Pandora støtter Røde Kors arbejde for udsatte familier i Danmark

Kategori: Livsstil

Lærke Winther er ambassadør for PANDORA Christmas Workshop, hvor 200 børn får en skøn dag og mulighed for at give en gave til en vigtig kvinde i barnets liv.

Pandora støtter Røde Kors arbejde for udsatte familier i Danmark  

Denne jul kan du, sammen gør Røde Kors og PANDORA, sprede glæden ved at give. PANDORAs populære øreringe 'Forever PANDORA' er udvalgt som støttesmykke for Røde Kors og deres arbejde med julehjælp til udsatte familier. Julehjælpen giver udsatte børn og deres familier noget at samles om og glædes over i juletiden. Og behovet for julehjælp er stort. I år forventer Røde Kors at hjælpe mere end 7.300 familier. De får typisk hjælp til julemiddagen og en gave til børnene.

Støttesmykke fra PANDORA
Som én del af samarbejdet  giver PANDORA  100 kroner til Røde Kors’ arbejde med julehjælp for hvert par af de populære 'Forever PANDORA' øreringe, der sælges i julehandlen.  De smukke runde øreringe er fremstillet i sterlingsølv med kubiske zirkonia og koster 399 kroner. 

Workshop for børn fra udsatte familier
Ud over samarbejdet omkring indsamlingen, så inviterer Røde Kors og PANDORA børn fra udsatte familier til juleworkshop.
Med to juleworkshopper på Nationalmuseet i København og to på ARoS i Aarhus får 200 børn fra Røde Kors’ familienetværk mulighed for at give en gave til en kvinde, som er særligt vigtig i barnets liv.
En gave fra barnet, indpakket og pyntet efter alle kunstens regler af barnet selv ved et hyggeligt julearrangement med alt, hvad der hører sig til af julehygge. Sjov og glæde, lækre julegodter, en god film og voksne, der har tid til at klippe-klistre.
”Jeg glæder mig helt enormt til at være med til at hygge om alle børnene, give dem en skøn oplevelse og få dem i julestemning. Julen er ikke kun forbundet med glæde for alle børn,” fortæller Lærke Winther, der er officiel ambassadør for projektet. Hun glæder sig over, at flere børn får muligheden for at kunne give en gave. 

Vigtig hjælp
Stadig flere børn vokser op i familier, hvor økonomien ikke slår til, og hvor julen også er lig med bekymring. Deres hverdag adskiller sig i forvejen fra andre børns, og julen kan forstærke følelsen af at stå udenfor.
Med Røde Kors julehjælp får udsatte børnefamilier noget at hygge sig med og glædes over i julen. Typisk gives hjælp til julemiddagen og en lille gave til børnene. Der er sjældent råd til, at børnene kan give de voksne en gave. Men både børn og voksne synes, det er skønt at give gaver. Og nu får 200 børn mulighed for at give en gave til en kvinde, som de synes, er vigtig.

Børn glædes ved at give
Glæden ved at give er ikke forbeholdt voksne. Heller ikke sorgen over ikke at kunne overraske og vise påskønnelse med en julegave. Både sociologisk og psykologisk har gavegivning betydning for store såvel som små.
”Med gaver viser vi kærlighed og påskønnelse. Når vi ikke kan give gaver, mangler vi en måde at udtrykke os på. Det gælder for voksne som for børn. Små børn laver selv gaver, som de giver med stor forventning. Når de bliver større, vil de gerne kunne købe en gave. I økonomisk trængte familier kan det være svært at finde ressourcer, så de større børn kan købe gaver. Dermed mister børnene muligheden for det særlige udtryk for kærlighed og hele glæden ved at give en gave," forklarer Aase Hill-Madsen, børne- og familiepsykolog.
Som mor til Billie på 11 år glæder Lærke Winther sig over, at PANDORA Christmas Workshop giver især større børn fra udsatte familier mulighed for at opleve glæden ved at give.
”Jeg ville elske stadig at få hjemmelavede gaver af Billie. Men det er jo en helt naturlig udvikling, at børn på et tidspunkt gerne vil købe gaver, ligesom vi voksne gør. Jeg kan se, hvor meget det betyder for min egen datter at kunne overraske og glæde mig med en gave fra hende til mig. Det er en kæmpe glæde og stolthed, og jeg er glad for at være med til, at flere andre børn kan få den oplevelse og glæde,” slutter Lærke Winther.

Livsstilsmesser
Livsstilsmesser 2024 

Årets livsstilsmesser på landets godser, slotte, klostre og haver, er forårets og sommerens store trækplastre. De smukke messer oser af romantisk sommerstemning og er de perfekte udflugtsmål i weekenden.

På messerne står udstillerne klar i deres boder med alt fra brugskunst, boligtekstiler,…

Læs mere
Livsstil
10 aktiviteter i hverdagen der øger din forbrænding 

Vidste du, at et godt grin kan øge din forbrænding? Her er 10 aktiviteter i hverdagen, der øger forbrændingen - og som hverken kræver løbesko eller medlemskort til fitnesscenter.

Læs mere
Livsstil
Women´s March – Copenhagen 2017 

Den 21. januar - dagen efter Trumps indsættelse som amerikansk præsident, går mennesker verden over for at demonstrere deres modstand mod tidens fremherskende nationalistiske, racistiske og kvindehadske tendenser. Også i Danmark arrangerer ’Women´s March – Copenhagen’ protestmarch.

Læs mere
Livsstil
Festivalen til dig der elsker film 

Fra den 27. oktober til den 9. november bliver der kræset om filmelskere og -entusiaster, når filmfestivalen CPH PIX præsenterer årets store og tætpakkede program med spillefilm fra hele verden. CPH PIX er de skæve, anderledes og grænsesøgende films festival, her får du filmoplevelser - og i år er…

Læs mere
Livsstil
Bogforum 2015 

Mød tidens populære forfattere, oplev dem i interviews og foredrag. Få inspiration til nye bøger og boggenrer, som du kan fordybe dig i i efteråret.

Læs mere
Livsstil
Trine Hahnemann i Toscana 

Ligesom andre danske familier, så har Trine Hahnemann, hendes mand og deres børn et særligt feriested, som de nyder at vende tilbage til år efter år. For Trine er det Peralta, en lille klynge gamle, rustikke stenhuse beliggende på en bjergside i det nordlige Toscana. I sin nye bog fortæller Trine om…

Læs mere
Livsstil
Hvad skal vi med mindfulness? 

Der er de seneste år blevet talt og skrevet meget om mindfulness, men hvad er det nu lige mindfulness handler om, og er det noget, som alle kan have gavn af?

Læs mere
Livsstil
Det ultimative afstresnings musik 

Er du en af dem, der finder ro og stresser af ved at lytte til musik, så får du her top 10 over musikstykker, som ifølge britiske forskere, sænker puls, blodtryk og stressniveau.

Læs mere
Livsstil
At finde det store i det små 

Det er dejligt at få opmærksomhed, dejligt at kunne bidrage med noget, som vækker interesse og beundring. Det er skønt at få et klap på skulderen og få bekræftet, at dét man gør, er ”godt nok” - eller måske endda ”helt fantastisk!”. Det er både opløftende og motiverende.

Læs mere
Livsstil
En værdig afslutning på livet 

Hvordan sikrer man, at ens pårørende får en værdig afslutning på livet, og hvordan sikrer man sig, at man selv får en værdig død?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
^