Pendel fra House Doctor
Bloomingville Pendel
Sengelampe
Stor LED pære
Kategori: Stil & mode
Burberry

Modehuset Burberry´s store fremgang og dens pludselige succes hos de unge forbrugere skyldes unægteligt deres nye chefdesigner Christopher Bailey ...

Burberry blev grundlagt i 1856 af den kun 21- årige Thomas Burberry. Med den gode kvalitet og den innovative brug af materialer fik butikken hurtigt en fast kundegruppe og var allerede i 1870 vokset til et imperium. I 1880 introducerede modehuset materialet gabardine, et tekstil som de selv havde udviklet. Gabardine var grundlaget for designet af trenchcoaten, der blev skabt til officererne under 1. verdenskrig. Siden tog den civile befolkning frakken til sig og er blevet båret af legender som Ingrid Bergman og Humphrey Bogart i ”Casablanca” i 1942 og af Audrey Hepburn i ”Breakfast at Tiffany´s” i 1961.

Tilbage i 1924 fik Burberry patent på det velkendte, beige, sorte og røde tern, som i dag er Burberry´s mest velkendte karakteristika. Ternet blev oprindeligt kun brugt som inderfoer til trenchcoaten, men er siden blevet set på alt fra bukser til hatte, bikinier, tørklæder, tasker og sko. Modehusets bedrifter og deres tilstedeværelse i historien, blev belønnet i 1955 af dronning Elizabeth d. 2. og igen i 1989 af prins Charles.

På trods af den gode kvalitet og det klassiske stil gled Burberry ud i kulden i 1990’erne, og mange havde afskrevet modehuset som noget, der hørte fortiden til. Ungdommen forbandt den beige trenchcoat med en beklædningsgenstand, som kun den ældre del af befolkningen iklædte sig. I dag bæres frakken af modeller samt diverse superstjerner og de klassiske tern ses konstant i musikvideoer på MTV.

Mærket er så hot at bander i Londons ”slum” navngiver sig efter mærket, en tendens som Burberry dog prøver at bekæmpe. Modehusets store fremgang og dens pludselige succes hos de unge forbrugere skyldes unægteligt deres nye chefdesigner Christopher Bailey.

Christopher Bailey blev uddannet på Royal College of Art. Blot to år efter han var udlært, fik Bailey tilbudt et job som designer hos Donna Karan og blev senere headhuntet af Gucci’s Tom Ford. Burberry ledte efter en chefdesigner, som kunne gøre mærket attraktivt, luksuriøst og moderne, men samtidig kunne bevare ånden og traditionen omkring det historiske engelske mærke.
I 2001 tiltrådte den 33 årige Bailey denne stilling og fik derved ansvar for Burberry´s tre tøjkollektioner, Burberry Prorsum (high fashion), Tomas Burberry (sporty) og Burberry London (klassisk).

Når Bailey skaber en ny kollektion hentes inspiration i Burberry´s modearkiver, et arkiv der efter hans mening, er et uudtømmeligt lager for inspiration og nyfortolkninger.
Det er især Burberry Prorsum kollektionen, mange har taget til sig, hvor stilen er indbegrebet af den britiske ungdom. Sæson efter sæson modtager Prorsum´s modeshow positiv presse og stående klapsalver. Kollektionen har tilført huset et mere hipt image og bliver revet væk fra hylderne i både London, Paris og New York. Designet er så populært, at kopister skyder frem alle vegne. Burberry´s salg er dog ikke blevet påvirket af dette, men har haft markant økonomisk vækst, og kan på sit 150 års jubilæum fejre, at det på rekordtid igen er blevet et af de mest succesfulde mærker verden over.

I kølevandet på den store succes har Burberry åbnet flere butikker heriblandt den nyåbnede butik i stuen i Illum. Butikken har et varieret sortiment af varer, heriblandt det hippe Burberry Prorsum, tasker og accessories.

Stil & mode
Luksusgenbrug - 37 skønne vintagebutikker

Genbrug er hot - og ikke mindst blandt de kvinder, der sætter pris på mode, kvalitet og mærkevarer. Over hele landet dukker der nye luksusgenbrugsbutikker op, og her er det muligt at finde eksklusive mærkevarer til gode genbrugspriser og ægte vintage fund, som fuldender den personlige stil.

