsbriller, som det…

Læs mere
Nytår
Kaffecocktails med Grand Marnier 

I de kolde måneder kan kaffecocktails være lige det, der skal til for at sikre den varme og velbehag, og med kaffe og fx Grand Marnier er der mange variationsmuligheder.

Læs mere
Nytår
Her er de 10 smukke kunstkalendere for 2021 

Her er det skønne udvalg af dette års kunstkalendere. Der er mange muligheder som hver i sær - ud over at opfylde deres praktiske funktion og bidrage til overblikket i hverdagen, er dekorative og stemningsfulde at have hængende på væggen eller liggende fremme på bordet.

 

Læs mere
Vin & spiritus
Campari Orange 

Opskrifter på de største Campari-klassikere igennem tiderne. Smagen af saftige appelsiner er forrygende sammen med Campari.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^