500 e-bøger for børn
Økologisk maling til soveværelset
Georg Jensen topstjerne
Roy Kirkham tehætte Redoute Roses
Kategori: Stil & mode
Yves saint laurent

Yves Saint Laurent, eller Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent som hans fulde navn er, er en af de mest betydningsfulde modeskabere i verden.

Yves Saint Laurent, eller Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent som hans fulde navn er, er en af de mest betydningsfulde modeskabere i verden.

Yves Saint Laurent blev født i Algeriet i 1936. Han og hans familie flyttede til Frankrig, hvor Yves havde en svær barndom. Han var en spinkel og sart dreng og han blev drillet i skolen. I stedet brugte Yves tid derhjemme ved spisebordet, hvor han sad og tegnede og designede kjoler til sin mor og søster.

Allerede som 17-årig drog den unge Yves til Paris og kom ind på designerskolen Chambre Syndicale de la Haute Couture School. Da skolen afholdte designerkonkurrence, deltog Yves og vandt. I dommerpanelet sad direktøren for magasinet VOGUE. Han fandt Yves så talentfuld, at han anbefalede ham til den franske designer Christian Dior. Dior var dybt imponeret over Yves talent og lod snart hans ideer indgå i sine kollektioner.

Efter Diors pludselige død i 1957, fik den kun 21-årige Saint Laurent ansvaret for at redde Dior fra finansiel ruin. Det lykkedes til fulde, og den unge mand høstede stor anerkendelse for sit enorme talent indenfor den franske haute couture.

Hans kometkarriere blev pludselig afbrudt, da han blev indkaldt til den franske hær under krigen mod Algeriet. Men allerede efter blot 20 dage havde den skrøbelige Saint Laurent fået nok af krigen og blev indlagt til behandling på et psykiatrisk hospital.

I 1962 startede han, sammen med vennen Pierre Bergé, sit eget modehus, grundlagde mærket Yves Saint Laurent - og med sit fænomenale talent tryllebandt han igen modeverden med revolutionerende kollektioner.

I 1966 introducerede han Le Smoking – det legendariske smokingsuit til kvinder, der satte punktumet for, at smokingsuits kun er til mænd.
Op gennem 60´erne, 70´erne og de tidligere 80´ere skabte han mode til et stadig bredere publikum og så en udfordring i at skabe ready-to-wear kollektioner, hvilket betød at hans kreationer kunne hverves og beundres af europas jet-set og trendsættere.

Yves Saint Laurent var uden tvivl førende og nyskabende inden for sit felt og modtog i de år, han arbejde, utallige priser og anerkendelser. I 1983 blev Yves Saint Laurant blandt andet hædret med en pris af The Metropolitan Museum of Art.
Saint Laurent trak sig tilbage I 1998 og lever i dag et tilbagetrukket og isoleret liv i sit hus i Marrakech, Morocco.


Stil & mode
Winter Wonderland

Findes der outfits, der signalere nordisk vinter som lune trøjer, swetre, huer og behagelige sko og støvler i smukke, elegante lyse nuancer; beige, lys grå og sart pink?

Læs mere
Stil & mode
Stil: Lingeri til din figur

Det super lækre franske lingeri mærke Aubade, der er kendt for en lang tradition for kombination af kreativitet og know-how, giver her deres hjælp til at udvælge de bedste typer lingeri til lige netop din kropsform.

Læs mere
Stil & mode
Små bryster: Tips til beklædning

Mange kvindet med en lille barm har overvejet brystforstørrelse, og oftest også forsøgt sig med samtlige trik i bogen for at få en mere fyldig barm. Men der er altså rigtig mange fordele ved at have en lille barm, og bryster behøver absolut ikke være svulmende for at være sexede.

Prøv fx lige at...

Læs mere
Stil & mode
Store bryster - Tips til beklædning

Er du en af de kvinder der, fra naturens side, er 'velsignet' med store bryster, så ved du, at det, rent beklædningsmæssigt, ikke altid er lykken.

Læs mere
Stil & mode
Luksusgenbrug - 37 skønne vintagebutikker

Genbrug er hot - og ikke mindst blandt de kvinder, der sætter pris på mode, kvalitet og mærkevarer. Over hele landet dukker der nye luksusgenbrugsbutikker op, og her er det muligt at finde eksklusive mærkevarer til gode genbrugspriser og ægte vintage fund, som fuldender den personlige stil.

Læs mere
Stil & mode
Sommer boho armbånd fra Ibu Jewels

Blandt sommerens favoritsmykker findes der intet, der matcher sommergarderoben bedre end de små perledekorerede bohoarmbånd. Armbåndets fine etniske udtryk og sammensætningen af farver og mønstre, understreger sommerens lette og afslappede stil og kan, med det store udvalg af farver og design,...

Læs mere
Stil & mode
Mode nyheder forår 2020

Pift -garderoben op med lækre nyheder fra forårskollektionerne. Lad dig inspirere af blomstermønstre og sommerfarver fra blandt andet IZIPIZI, lightblue, Bosphorus Jewelry, LauRie, Bøgelund-Jensen, M.Wiesneck, East Copenhagen Jewellery og Tamaris.

Læs mere
Stil & mode
Dansk smykkedesign

Der følger som regel rigtig mange overvejelser med, når man en sjælden gang har mulighed for at købe et ægte smykke. Ægte smykker er kostbare, så investeringen skal gerne være en kilde til fryd og tilfredshed – også langt ud i fremtiden.

Læs mere
Stil & mode
Efterårsmode

Efterårets kollektioner byder på klassiske nuancer som sort, grå og hvid. Men det behøver altså ikke være kedeligt! Pift den grå nederdel op med et sølvsmykke og en sort stilet. Eller prøv kræfter med blomster og tern.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Feminine plus size-styles

Feminine plus size-styles

Anneli strik Wood Wood

Anneli strik Wood Wood

Modström jumpsuit

Modström jumpsuit

Bæredygtig basis garderobe

Bæredygtig basis garderobe

Nye Bøger
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
^