Læs mere
Stil & mode
Sommer boho armbånd fra Ibu Jewels

Blandt sommerens favoritsmykker findes der intet, der matcher sommergarderoben bedre end de små perledekorerede bohoarmbånd. Armbåndets fine etniske udtryk og sammensætningen af farver og mønstre, understreger sommerens lette og afslappede stil og kan, med det store udvalg af farver og design,...

Læs mere
Stil & mode
Mode nyheder forår 2020

Pift -garderoben op med lækre nyheder fra forårskollektionerne. Lad dig inspirere af blomstermønstre og sommerfarver fra blandt andet IZIPIZI, lightblue, Bosphorus Jewelry, LauRie, Bøgelund-Jensen, M.Wiesneck, East Copenhagen Jewellery og Tamaris.

Læs mere
Stil & mode
Efterårsmode

Efterårets kollektioner byder på klassiske nuancer som sort, grå og hvid. Men det behøver altså ikke være kedeligt! Pift den grå nederdel op med et sølvsmykke og en sort stilet. Eller prøv kræfter med blomster og tern.

Læs mere
Stil & mode
Brandtex byder på et efterår med masser af stil

Brandtex efterårskollektion 2019 byder på masser af nye, skønne styles fra blandt andet Brandtex B. Copenhagen, som er en af Brandtex ny linjer.

Læs mere
Stil & mode
Gummistøvler - cool og komfortable

Med udsigt til måneder med dansk efterårsvejr, regn og søle, er det blevet tid til at finde paraply og gummistøvler frem. Se nye cool og komfortable gummistøvler og få 5 tips til, hvordan du bedst vedligeholder dine gummistøvler og mindsker risikoen for at der opstår revner og sprækker i støvlen.

Læs mere
Stil & mode
Efterårsmode: Fra 9 – 17

Der er alle mulige gode grunde til at dresse op i hverdagen - især når man ser efterårets mode. Her får du nogle skønne bud på et chikt office-look. Klassiske nuancer er det sikre valg, men kan pimpes op med accessories, så du får et casual og feminint look. Giv dine jeans en pause og vælg en...

Læs mere
Stil & mode
Shopping: Efterårsmode 2017

Bare fordi vejret er kedeligt, behøver man jo ikke selv at være det. Pep efterårsgarderoben op med smukke, gyldne leopardprint. Her et skønt udvalg af nyheder hos annoncørerne fra blandt andet Lollys Laundry, Baum und Pferdgarten, Ganni og By Malene Birgers efterårs kollektioner.

Læs mere
Stil & mode
Libertine-Libertine SS2017

Med deres forår/sommer kollektion 2017 præsenterer danske Libertine-Libertine et udvalg af smukke, feminine, stringente silhuetter. Her ses elegante, stilrene fortolkninger af klassikere, men også nye styles med udtryksfulde farver, mønstre og materialer.

Bemærk blandt andet kollektionens smukke,...

Læs mere
Stil & mode
MOS MOSH SS2017

Siden 2010 har Mos Mosh opbygget og skabt et gedigent brand omkring deres jeans. I dag præsenterer brandet kollektioner, som foruden jeans også omfatter toppe og jakker, designet og udført med samme sans for suveræn pasform og god kvalitet, som Mos Mosh jeans er kendt for.

Her et kig på Mos Mosh...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Jensen Woman

Jensen Woman

Nederdel Levete Room

Nederdel Levete Room

Modetendenser for 2019

Modetendenser for 2019

Signature hos Like ANNA

Signature hos Like ANNA

Nye Bøger
Vulvodyni – den tabubelagte smerte

Ca. 17% af alle danske kvinder lider af vulvodyni, en smertefuld tilstand i de ydre kønsorganer, der gør det umuligt at have samleje. Alligevel har de færreste hørt om sygdommen, blandt andet på grund af stor usikkerhed blandt læger og det faktum, at sygdommen i høj grad er tabubelagt. Bogen...

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Keto på 4 uger - Jane Faerber

Med Keto diæt oplever mange et mere stabilt blodsukker og varigt vægttab. Jane Faeber er kostrådgiver og blogger om sundkost, LCHF og Keto på den populære blog Madbanditten. Med hendes nye bog 'KETO på 4 uger' præsenterer hun stribevis af lækre opskrifter til Keto samt en overskuelig 4-ugers plan...

Læs mere
Pandemi i USA Viagra